Cat S75 review in romana – DESIGN – PARTEA CLASICA/STANDARD (daca se poate spune asa)


Cum am parcurs partea de rugged a terminalului, haideti sa analizam device-ul precum o facem de obicei 🙂

Smartphone-ul are un aspect impozant, o constructie super solida si un design destul de elegant. Partea din spate (plastic tare + suprafata cauciucata) se lipeste bine de palma utilizatorului iar suprafata neagra cauciucata se simte placut la tingere.


Spatele negru arata foarte bine atunci cand este expus in lumina de afara. Negrul capata o tenta de argintiu.

Cat S75 review in romana


Pe spate, intalnim cateva elemente cool de design. ‘Piesa’ care acapareaza toata atentia este modulul camerei principale. El arata foarte bine 🙂

Sub camera gasim flash-ul LED dual iar langa camera este pozitionat senzorul pentru amprente. In ceea ce priveste deblocarea device-ului cu amprenta, procedura este una precisa si destul de rapida.

Cu toate acestea, trebuie spus faptul ca senzorul intampina probleme cu recunoasterea amprentei atunci cand suprafata sa este umeda si cand degetul utilizatorului este si el ud.

Pentru a nu intampina probleme cu debocarea prin amprenta, senzorul trebuie sters de apa iar degetul sa fie cat de cat uscat.

Cat S75 review in romana

Spatele negru cauciucat nu retine tare urmele de amprente. Mentionam ca device-ul este curatat foarte usor de apa, praf, noroi, nisip etc.

Doar trebuie sa pui telefonul sub un jet de apa (eventual dat cu sapun inainte) iar dupa stergere, telefonul arata impecabil 🙂

Smartphone-ul are profil de 11.9mm si greutate de 268 grame. Pentru un device rugged super durabil, noi consideram ca aceste valori sunt excelente 🙂

Va precizam ca terminalul are rama realizata dintr-un plastic calitativ si foarte, foarte solid.

Cat S75 review in romana
Facem pasul catre partea frontala. Aici gasim un ecran echipat cu 6.58 inci, format 20:9 si notch in forma de V.

Cat S75 review in romana

Cat S75 review in romana
Va mentionam ca ecranul dispune de protectie cu sticla Gorilla Glass Victus, ceea ce este excelent.

Haideti sa admiram inca o data device-ul din profil (de aceasta daca cu ecranul orientat in sus).

Cat S75 review in romana

Deasupra ecranului este pozitionat difuzorul pentru apeluri. Va precizam ca aici este incorporat si unul din cele 2 difuzoare audio. Apropo de apeluri, va spunem ca sunetul in convorbiri este bun (semnal ok, volum puternic, sunet calitativ).

Facem din nou pasul catre partea din spate. Device-ul are suprafata usor curbata inspre extremitati.

Cat S75 review in romana

Display-ul este ‘lipit’ direct de rama din plastic (foarte, foarte durabila) a terminalului. Observam ca marginea din plastic urca usor deasupra ecranului.

Asta este super util deoarece in cazul unei trante, rama este primul element de contact (ecranul este ferit excelent). Fac exceptie momentele cand partea frontala cade pe o piatra. In acest caz, sticla Gorilla Glass Victus incaseaza impactul.

Pe marginea dreapta, avem incorporate tasta de power si tastele pentru ajustare volum. Ele sunt din metal si lasa un feedback bun la apasare.

Pe marginea stanga gasim tasta programabila (si ea este din metal), usita detasabila (in spatele careia avem locasuri pentru SIM + SIM satelit sau SIM + MicroSD) si un microfon. Va mentionam ca usita este realizata din acelasi plastic super duabil regasit pe margini. Ea este usor de inchis si deschis.

Cat S75 review in romana

Pe marginea de sus este pozitionat butonul pentru semnal SOS (din metal, vopsit in rosu). Langa buton gasim cel de-al 2-lea microfon.

Pe marginea de jos (de sus in jos) sunt incorporate cel de-al 2-lea difuzor audio, portul USB C 2.0 si un grilaj (are rol estetic).

Modulul camerei principale arata foarte elegant. Va precizam ca el este din metal.

Observam ca modulul camerei iese usor in afara carcasei.

Cat S75 review in romana – AUDIO

 

Smartphone-ul dispune de boxe stereo (una in difuzorul pentru apeluri, una pe marginea de jos). Va precizam ca difuzorul de deasupra ecranului suna usor mai incet decat difuzorul din partea de jos. Pare ca difuzorul de deasupra ecranului este responsabil cu redarea frecventelor joase.

Per total, noi consideram ca boxele suna bine. Volumul este generos, vocile din clipuri se aud excelent iar boxele nu distorsioneaza cand sunt date la maxim. Legat de bass, el este redat asa si asa.

FUNCTII AUDIO

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).