nokia 1100

Dupa parerea mea este de-a dreptul incredibil cum o companie ca Nokia, care la un moment dat era numarul 1 mondial in ceea ce priveste productia si vanzarea de telefoane mobile, a reusit sa ajunga in pragul falimentului. Practic Microsoft a achizitionat divizia de telefoane mobile a companiei finlandeze la un pret de „nimic” (in jur la 7 miliarde dolari), avand in vedere ce reprezenta Nokia la un moment dat.

Pentru a va face o idee de cat de mult succes se bucura Nokia la nivel mondial, binecunoscutul telefon Nokia 1100 (am fost posesor de astfel de exemplar) s-a vandut din 2003 si pana in prezent in 250 milioane de exemplare. Este cel mai bine vandut telefon mobil din toate timpurile.

La data lansarii Nokia 1100 a fost un telefon cu un pret destul de accesibil (in jur la 100 dolari). Pretul scazut in combinatie cu o constructie solida si o autonomie a bateriei de-a dreptul fantastica (400 ore in standby) a facut ca Nokia 1100 sa se bucure de un asemenea succes.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).