La inceputul anului Panasonic a anuntat lansarea primelor televizoare de tip Smart ce includ sistemul de operare de la Mozilla, si anume Firefox. Iata ca noile televizoare sunt deja disponibile la vanzare pe teritoriul Europei. Este vorba de 6 noi modele Panasonic Viera Smart TV: CX680, CX700, CX750, CX800, CR730 si CR850.

Fiecare dintre ele ruleaza Firefox, sistem de operare ce practic are la baza binecunoscutul Linux. Dintre cele 6 modele, CX700 este disponibil la vanzare la un retailer din Marea Britanie pentru suma de 1000 lire.

panasonic viera

Panasonic Viera TX-50CX700B este un televizor Smart cu diagonala de 50 inch, rezolutie 4K si capabilitate 3D. Avem o rata de refresh de 800 Hz iar ecranul este de tip LED. Televizorul include bineinteles sistemul de operare Firefox OS. Pe langa diverse aplicatii de video streaming, acest model de Panasonic Viera include Panasonic App Store si browser de internet Firefox.

Firefox OS a fost lansat in 2012 pentru tablete si telefoane mobile. Insa datorita competitiei puternice din partea Apple si Google, sistemul de operare nu a avut foarte mult succes, el fiind implementat doar pe cateva device-uri. Unul dintre acestea este smartphone-ul ZTE Open ce a fost lansat in anul 2013.

Neavand mult succes in segmentul device-urilor mobile, cei de la Mozilla au hotarat sa intre pe segmentul de televizoare de tip Smart. Aceasta este o nisa care inca nu este clar dominata de un anumit producator atunci cand vine vorba de sistemul de operare. Tocmai din acest motiv, Firefox OS are toate sansele ca pe viitor sa se impuna.

firefox os 1

firefox os 2

firefox os 3

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).