Cat S75 review in romana – DISPLAY


Prima data va invitam sa parcurgem impreuna caracteristicile ecranului ­čÖé

FISA TEHNICA

# Panou LCD 6.58 inci

# Rezolutie FHD+ (2408×1080 pixeli)

# Refresh de 120Hz

# Tehnologie HDR10/HDR10+

# 398PPI densitate pixeli

# Format 20:9

# Protectie Gorilla Glass Victus

# Raport ecran/corp de aproape 77%


Per total, display-ul este bun. El are culori care arata placut, o imagine clara, unghiuri decente de vizualizare, raspuns bun la touch, negru care este redat destul de bine (e destul de inchis) si luminozitate buna in lumina de afara.


Ca si design, se vede faptul ca telefonul este unul de tip rugged. Avem margini negre destul de groase.

Notch-ul (in V) are dimensiune medie. Va precizam ca atunci cand ecranul este privit din unghi, in jurul notch-ului isi face aparitia o tenta de negru.

Cat S75 review in romana

Functia de luminozitate adaptiva/automata functioneaza destul de bine. Insa, trebuie spus faptul ca functia are tendinta sa urce un pic cam mult luminozitatea atunci cand nu este cazul/nu este necesar.

Cu modul dark activat, negrul afisat in meniuri arata destul de bine.

Cat S75 review in romana

In sectiunea refresh a ecranului ne sunt oferite 3 optiuni: refresh adaptiv (urca pana la 120), standard sau refresh fixat in 120Hz.

Cu display-ul setat sa ruleze la 120Hz, totul este cursiv si fluent. Ne pare bine sa va anuntam ca procesorul Dimensity 930 de care dispune smartphone-ul este suficient de rapid pentru a tine pasul cu refresh-ul de 120Hz.

Cat S75 review in romana

In setari gasim optiuni pentru ajustare marime text si interfata.

Cat S75 review in romana

Functiile ‘Lift to wake’ si ‘Glove Mode’ sunt bine optimizate. Observam ca mesajul de atentionare waterproof/dustproof poate fi dezactivat.

Pentru navigare, putem alege intre clasicele butoane software sau gesturi (sunt bine optimizate).

In setari exista optiunea pentru afisarea feed-ului google news atunci cand se face swipe dreapta din ecranul home.

Cele cateva gesturi disponibile sunt utile si bine optimizate.

Cat S75 review in romana

Gratie chipset-ului Dimensity 930, terminalul ruleaza excelent clipurile video setate in rezolutie 1440p60. Va informam ca videoclipurile cu HDR se vad frumos.

Ca si lizibilitate in bataia directa a soarelui (soare puternic de vara), ea este decenta. Insa, era bine daca ecranul era ceva mai luminos.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).