Divizia Panasonic de telefoane mobile a lansat in India doua noi terminale focusate pe segmentul de buget. Smartphone-urile poarta denumirea de Panasonic P85 si Panasonic Eluga Ray. Ambele device-uri sunt dotate cu acumulator de capacitate generoasa. Haideti sa analizam fiecare model in parte.

Panasonic P85

Acest smartphone poate fi caracterizat ca fiind un model entry-level atractiv. Device-ul are cateva elemente comune cu modelul Panasonic P88.

P85 dispune de configuratie in care piesa centrala este acumulatorul de 4000mAh. Bateria Lithium-Ion furnizeaza energie unui ecran dotat cu diagonala compacta de 5-inch. Display-ul de tip IPS LCD este capabil de rezolutie HD (1280×720 pixeli).

Telefonul are destul de multa putere gratie configuratiei dotate cu procesor quad-core MediaTek de 1.0 GHz si 2GB de memorie RAM. Pentru stocare avem disponibili 16GB de memorie interna si slot MicroSD, care este compatibil cu pana la 64GB.

Smartphone-ul ruleaza sistemul Android 6.0 Marshmallow si nu duce lipsa de slot Dual SIM. Procesorul quad-core din dotare furnizeaza conectivitate 4G LTE Cat 4.

Device-ul aduce dotari foto satisfacatoare. Avem o camera principala de 8-megapixeli cu flash LED si autofocus. Camera secundara include senzor de 2-megapixeli.

Carcasa are design simplu dar elegant si masoara in grosime 9.35 milimetri.

Panasonic Eluga Ray

Smartphone-ul are o configuratie putin mai puternica decat a modelului P85. Noul Eluga Ray este ‘fratele’ mai mic al lui Panasonic Eluga Ray Max.

Elementele cheie in configuratia hardware sunt acumulatorul Lithium-Ion de 4000mAh si cei 3GB de memorie RAM.

La fel ca si versiunea P85, Eluga Ray dispune de afisaj HD dotat cu 5-inch si 1280×720 pixeli. Ecranul este de tip IPS LCD. Sub afisaj este prezent un buton fizic de Home, care adaposteste senzorul pentru amprente.

In afara de cei 3GB RAM, sub capota se mai ascund 16GB de memorie interna si procesorul quad-core MediaTek de 1.3GHz. Pentru un plus de stocare, avem la dispozitie slot MicroSD (compatibil cu pana la 64GB).

Device-ul are la bord sistemul Android 6.0 Marshmallow si slot Dual SIM. Din angrenajul hardware nu absenteaza functia 4G LTE.

In sectiunea dedicata dotarilor foto gasim urmatoarele: camera principala de 13-megapixeli cu flash LED si camera frontala de 5-megapixeli echipata cu flash LED.

Carcasa este din metal si pare a avea finisaje de calitate buna. Carcasa masoara in grosime un generos 9.7 milimetri.

Preturi si concluzie

  • Panasonic P85 este disponibil in doua variante de culoare (gri, auriu) si este listat la pretul de 101 dolari.
  • Panasonic Eluga Ray a receptionat 3 versiuni coloristice (gri, auriu, roz) si este listat la 124 dolari.

Ambele smartphone-uri au aspect atractiv, configuratii entry-level bine echipate si preturi accesibile. Dintre cele doua, modelul care iese in evidenta este Panasonic Eluga Ray (3GB RAM, senzor amprente, carcasa metalica).

Via: Fonearena.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).