Philips X586 este noul smartphone care va poposi in oferta Digi Mobil incepand cu luna Februarie. Terminalul este un model de buget cu specificatii interesante, design placut privirii si pret de cumparare bun.

Sa incepem cu hardware-ul. Philips X586 este motorizat de un procesor quad-core pe 64-biti tactat la frecventa de 1.5GHz. Procesorul se afla in compania a 2GB de memorie RAM. User-ul va stoca aplicatiile si jocurile pe memoria interna in cunatum la 16GB. Spatiul pentru “depozitare” poate fi suplimentat cu 128GB via slot MicroSD.

X586 a primit din partea producatorului un display cu rezolutie HD (1280×720 pixeli). Afisajul de tip IPS LCD dispune de 5-inch in diagonala si livreaza valoarea respectabila de 294 ppi (densitate pixeli per inch). Display-ul vine cu tehnologia Philips SoftBlue, care protejeaza ochii prin reducerea semnificativa a luminii de culoare albastra.

Ecranul este “adapostit” intr-o carcasa cu rama metalica si spate din plastic. Din punct de vedere vizual, device-ul are aspect atractiv. Ecranul are margini rezonabil de slim iar sub afisaj sunt pozitionate butoane de operare de tip capacitiv.

In zona din spate avem la vedere camera principala si senzorul pentru amprente.

Senzorul are utilitate multipla. El poate fi folosit pentru a debloca smartphone-ul, pentru a realiza poze si pentru a securiza diverse date importante din telefon (poze, mesaje, numere de telefon etc).

Philips X586 primeste energie de la acumulatorul Lithium-Ion inzestrat cu un generos 3000mAh. Bateria asigura in standby o autonomie de pana la 22 zile. La convorbiri telefonice, ea tine pana la 12 ore.

Terminalul nu duce lipsa de slot Dual SIM si conectivitate 4G LTE. Pe device regasim instalat sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow.

In sectorul foto, smartphone-ul aliniaza o camera principala de 13-megapixeli, care este acompaniata de flash LED si tehnologie de autofocus. Unitatea foto principala permite filmarea in rezolutie HD cu 30 de cadre pe secunda. Tot in sectiunea foto, intalnim camera selfie inzestrata cu 5-megapixeli.

Latura de conectivitate cuprinde cam tot ce este esential: Bluetooth 4.1, WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz, port MicroUSB 2.0, jack audio de 3.5mm si GPS cu A-GPS.

Smartphone-ul este disponibil in versiune de culoare alba cu roz auriu.

Philips X586 concluzie si pret

Philips nu se dezminte si scoate din nou un smartphone atractiv. Avem un device elegant, modern si bine dotat din punct de vedere hardware. Modelul va fi pus la vanzare pentru suma de 700 lei.

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt phablet-urile si tabletele. Zi de zi folosesc un fost flagship, in speta smartphone-ul HTC U Ultra. M-am intors la HTC :) Nu ratez insa sansa de a butona gadget-uri si din afara ecosistemului Android.