Uite Oukitel OT5 pareri si pret in Romania. Astazi ne indreptam atentia catre o tableta mid-range interesanta, performanta si foarte bine echipata 🙂 Modelul in cauza se numeste OT5 si este ‘confectionat’ de catre brand-ul chinezesc Oukitel.

Din start va precizam ca tableta este la vanzare pe site-ul dualstore.ro pentru pretul de 1250 lei (versiune 12GB RAM + 256GB). Ne-am lamurit inca din partea de inceput ca device-ul are RAM si stocare din belsug 🙂

Mai mentionam ca dispozitivul ofera dotari cool precum chipset MediaTek destul de performant, baterie de capacitate foarte generoasa, conectivitate atractiva, un design placut privirii si un sistem audio bine pus la punct.

Cu acele aspecte mentionate, inchidem partea de introducere si plonjam spre segmentul de prezentare. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura placuta 🙂

Oukitel OT5 pareri

CE NE PLACE LA DEVICE

# Carcasa din metal, profil slim 7.5mm, 560 grame

# Configuratia – chipset MediaTek Helio G99, 12GB RAM LPDDR4X + 256GB stocare UFS 2.2

# Baterie 11000mAh cu incarcare rapida 18W

# Sistem audio compus din 4 difuzoare tip 1217

# Conectivitate – 4G (date si functie de apelare), Dual SIM, MicroSD, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.2, USB C 2.0 cu OTG, GPS/GLONASS/BDS/Galileo, Radio FM

# Diversi senzori – giroscop, proximitate, accelerometru, compas, lumina

# Sistem de operare Android 13 (versiune stock)

# Camera frontala 8MP, video 1080p 30fps

Oukitel OT5 pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, precizam cateva detalii despre chipset. Motorizarea Helio G99 a tabletei este performanta (intre 380.000 – 400.000 puncte in Antutu 9) si economica (spre foarte economica). Mentionam aceste aspecte fiindca noi am testat atat telefon, cat si tableta cu propulsor Helio G99. Acestea sunt Motorola Moto G72 (review in romana) si Xiaomi Redmi Pad.

Alaturi de procesor, observam ca avem setup-ul 12GB RAM + 256GB (UFS 2.2). Este acest setup overkill ? Cu siguranta ca da. Procesorul MediaTek nu este suficient de rapid/performant pentru a scoate maxim din cei 12GB RAM. Erau suficienti 8GB de RAM.

Insa, partea buna este ca memoria RAM (de capacitate mult prea generoasa) nu pare sa umfle nejustificat pretul tabletei (1250 lei). In ceea ce priveste stocarea de 256GB, noi suntem adeptii urmatorului principiu: cu cat stocarea e mai mare, cu atat mai bine 🙂

Apropo de device-uri motorizate de 12GB RAM + 256GB, va precizam ca destul de recent noi am avut la review 2 astfel de telefoane. Acestea sunt Motorola Moto G84 5G si terminalul Motorola Moto G54 5G Power (are si baterie de 6000mAh).

Oukitel OT5 pareri

Revenim la tableta Oukitel. In contextul in care chipset-ul Helio G99 este foarte eficient, prezenta bateriei de 11.000mAh este un mare, mare plus 🙂 Ne putem astepta ca tableta sa asigure o autonomie de top.

Ca tot ne aflam in zona cu tablete care dispun de baterie mare, avem ceva cool pentru voi 🙂 Va informam ca echipa GadgetLab a testat/butonat tabletele Lenovo Tab P12 (10200mAh) si Lenovo Tab P11 Pro 2nd Gen (review). Aaa… sa nu uitam. Tab P11 Pro are acumulator ‘mic’ de 8200mAh.

In ceea ce priveste restul de dotari ale tabletei Oukitel, prezenta conexiunii 4G este mai mult decat binevenita iar sistemul audio compus din 4 difuzoare este fara indoiala un plus. Posibila problema care se poate ivi la cele 4 boxe este calitatea slaba a componentelor utilizate. Asta va rezulta in niste difuzoare care suna asa si asa. Speram sa ne inselam.

Oukitel OT5 pareri

Display-ul este decent 🙂

# Panou LCD 12 inci, 2000×1200 pixeli, raport ecran/corp 85%, refresh 60Hz, protectie Gorilla Glass 5, luminozitate 300 niti, format 5:3, 195PPI

Oukitel OT5 pareri – CATEVA OBSERVATII

Per total, ecranul este destul de bun. Impresioneaza ratia ecran/corp de 85%, care se traduce intr-un display echipat cu margini negre subtiri 🙂

Pacat ca producatorul nu a profitat de capabilitatile procesorului Helio G99 (poate duce ecran 2K cu refresh 90Hz). In configuratia actuala, avem un refresh standard de 60Hz. Legat de diagonala, observam ca ea este de 12 inci. Pentru consum media, un ecran de asemenea dimensiune este foarte potrivit 🙂

Ce parere avem despre luminozitatea de 300 niti ? Daca tableta este utilizata la domiciliu, cei 300 niti sunt in regula. Pentru utilizarea comoda in lumina de afara, trebuie cel putin 450 niti.

CE NU NE PLACE LA TABLETA

# Nu are jack 3.5mm

CATEVA OBSERVATII

Avand in vedere dimensiunile tabletei, este complet aiurea faptul ca jack-ul audio 3.5mm lipseste. Este evident ca producatorul si-a propus cu aceasta tableta sa ofere de toate (4G, chipset bun, stocare generoasa, corp metalic etc). De ce nu s-a facut un efort pentru a include si jack-ul 3.5mm ? Mare pacat 🙁

Oukitel OT5 pareri – CONCLUZIE

Oukitel OT5 este fara indoiala o tableta interesanta (spre foarte interesanta). Insa, noi consideram ca device-ul are 2 probleme ce nu pot fi ignorate: cel mai probabil tableta va ramane blocata pe Android 13 iar pentru 1250 lei (cat costa tableta) se poate achizitiona modelul mid-range Lenovo Tab P11 Gen 2.

Intradevar, tableta Lenovo nu are 4G (versiune WiFi) si 11.000 GB de RAM (‘doar’ 6GB RAM). Insa, avem de-a face cu un device realizat de un brand ce nu are nevoie de nici o prezentare.

Trebuie spus faptul ca tableta Lenovo poseda ecran 2K 90Hz, acelasi chipset Helio G99, sistem audio care probabil are componente net superioare etc. Aaa… sa nu uitam. Tab P11 (Gen 2) are jack 3.5mm. Asta nu are cum sa fie trecut cu vederea.

Noua ne place tableta Oukitel, insa atat timp cat in zona sa de pret exista alternativa de brand, noi nu va putem recomanda device-ul. Daca pretul tabletei OT5 coboara la sub 1000 lei, atunci device-ul merita sa fie luat in calcul.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Culori – gri, albastru, verde
  • Camera principala 16MP, AF, video 1080p 30fps
  • Accesorii – folie
  • Altele – display-ul suporta stylus

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).