Uite Motorola Moto G200 5G pareri si pret in Romania. Daca indragesti telefoanele tip ‘nava amiral’ echipate cu un atractiv raport pret/dotari, atunci te afli exact unde trebuie 🙂
Motorola lanseaza cel mai accesibil smartphone dotat cu chipset-ul varf de gama Qualcomm Snapdragon 888 Plus. Terminalul se numeste Moto G200.
Avem de-a face cu cel mai puternic device pe care l-a vazut populara si atractiva gama Moto G. Daca punem la socoteala propulsorul SD888 Plus, era culmea sa fie altfel 🙂
Si acum va invitam sa facem pasul spre segmentul de maxim interes, in speta pretul. [UPDATE 12-12-2021] Smartphone-ul este la vanzare pe site-ul eMAG pentru suma de 2100 lei. [UPDATE 12-12-2021]
Acum haideti sa dam drumul la treaba. Suntem convinsi ca veti avea parte de o lectura placuta 🙂
UITE PUNCTE FORTE
1. Moto G200 pareri – CHIPSET
Inainte de a demara cu acest capitol hardware, avem cateva precizari cool de facut 🙂 Moto G200 isi face aparitia la aproximativ 7 luni distanta de la debutul smartphone-ului Moto G100 (lansat in luna Aprilie).
Va mentionam ca in momentul lansarii, Moto G100 a fost cel mai performant model al gamei Motorola G. Cum noi am avut prilejul sa testam pe indelete device-ul, va invitam cu caldura sa cititi Motorola Moto G100 review in romana.
Apropo de flagship-uri Motorola, mentionam ca echipa GadgetLab a testat noul si excelentul Motorola Edge 20 Pro (review romana). Inainte de a incheia cu acest segment, va informam ca terminalele Edge 20 Pro si Moto G100 au in comun propulsorul Snapdragon 870. In regula.
Revenim la subiectul zilei de azi, in speta noul Moto G200. Terminalul etaleaza cel mai performant chipset al momentului. Este vorba despre propulsorul Snapdragon 888 Plus (3GHz, 5nm, Adreno 660). Datorita acestui aspect, este lesne de inteles ca telefonul ‘isi va lua zborul’ in orice tip de aplicatie si joc 🙂
Nu incheiem acest punct al prezentarii pana nu abordam ‘elefantul din camera’. Aici ne referim la temperatura atinsa de chipset-ul SD888 Plus.
Este binecunoscut faptul ca procesoarele Snapdragon din seria 888 se incalzesc tare in conditii de rulaj foarte intens. Noi speram ca Motorola a tinut cont de acest aspect si a reusit sa ‘imblanzeasca’ motorizarea Snapdragon 🙂
2. Moto G200 pareri – DISPLAY
Daca punem la socoteala pretul device-ului si chipset-ul SD888 Plus, ar fi aiurea din partea noastra sa ne asteptam ca device-ul sa ofere un display OLED/AMOLED premium.
In configuratia actuala, smartphone-ul dispune de un ecran LCD. Spre bucuria noastra, nu este un panou LCD oarecare 🙂
FISA TEHNICA
# Ecran Max Vision 6.8 inci
# Format 20:9 si rezolutie FHD+ (2460×1080 pixeli)
# 396PPI densitate pixeli
# Rata refresh de 144Hz
# Tehnologii: HDR10 si spectru culoare DCI-P3
# Raport ecran/corp de peste 86%
# Perforatie sus pe mijloc
Moto G200 pareri – CATEVA OBSERVATII
Daca stam sa ne gandim bine, in gama Moto G, trend-ul de ecran cu 6.8 inci a fost pornit de catre terminalul mid-range Moto G9 Plus. Profitam de aceasta ocazie ca sa va spunem ca noi am testat Motorola Moto G9 Plus.
Apoi, primele terminale Motorola care au receptionat tehnologia de refresh 144Hz sunt flagship-ul Motorola Edge 20 Pro si modelul mid-range premium Motorola Edge 20 (review).
Din punctul nostru de vedere, este un mare plus faptul ca producatorul a optat pentru un ecran de refresh inalt. Asta in combinatie cu chipset-ul Snapdragon 888 Plus o sa rezulte intr-un device care se misca si performeaza impecabil 🙂
Si inca ceva. ‘Moda’ de telefon cu chipset flagship si ecran LCD 144Hz a fost ‘demarata’ de catre terminalul Xiaomi Mi 10T Pro (device testat de catre echipa GadgetLab).
3. Moto G200 pareri – BATERIE
Daca se ia in calcul chipset-ul si ecranul, este esential ca smartphone-ul sa aiba o baterie bine pusa la punct. Va anuntam ca asa si este 🙂
Dispozitivul a primit un acumulator echipat cu 5000mAh si tehnologie fast charging cu putere 33W.
