Uite Xiaomi 12T Pro review in romana si pareri. In aceasta zi de weekend va aducem ceva foarte special. De ceva timp butonam intens primul terminal Xiaomi motorizat de camera cu 200-megapixeli. Este vorba despre noul 12T Pro, flagship care printre altele mai dispune de incarcare 120W si chipset Snapdragon 8 Gen 1 Plus.

Aveti toate motivele pentru a ramane alaturi de noi 🙂 Va precizam din start ca review-ul este unul lung si detaliat. Suntem increzatori ca asta este pe placul vostru 🙂 Inchidem aici introducerea si trecem direct la treba. Suntem convinsi ca veti avea parte de o lectura placuta 🙂

Xiaomi 12T Pro review in romana

Xiaomi 12T Pro review in romana – DESIGN

Xiaomi 12T Pro review in romana

Smartphone-ul etaleaza un design minimalist foarte elegant. Aspectul care se evidentiaza este coloristica pe albastru. Culoarea arata excelent in orice conditii de luminozitate.

Pe partea de constructie, Xiaomi a inchegat un device solid si excelent asamblat. Precizam ca dispozitivul are sticla pe fata/spate si rama din plastic pe margini. Aruncam o privire peste rama in cateva momente.

La design-ul elegant si constructia de calitate producatorul a adaugat protectia IP53 (durabilitate la praf si stropiri cu apa). Excelent 🙂

Va precizam ca sticla de pe spate poseda finisaj mat.

Xiaomi 12T Pro review in romana

Sticla mata retine urmele de amprente si praf (nu exagerat).

Xiaomi 12T Pro review in romana

Cu device-ul expus in bataia soarelui, partea din spate primeste o nuanta de albastru cu argintiu. Arata foarte cool 🙂

Smartphone-ul are profil slim (8.6 mm) si o rama solida/eleganta. Remarcam faptul ca rama este subtire pe laterale si mai groasa in zonele de sus si jos.

Xiaomi 12T Pro review in romana

Pe spate, componenta de design numarul 1 este modulul camerei principale. Atrage atentia masivul senzor de 200-megapixeli 🙂 Coboram inspre partea de jos iar aici gasim inscriptionat logo-ul Xiaomi.

Xiaomi 12T Pro review in romana

Ne mutam pentru cateva momente in partea frontala. Aici gasim un display echipat cu diagonala de 6.67 inci, format 20:9 si perforatie pozitionata sus pe mijloc.

Xiaomi 12T Pro review in romana

Xiaomi 12T Pro review in romana

Xiaomi 12T Pro review in romana – ALTE DETALII DE DESIGN

Xiaomi 12T Pro review in romana

Deasupra ecranului gasim pozitionat difuzorul pentru apeluri. Noi am purtat cateva convorbiri si va putem spune ca sunetul este unul de calitate buna (volumul in convorbiri este generos, vocile se aud clar si placut).

Ecranul este inconjurat pe margini de jur imprejur de catre o dunga neagra din plastic.

Din aceste imagini remarcam inca odata profilul slim al terminalului.

Modulul camerei principale iese destul de mult in afara corpului din sticla.

Camera principala etaleaza un design elegant si modern.

Sticla de pe spate este curbata inspre marginile laterale. Va precizam ca curburile laterale ajuta la asezarea comoda a device-ului in palma/mana.

Xiaomi 12T Pro review in romana

Pe marginea din partea de sus gasim senzorul infrarosu, un microfon si unul din cele doua difuzoare.

Pe marginea de jos avem insirate cel de-al 2-lea difuzor, al 2-lea microfon, portul USB C si slotul SIM.

Pe marginea dreapta sunt pozitionate butonul de pornire/oprire si tasta de reglare volum. Va precizam ca butoanele ofera un feedback bun atunci cand sunt apasate.

Pe marginea stanga nu avem nici un element.

Xiaomi 12T Pro review in romana – AUDIO

Xiaomi 12T Pro review in romana

Din punct de vedere audio, telefonul este interesant/atractiv pus la punct. Avem urmatoarele: difuzoare stereo optimizate de Harman Kardon, tehnologie Dolby Atmos, certificare audio Hi-Res si certificare Hi-Res audio wireless.

Sunetul emis de boxele stereo este unul de calitate. Volumul este generos, exista o usoara tenta de bass, sunetul este clar si placut auzului, cu volumul urcat la maxim boxele nu deranjeaza auzul iar difuzoarele nu distorsioneaza (cand volmul este urcat la maxim).

Mai precizam ca in gaming si continut media (youtube, hbo max si alte platforme) experienta audio este una foarte placuta.

Functia dolby atmos poate fi activata din meniul drop down cu notificari/comenzi rapide sau direct din setari.

In setarile dolby atmos, gasim un egalizator audio pentru personalizare sunet dupa bunul plac si 4 presetari de sunet (dynamic, video, music, voice).

Xiaomi 12T Pro review in romana

In setarile de sunet ale dispozitivului sunt prezente diverse functii cool si utile 🙂

 

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).