Oppo Reno12 5G review in romana – DISPLAY

Oppo Reno12 5G review in romana
Ne facem debutul in acest punct al review-ului cu partea de caracteristici display. Trebuie sa va ‘atentionam’ ca specificatiile sunt foarte bune 🙂

FISA TEHNICA

# Panou AMOLED curbat, diagonala de 6.7 inci

# Rezolutie 2412×1080 pixeli si 394PPI densitate pixeli

# Raport ecran/corp de 93.2%

# Format 20.1:9

# Refresh max de 120Hz si rata touch sampling de max 240Hz

# Luminozitate standard max de 600 niti; max 1200 niti in lumina soarelui

# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Tehnologii – HDR10+, Always On

# Protectie cu sticla Gorilla Glass 7i

O SCURTA OBSERVATIE

Tinem sa precizam ca echipa GadgetLab a avut la testare ‘imbatranitul’ Oppo Reno 10 5G (lansat Iulie 2023). Am mentionat acest aspect deoarece si Reno10 poseda panou AMOLED 6.7 inci dotat cu design curbat.

Oppo Reno12 5G review in romana
In ceea ce priveste experienta livrata la utilizare, va precizam ca display-ul de pe Reno12 este excelent. Dansul afiseaza o imagine clara, frumos si intens colorata, negrul/contrastul sunt la nivel inalt, partea de touch este foarte buna (raspuns rapid la comenzi/atingeri), design-ul curbat este foarte cool, luminozitatea este excelenta iar setup-ul 6.7 inci + rezolutie 2412×1080 pixeli este unul reusit (pentru unele persoane diagonala poate sa fie o idee cam mare).

Ce ar mai fi de spus despre ecran ? El poate fi utilizat ore in sir fara a simti discomfort in ceea ce priveste vederea, unghiurile de vizualizare sunt bune, imaginea isi schimba usor nuanta (devine ceva mai luminoasa) in dreptul curburii (cand aceasta este inclinata si privita de aproape) si… cam atat 🙂

Oppo Reno12 5G review in romana

Ca si design, remarcam faptul ca ecranul este posesor de margini negre inguste.

Partea frontala dispune de extremitati laterale curbate destul de pronuntat.

Observam ca la colturi, curbura este intrerupta (daca se poate spune asa) iar rama device-ului devine groasa. Trebuie spus ca display-ul face contact direct cu rama device-ului (nu avem dunga din plastic intre ecran si rama).

Oppo Reno12 5G review in romana

Am mentionat in randurile de sus ca imaginea din dreptul curburii (privita de aproape direct in curbura) isi schimba un pic nuanta (devine ceva mai deschisa). Cu display-ul asezat in pozitie normala, acest ‘fenomen’ nu poate fi observat.

Display-ul are lizibilitate excelenta in lumina de afara si lizibilitate buna in bataia directa a soarelui.

Perforatia incorporata sus pe mijloc este de mici dimensiuni.

Oppo Reno12 5G review in romana
Combo-ul diagonala mare 6.7 inci + formatul ‘ciudat’ 20.1:9 asigura o experienta placuta/imersiva atunci cand se navigheaza pe net/se face scrolling de continut (display-ul este inalt si destul de ingust).


Functia de luminozitate automata isi face bine treaba. Ajustarea este facuta fin si destul de rapid.

Oppo Reno12 5G review in romana
Modul dark implementat pe device este foarte reusit. Meniurile sunt inchise (odihnitoare pentru ochi) iar negrul afisat de panoul AMOLED arata superb (foarte inchis).

Oppo Reno12 5G review in romana

In sectiunea culori a ecranului, gasim cateva optiuni pentru setare afisare culori.

Daca obisnuiesti sa stai multe ore cu ochii in display, functia ‘Eye Comfort’ este mai mult decat binevenita.

In setari, gasim prezente functiile pentru ajustare marime font si marime interfata.

In setarile display-ului gasim optiunea ‘Bright HDR video mode’ (cand se ruleaza continut HDR, luminozitatea ecranului creste in intensitate). Noi am testat aceasta functie intr-un clip HDR de pe youtube si pare ca luminozitatea ecranului creste.

Insa, sa nu aveti mari asteptari din partea acestei functii. Pana la urma, display-ul dispune de functie HDR10+ nativa. Datorita acestui aspect, noi consideram ca nu este nevoie de o astfel de setare.

Oppo Reno12 5G review in romana

In sectiunea refresh a display-ului ne sunt puse la dispozitie 3 optiuni – auto select (refresh-ul este ajustat automat in functie de scenariul de utilizare; urca pana la 120Hz), standard (refresh de 60Hz) si high (refresh-ul este ‘blocat’ la valoarea de 120Hz). Tinem sa mentionam ca in sectiunea refresh gasim si setare pentru ajustarea manuala refresh in functie de aplicatie. Interesant 🙂

Functia Always On ofera diverse optiuni pentru personalizare fereastra/meniu Always On.

Temele de ceas disponibile (din sectiunea Always On) arata foarte bine.

Notificarile intrate sunt clar si fumos afisate in fereastra Always On.

Gratie setarii ‘Edge lightning’, atunci cand intra mesaje, mail-uri, notificari etc, marginile curbate sunt iluminate pentru cateva momente.

Oppo Reno12 5G review in romana

Pentru utilizare device, putem alege gesturile (excelent optimizate) sau traditionalele butoane/taste software (back, home si recent apps).

Smartphone-ul ofera un sistem de gesturi interesant si bine pus la punct.

O alta functie/optiune utila prezenta in setari este ‘Smart Sidebar’. Ea ofera cateva optiuni pentru customizare iar rolul functiei este de a oferi acces simplu si rapid la aplicatiile favorite.

Functia ‘Smart Sidebar’ se acceseaza prin swipe pe bara de pe marginea display-ului.

In ceea ce priveste functiile de multitasking ‘floating window’ si ‘split screen’, acestea pot fi accesate din meniul ‘recents’.

Aplicatiile de pe telefon pot fi grupate sub forma de drawer mode (app tray/drawer) sau in mod standard (toate aplicatiile pe ecranul/ecranele home).

Oppo Reno12 5G review in romana

Deja celebrele optiuni ‘Raise to wake’ si ‘double tap’ pentru activare/blocare ecran sunt excelent optimizate.

O chestie interesanta implementata de Oppo este ‘Lock Screen Magazine’. La fiecare activare de ecran, functia afiseaza pe fereastra lock screen un wallpaper diferit.

Continuam cu aspectele interesante prezente in setari si ne indreptam atentia catre functia ‘Shelf’. Ea este un mic portal care prin widgeturi, ofera acces rapid la informatii/utilitare precum conditii meteo, data/ora, numarul de pasi parcurs, galerie foto etc. Va mentionam ca ‘Shelf’ poate fi accesat prin swipe down pe ecranul Home.

O alta ‘chestie’ interesanta/utila implementata de catre producator este afisarea de informatii esentiale (precum nivelul scazut al bateriei, diverse alte notificari) in dreptul notch-ului/perforatiei.

Va precizam ca display-ul dispune de certificare ‘DRM Widevine L1’. Datorita acestui aspect, continutul de pe Youtube si platformele de filme poate fi rulat in HD sau mai mult.

Senzorul de amprente (incorporat in ecran) este usor si rapid de configurat. Ca si viteza/precizie deblocare, scanner-ul de amprente functioneaza excelent.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).