OnePlus Nord 4 review in romana – DISPLAY

OnePlus Nord 4 review in romana
Haideti sa demaram acest segment al review-ului cu partea de caracteristici display. Trebuie sa va atentionam ca dansele sunt foarte, foarte bune 🙂

FISA TEHNICA

# Panou AMOLED plat 6.74 inci

# Rezolutie 2772×1240 pixeli si 450PPI

# Refresh max de 120Hz

# Luminozitate max standard 1100 niti (peak 2150 niti)

# Culori pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Tehnologii – PWM Dimming 2160Hz, Always On, HDR10+, Ultra HDR

# Raport ecran/corp 90%

# Format 20.1:9

# Perforatie asezata sus pe mijloc


Display-ului terminalului este superb din toate punctele de vedere 🙂 Ca si design arata deosebit (profil plat, margini negre foarte inguste) iar din punct de vedere al calitatii imaginii, jos palaria 🙂 Haideti sa detaliem un pic.

Imaginea este foarte clara, culorile sunt vii si intense, nuantele inchise sunt redate impecabil (negru profund), luminozitatea este excelenta, touch-ul este impecabil optimizat (daca se poate spune asa) iar setup-ul digonala generoasa (6.74 inci) + panou AMOLED plat este foarte cool 🙂

Ce alte aspecte mai pot fi mentionate ? Pe ecran totul este rapid si cursiv (gratie refresh-ului inalt; vom detalia acest aspect in randurile de mai jos), avem unghiuri largi de vizualizare iar la utilizare indelungata, display-ul este bland cu vederea 🙂

OnePlus Nord 4 review in romana

OnePlus Nord 4 review in romana

Ca si design, observam ca marginile negre de pe laterale si sus sunt aproape ca si inexistente 🙂 Marginea neagra din partea de jos este doar un picut mai lata.

Ecranul are profil full plat (daca poate fi spus asa).

Acum haideti sa privim ceva mai de sus design-ul plat absolut superb.

Continuam cu design-ul si va invitam sa ne ‘holbam’ ceva mai de aproape la zonele de sus si jos ale display-ului 🙂

Remarcam faptul ca ecranul (si rama metalica) este frumos rotunjit la colturi.

Notch-ul incorporat in partea de sus pe mijloc este mic si subtil.

Cu toate ca diagonala este una generoasa (6.74 inci), la utilizare nu ramai cu impresia ca device-ul este unul masiv. Asta se datoreaza formatului ‘ciudat’ 20.1:9 (ecranul este inalt si relativ ingust).

OnePlus Nord 4 review in romana

Modul dark implementat de producator este superb. Este evident faptul ca aici AMOLED-ul isi arata coltii 🙂

OnePlus Nord 4 review in romana

 

Functia/tehnologia pentru luminozitate auto este excelent optimizata/implementata.

In sectiunea culori a display-ului gasim cateva setari/optiuni foarte interesante 🙂

Daca obisnuiesti sa petreci multe ore cu ochii in display (zi si/sau noapte), setarile prezente in sectiunea ‘Eye comfort & sleep’ sunt mai mult decat binevenite.

Smartphone-ul nu duce lipsa de optiuni pentru ajustare marime font si interfata.

Un aspect interesant si totodata util este posibilitatea de ajustare rezolutie display (2772×1240 sau clasicul FHD+).

OnePlus Nord 4 review in romana

Facem pasul catre sectiunea de refresh a ecranului. Aici sunt oferite 3 optiuni: auto select (refresh-ul este ajustat automat in functie cum este utilizat device-ul), standard (refresh de 60Hz) sau high (refresh-ul ruleaza la valoarea maxima de 120Hz). Indiferent ca se alege modul auto select sau high, pe display totul este rapid si foarte cursiv.

Mergem mai departe si ne indreptam atentia catre segmentul Always On. Aici sunt puse la indemana multe optiuni pentru personalizare look fereastra Always On.

Temele de ceas disponibile in sectiunea Always On arata foarte bine.

Notificarile, apelurile etc intrate sunt afisate clar si elegant in fereastra Always On. Va mentionam ca atunci cand intra apeluri, mesaje, notificari etc, marginile laterale sunt iluminate pentru cateva momente (functia poate fi dezactivata din setari).

Pentru navigare, device-ul ofera deja clasicele 2 optiuni: gesturi (excelent optimizate) sau taste/butoane software.

OnePlus Nord 4 review in romana

O setare utila si de mare ajutor este ‘Smart Sidebar’. Ea ofera aces rapid si facil la aplicatiile favorite.

Functia de ferestre plutitoare poate fi accesata direct din ‘Smart sidebar’ sau din meniul recents.

In ceea ce priveste rulajul simultan a 2 aplicatii pe display (split screen), acest lucru se face rapid si usor (din meniul recents).

Terminalul dispune de un sistem de gesturi care include multe astfel de comenzi (cateva din ele sunt foarte utile).

Alte aspecte ajutatoare si interesante sunt modurile ‘Zen Space’ (spatiu dedicat activitatilor de relaxare/pauza, studiu si lucru/job), pentru copii/kids mode (permite setare de limite/restrictii in ceea ce priveste timpul de utilizare si aplicatiile instalate) si simple mod (ofera o interfata simplificata potrivita pentru persoanele in varsta, pentru cei cu deficiente de vedere etc).

OnePlus Nord 4 review in romana

Aplicatiile de pe device pot fi grupate in 2 moduri: sub forma de app drawer (drawer mode) sau toate aplicatiile pe ecranul/ecranele home (standard mode).

Legat de activarea/dezactivarea rapida a ecranului, deja clasicele functii double tap si raise to wake sunt excelent implementate.

O alta chestie interesanta prezenta in setari este ‘Shelf’. Functia este un fel de portal care ofera acces rapid prin widget-uri la utilitare si informatii ‘esentiale’ precum conditii meteo, numarul de pasi parcurs, cronometru, data/ora, notite, telecomanda etc.

Continuam cu aspectele cool (prezente in setari) si spunem cateva vorbe despre ‘Lock screen magazine’. Cu functia activata, la fiecare noua accesare a meniului lock screen, pe display este afisat un wallpaper diferit. O chestie interesanta 🙂

Apropo de meniul lock screen, el ofera cateva optiuni cool pentru personalizare.

Terminalul poseda certificare DRM Widevine L1. Asta permite rulajul in HD sau mai mult a continutului prezent pe platformele de filme (netflix, amazon prime etc). In ceea ce priveste aplicatia Youtube, ea ruleaza excelent la 4K 60fps/2160p60.

OnePlus Nord 4 review in romana

Scanner-ul de amprente (incorporat in ecran) este usor/rapid de configurat. Ca si functionare, avem doar lucruri bune de spus despre scanner. El deblocheaza device-ul rapid si precis 🙂

Ecranul are lizibilitate buna atunci cand este utilizat in lumina unui soare puternic.

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).