Uite Realme C21 pareri si pret in Romania. In aceasta zi de weekend avem ceva interesant pentru voi, dragii nostri cititori 🙂 Daca sunteti in cautarea unui telefon entry-level bine echipat si destul de potent, atunci avem la prezentare un device cool.
Ne-am hotarat sa aruncam cateva scurte priviri peste terminalul C21 al brand-ului chinezesc Realme. Ca de obicei, apelam la tactica de amagire/teasing si va precizam ca dispozitivul etaleaza un acumulator de capacitate mare, un display perfect decent (pentru un device de acest gen) si chipset cu suficienti de multi caluti putere 🙂
Increzatori ca v-am starnit interesul, va precizam ca telefonul este la vanzare (precomanda) pe site-ul eMAG pentru suma de 500 lei. In regula.
Acum haideti sa trecem la treaba si sa ne focusam pe aspectele hardware cheie. Va dorim o lectura placuta 🙂
Realme C21 pareri – DOTARILE CARE NE PLAC LA ACEST SMARTPHONE
# Memorie suficienta – 3GB RAM + 32GB ROM (eMMC 5.1)
# Baterie de 5000mAh (incarcare 10W)
# Chipset Helio G35 (in jur de 92.000 puncte in AnTuTu)
# Ecran LCD 6.5 inci, HD+ (1600×720 pixeli), 270PPI
# Conectivitate – 4G, Dual SIM, MicroSD dedicat, WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 5.0, scanner amprente (pe spate), Radio FM
Realme C21 pareri – CATEVA SCURTE OBSERVATII
Trebuie sa recunoastem ca telefoanele entry-level au evoluat mult. Daca stam sa ne gandim bine, cu cativa ani in urma, in zona de 400 – 500 lei se gaseau niste telefoane de-a dreptul jenante.
Iata ca in zilele noastre, un astfel de telefon ofera niste dotari care din punctul nostru de vedere sunt perfect acceptabile. Subiectul zilei de astazi, in speta Realme C21, dispune de o platforma hardware care se comporta multumitor la utilizarea de zi cu zi. Spunem asta din proprie experienta.
Noi am testat Xiaomi Redmi 9C NFC, un terminal care dispune de acelasi propulsor Helio G35. Cu toate acestea, trebuie sa va mentionam ca partea de gaming nu este punctul forte al motorizarii MediaTek. Daca punem la socoteala statutul de entry level al ambelor device-uri (C21 si Redmi 9C NFC), putem spune ca asta este ceva normal.
Dupa parerea noastra, urmatorul pas in evolutia telefoanelor mobile din zona low-end este echiparea acestor dispozitive cu niste chipset-uri capabile de performante decente in gaming. Ramane de vazut cat va dura pana isi vor face aparitia astfel de motorizari. Noi banuim ca nu mult 🙂
Realme C21 pareri – CATEVA ASPECTE CARE TREBUIE LUATE IN CALCUL
Va mentionam ca Realme C21 nu poseda conectivitate NFC, ceea ce este in regula pentru un telefon din aceasta zona de pret (500 lei). Insa, exista o exceptie. Aici ne referim la terminalul Redmi 9C NFC (costa tot 500 lei).
Apoi, terminalul Realme nu are port USB C. Asta este ok pentru un entry level. Insa, avem din nou o exceptie, in speta smartphone-ul Motorola Moto E7 Power.
Pe langa faptul ca device-ul Motorola dispune de USB C, el etaleaza niste dotari cool care lipsesc de pe terminalul Realme. Care sunt acestea ? Combo-ul 4GB RAM + 64GB ROM si carcasa durabila la stropiri cu apa.
UITE RESTUL DE SPECIFICATII PENTRU SMARTPHONE-UL REALME
- Sistem de operare Android 10 cu interfata Realme UI
- Camera tripla 13MP + 2MP + 2MP, video 1080p 30fps
- Camera selfie 5-megapixeli, video 1080p 30fps
- Senzori – magnetic, lumina, proximitate, accelerometru
- Altele – GPS/AGPS/Beidou/Glonass, jack 3.5mm, WiFi Hotspot, certificare TUV Rheinland
- Culoare – negru
- Design – carcasa din plastic
- 165.2 x 76.4 x 8.9mm si 190 grame
CONCLUZIE
Incheiem acest scurt articol prin a spune ca noul Realme C21 este un entry-level bun. Dotarile oferite sunt ok iar pretul este unul corect si accesibil.