Pipo X8 este cu siguranta un device interesant. Se situeaza undeva intre un desktop de birou si o tableta. Practic ecranul touch este integrat complet intr-un stand care include in partea din spate: 2 porturi USB 2.0, port HDMI si LAN. Pe partea din lateral regasim alte 2 porturi USB 2.0.

Pipo X8 nu include baterie reincarcabila, device-ul fiind alimentat direct la curent precum un PC normal. In opinia mea acest hibrid este un fel de tableta de birou, atat doar ca-i lipseste portabilitatea. In ceea ce priveste restul de specificatii avem:

-Ecran de 7 inch cu rezolutia 1024×600

-Procesor Quad Core Intel Atom Z3735F cu frecventa la 1.8Ghz (2.16 in modul turbo)

-Memorie 2GB RAM DDR3, 32 sau 64GB stocare interna; gratie porturilor USB se pot conecta hard disk-uri externe

-Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0

-Sunet – 2 difuzoare pozitionate lateral de-o parte si de alta

-Sistem de operare Windows 8

Avand in vedere pretul de achizitie scazut, 100 dolari, Pipo X8 este un mini PC destul de atractiv. Producatorul planuieste in viitorul apropiat sa lanseze o varianta cu dual OS (doua sisteme de operare, Windows si Android).

pipo x8

pipo x8 1

pipo x8 2

Sursa: NotebookItalia

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).