Va aducem UMIDIGI F1 pareri si pret – firma UMIDIGI este una dintre cele mai atractive si interesante companii chinezesti de categorie B (Huawei, Xiaomi, OnePlus sunt de categorie A). Producatorul chinez reuseste sa surprinda placut de fiecare data cand lanseaza un nou telefon. La fel este si cazul cu recentul UMIDIGI F1.

Terminalul este un model mid-range performant, elegant, bine echipat si accesibil. Telefonul apare listat pe Aliexpress pentru suma de 220 dolari – in jur la 920 lei (precomanda).

Vanzarile vor demara din Ianuarie 2019. Ne-am lamurit ca pretul este bun.  Acum haideti sa vedem cat de bune sunt caracteristicile hardware. Demaram cu dotarile moderne.

A. UMIDIGI F1 pareri si pret – O excelenta selectie cu functii si dotari premium

Daca punem la socoteala costul destul de accesibil, sunt remarcabile (fara exagerare) dotarile pe care UMIDIGI F1 le are la bord. Incepem cu partea de software.

Terminalul ruleaza sistemul de operare Android 9.0 Pie in versiune stock. Excelent 🙂 Telefonul se numara printre primele modele chinezesti realizate de brand mai mic care functioneaza cu proaspatul Android 9.0.

Continuam prin a va enumera restul de echipamente premium. Avem Dual 4G VoLTE, NFC, sistem dual-camera 16MP+8MP, Face Unlock, senzor de amprente, corp full metalic cu design superb, WiFi pe doua benzi (802.11 a/b/g/n), port USB tip C (cu OTG) si cateva accesorii utile (folie de protectie, husa).

Multi producatori aleg sa nu mai puna pe device-urile lor dotari esentiale precum jack audio si slot pentru extinderea capacitatii de stocare. Iata ca UMIDIGI a ignorat acest trend ‘nesanatos’ si a ‘motorizat’ terminalul F1 cu slot MicroSD (pana la 256GB) si jack 3.5mm. O decizie inteleapta 🙂

B. Configuratie mid-range puternica: 128GB ROM, Helio P60 si display excelent

In ceea ce priveste hardware-ul care pune device-ul in ‘miscare’, noi avem doar lucruri pozitive de spus. Smartphone-ul dispune de o combinatie destul de rar vazuta in smartphone-urile mid-range de noua generatie.

Avem acumulator de 5150mAh + chipset MediaTek Helio P60 + display FHD+. Haideti sa detaliem cateva din aceste componente.

Remarcam ca bateria dispune de capacitate foarte generoasa. Nu lipseste tehnologia fast charging de mare putere, in speta 18W. No comment 🙂

Legat de ecran, el poseda design superb (margini slim si curbate, notch in forma de picatura apa) si caracteristici atractive.

Avem panou LTPS dotat cu 6.3 inci, ratie ecran la corp de 92.7%, rezolutie de 2340×1080 pixeli, 409PPI si format modern 19.5:9. Afisajul dispune de functii software utile precum mod pentru citit si mod care permite ajustarea nuantei de culoare.

Trebuie sa admitem ca pana in acest ‘punct’ al articolului, telefonul a lasat o impresie foarte buna. Continuam pe aceeasi traiectorie ascendenta si va mentionam detalii despre memorie.

Smartphone-ul a receptionat perechea de 4GB RAM + 128GB ROM. Capacitatea de memorie RAM este deja una clasica, si asta e perfect in regula. Ce surprinde este stocarea nativa foarte generoasa. Bravo UMIDIGI 🙂

C. UMIDIGI F1 pareri si pret – Restul de specificatii hardware

  • Procesor grafic Mali G72 MP3 700MHz
  • Camera principala duala 16MP+8MP, flash LED dual, lentile 6 element, apertura F1.7, Panorama, Face Recognition, filtre de imagine, video 1080p
  • Camera frontala 16-megapixeli, lentile 5 element, apertura F2.0
  • Slot Dual SIM, Bluetooth 4.2, WiFi Direct, WiFi Display, GPS/GLONASS, Radio FM
  • Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, compas
  • 156.9 x 74.3 x 8.8 mm si 186 grame
  • Culori – rosu, negru, auriu

UMIDIGI F1 pareri si pret – CONCLUZIE

Noul UMIDIGI F1 este o surpriza foarte placuta. Smartphone-ul este unul dintre cele mai accesibile device-uri motorizate de potentul Helio P60. La asta se adauga dotarile pe alocuri impresionante si design-ul slim aspectuos.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).