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Setup-ul baterie + incarcare este similar cu cel de pe terminalul mid-range Motorola Edge 20 Lite. Cum noi am butonat smartphone-ul Edge 20 Lite, va invitam sa va uitati peste review.
Va precizam ca in acest moment, terminalul Motorola echipat cu cel mai potent fast charging este Moto G60S (incarcare rapida 50W).
4. Moto G200 pareri – STOCARE SI MEMORIE
Pe langa chipset, la interior, producatorul a aplicat ‘tratamentul’ high-end atat memoriei RAM cat si stocarii. Astfel ca, avem 8GB RAM LPDDR5 si 128GB ROM UFS 3.1. Excelent 🙂
Legat de memoria RAM, ne putem astepta ca device-ul sa dispuna de functia ‘RAM boost’ pentru suplimentarea memoriei (preluare din stocare). Similar cu Motorola Edge 20 Lite, probabil ca RAM-ul va putea fi suplimentat cu 2GB.
5. Moto G200 pareri – CONECTIVITATE
Un alt capitol forte al noului Motorola este partea de conectivitate. Incepem prin a va spune ca smartphone-ul dispune de tehnologia Ready For (ofera o experienta Android tip desktop).
Tehnologia poate fi utilizata prin conectare cablu sau in mod wireless. Va precizam ca noi am testat functia Ready For (conectare prin cablu) atunci cand am facut review smartphone-ului Edge 20 Pro. In acest context, va invitam sa va uitati peste sectiunea Ready For din cadrul review-ului pentru Motorola Edge 20 Pro.
Aaaa… sa nu uitam. Inca nu putem spune daca Moto G200 include sau nu in dotarea standard cablul Ready For (USB C – HDMI). O sa revenim cu un update legat de acest lucru.
CE ALTE DOTARI DE CONECTIVITATE MAI ARE DEVICE-UL ?
# 5G, 4G LTE Cat 20, Dual SIM, WiFi 802.11 ax, USB C 3.1 (video out), Bluetooth 5.2, NFC, scanner amprente (in butonul de power), deblocare faciala
# GPS/AGPS/GLONASS/Galileo, WiFi Hotspot, WiFi Direct
# Senzori – proximitate, accelerometru, lumina, giroscop, compas
6. Moto G200 pareri – Alte elemente atractive
Pe partea de sunet, mentionam ca telefonul are cateva functii interesante 🙂 Avem functia Qualcomm Snapdragon Sound (apeluri vocale clare, wireless audio de inalta calitate) si optimizare cu tehnologia Dolby Atmos.
Ca si design, device-ul arata elegant. Spatele capteaza privirea prin 3 elemente cool: camera principala care este frumos ‘separata’ de restul partii din spate, logo-ul M si inscriptia Motorola din partea de jos.
Precizam ca telefonul are constructie din plastic. Nimic in neregula cu asta. Incheiem acest punct al articolului prin a spune ca smartphone-ul dispune de protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa).
CE NU NE PLACE
# Captura video 4K este limitata la 30fps
# Fara jack 3.5mm si slot MicroSD
# Fara boxe stereo
Moto G200 pareri – CATEVA OBSERVATII
Avand in vedere ca ‘batranul’ Moto G100 este capabil de filmare 4K 60fps, nu putem pricepe de ce Moto G200 este limitat la 30fps in cazul filmarii 4K. Noi speram ca Motorola va remedia acel aspect printr-un update software.
Apoi, lipsa jack-ului 3.5mm intr-un device de 8.89mm grosime si 6.8 inci diagonala este inexplicabila.
[UPDATE 10-12-2021] Precizam ca device-ul este capabil de captura video 4K 60fps. Pe langa asta, smartphone-ul poate filma si 8K (cu 24fps).
UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE
- Sistem de operare Android 11 (My UX, Moto Actions)
- Camera principala 108MP (ultra-pixel, F1.9) + 8MP (ultra-wide 119 grade, F2.2) + 2MP (adancime, F2.4), video 4K 60fps, 8K 24fps, video super slow motion HD 960fps, video ultra-wide 1080p 30fps, video macro 4K 30fps, stabilizare EIS
- Camera selfie 16MP, video 1080p 30fps
- Audio – difuzor pozitionat in partea de jos (are amplificator Smart PA), 2 microfoane
- 168.07 x 75.53 x 8.89mm si 202 grame
- Culori – albastru, verde
- Altele – buton Google Assistant
Moto G200 pareri – GANDURI DE FINAL
Per total, noul Moto G200 reuseste sa impresioneze. Scopul device-ului este sa ofere hardware de top la un pret bun. Noi consideram ca terminalul reuseste pe deplin acest lucru.
Smartphone-ul are cateva lipsuri, insa acestea sunt eclipsate de catre dotarile oferite, care sunt excelente.