Oppo A15s pareri si pret in Romania. In aceasta zi de weekend avem pentru voi la prezentare un telefon entry-level destul de interesant 🙂 Modelul peste care am ales sa aruncam o privire (sau mai multe) este intitulat A15s si e pus laolalta de catre brand-ul chinezesc Oppo.

Va mentionam ca acest device este listat pe site-ul eMAG pentru suma de 850 lei. Rezistam tentatiei de a face comentarii despre pret in partea introductiva a acestui articol. Impresiile noastre despre acest aspect o sa le descoperiti in randurile de mai jos.

Mergem mai departe si va precizam ca smartphone-ul Oppo A15s este foarte similar cu terminalul Oppo A15. Singurele diferente dintre device-uri se regasesc la stocare/memorie si camera selfie. Datorita acestor aspecte, am decis sa nu intocmim un articol stufos pentru A15s.

Ne rezumam in a va etala diferentele, cateva elemente de interes si cateva recomandari. Suntem increzatori ca acest tip de abordare este pe placul vostru 🙂 Haideti sa dam drumul la treaba.

Oppo A15s pareri

Oppo A15s pareri – Diferenta 1

Versiunea ‘s’ de A15 etaleaza combo-ul 4GB de RAM (LPDDR4x) + 64GB ROM (eMMC 5.1). Nu-i rau 🙂 Va precizam ca varianta standard de A15 incorporeaza 2GB RAM/32GB ROM.

Diferenta 2

Un alt upgrade receptionat de terminal este camera selfie. Avem o camera secundara de 8MP, echipata cu apertura F2.0, lentile 5P si infrumusetare (5-megapixeli pentru A15).

Si acum haideti sa facem pasul spre aspectele forte ale device-ului

# Baterie de 4230mAh

# Chipset Helio P35

# Ecran LCD 20:9 HD+ (1600×720 pixeli)

# Camera tripla 13MP + 2MP + 2MP

# Carcasa cu aspect elegant

Acum va etalam punctele slabe ale device-ului

# Port MicroUSB

# WiFi 802.11 b/g/n

# Fara NFC

# Baterie fara fast charging

Oppo A15s pareri – CATEVA GANDURI PERSONALE SI RECOMANDARI

Dotarile enumerate in randurile de mai sus sunt ok pentru un telefon care costa intre 500-550 lei. In acest context, pretul de 850 lei al device-ului este mult prea mare.

Si daca telefonul receptioneaza o reducere de 100 lei, 750 ron este in continuare prea mult. Ca sa va faceti o idee precisa despre cat de piperat este pretul dispozitivului, avem pentru voi cateva exemple foarte elocvente.

Incepem cu un smartphone mid-range performant si excelent per total. Terminalul Motorola One Fusion Plus (review) costa 900 lei iar dotarile oferite sunt in alta liga in comparatie cu ceea ce livreaza Oppo A15s.

One Fusion Plus dispune de 6GB RAM, 128GB UFS 2.1, chipset Snapdragon 730, display FHD+ cu HDR10, camera quad cu 64MP capabila de 4K 30fps, 5000mAh si fast charging 15W etc.

Purcedem mai departe si va aducem o alta alternativa la smartphone-ul Oppo. Terminalul Motorola Moto G9 Play costa 630 lei iar per total, dispozitivul este net superior. Moto G9 Play poseda chipset Snapdragon 662, 5000mAh, USB C, fast charging 20W, NFC, camera tripla cu senzor 48MP etc.

Oppo A15s pareri

Continuam cu alternativele si va aducem un terminal Xiaomi. Este vorba despre Redmi Note 9 (760 lei), un telefon echipat cu ecran FHD+, chipset Helio G85, NFC, 5020mAh, fast charging 18W etc. Va reamintim ca noi am compus Xiaomi Redmi Note 9 review.

O alta optiune atractiva de la Xiaomi este reprezentata de smartphone-ul Poco M3 (700 lei). Terminalul dispune de 6000mAh, 128GB UFS 2.2, ecran FHD+, boxe stereo, chipset Snapdragon 662, fast charging 18W etc. Va mentionam ca noi am testat Xiaomi Poco M3.

Incheiem cu aceasta parte a articolului prin a va preciza ceva de interes 🙂 Ca si dotari, smartphone-ul Xiaomi Redmi 9C NFC (versiune 3GB RAM/64GB) este cam de nivelul lui A15s.

Diferenta este ca telefonul celor de la Xiaomi costa 550 lei. Profitam de ocazia ivita si va invitam cu tot dragul sa cititi recenzia noastra pentru Xiaomi Redmi 9C NFC (versiune 2GB RAM/32GB ROM).

CONCLUZIE

Oppo A15s poate fi un telefon interesant, insa pretul device-ului trebuie sa fie unul adecvat (maxim 550 lei). Cam atat cu acest articol. Va dorim un weekend placut 🙂

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).