Va introducem Nokia 1 Plus pareri si pret Romania. Azi avem ceva interesant pentru fanii de device-uri accesibile si bine echipate. Este vorba despre terminalul de buget Nokia 1 Plus.
Inainte de a va prezenta aspectele forte ale acestui device, vrem sa mentionam ca smartphone-ul va fi disponibil in Romania incepand cu finalul lunii Aprilie pentru pretul de 450 lei. In regula.
Pentru a va face o idee precisa despre noul terminal Nokia, am realizat un articol ‘marca’ GadgetLab. Asta inseamna ca in randurile de mai jos ve-ti descoperi impresiile noastre despre ‘dispozitiv’ si un top 3 cu principalele argumente de achizitie.
1. Nokia 1 Plus pareri – ASPECT ELEGANT
Nokia intodeauna a reusit sa ofere fanilor (si nu numai) device-uri frumoase si solid construite/asamblate. Ne pare bine sa va anuntam ca producatorul a facut eforturi notabile de implementare a acestei filozofii sanatoase pe noul sau telefon entry-level.
Astfel ca, smartphone-ul are dimensiune compacta (este usor de manevrat) si display cu design aratos tip 18:9. Carcasa eleganta este de tip unibody si e realizata din material policarbonat ‘vopsit’ in culori stilate.
Putem spune ca finisajele sunt placute la privit. Conform Nokia, carcasa este una durabila care face fata la zgarieturi si socuri destul de puternice. Asta este important.
Noi suntem de parere ca telefonul poseda un look care stie sa se faca placut. Inainte de a trece mai departe, vrem sa precizam ca ne place cum a ‘proiectat’ Nokia design-ul camerei principale.
2. Nokia 1 Plus pareri – CAMERE FOTO DE CALITATE
Noi consideram ca pretul accesibil al telefonului nu este deloc reflectat de dotarile foto. Telefonul poseda niste camere dotate cu functii utile si specificatii decente. Incepem cu camera principala.
Ea dispune de senzor 8-megapixeli, sistem autofocus, flash LED, HDR si capabilitate de filmare 720p cu 30fps. Pe partea de functii, camera dispune de tehnologii pentru reducerea zgomotului si adaptarea culorilor in functie de ceea ce apare in cadru.
Pentru fotografiile selfie, utilizatorul apeleaza la camera frontala de 5-megapixeli care poseda tehnologie de infrumusetare si capabilitate de captura video 720p cu 30fps.
Precum se poate observa, camerele sunt decente si suntem increzatori ca ele sunt in stare de poze si filmari atractive.
3. Nokia 1 Plus pareri – CONFIGURATIE ACCESORIZATA CU CATEVA ELEMENTE INTERESANTE
Incepem prin a mentiona ca Nokia 1 Plus are la bord conexiunile 4G LTE Cat 4 150/50 Mbps, VoLTE, GPS/AGPS/GLONASS si WiFi dual-band (802.11 a/b/g/n). Bun 🙂
In ceea ce priveste motorizarea, telefonul foloseste propulsorul quad-core MediaTek MT6739WW (Cortex A53) tactat la frecventa de 1.5GHz. Avem de-a face cu un procesor capabil sa asigure un nivel de performanta decent spre bun.
Chipset-ul MT6739WW lucreaza in ‘tandem’ cu sistemul de operare Android 9.0 Pie (versiune Go Edition). Asta este un mare plus.
Nokia 1 Plus pareri – UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE
- Display IPS LCD FWVGA+ (960X480 pixeli), format 18:9, raport ecran/corp de 75 procente, diagonala 5.45 inci, 197 PPI densitate pixeli
- Memorie – 1GB RAM LPDDR3, 8GB ROM eMMC
- Acumulator de 2500mAh
- Conectivitate – port MicroUSB 2.0, slot Dual SIM, Bluetooth 4.2, jack 3.5mm, Radio FM
- Senzori – proximitate, lumina, senzor G
- Culori – negru, rosu, albastru
- 145,04 X 70,4 X 8,55 mm
- Accesorii – casti
CATEVA SCURTE OBSERVATII
Remarcam faptul ca display-ul este unul acceptabil, insa nimic mai mult. Daca punem la socoteala sistemul Android 9 Pie (versiune Go), cei 1GB de memorie RAM sunt suficienti.
Insa, cei 8GB de stocare sunt prea putini. Se putea face un efort pentru a dota terminalul cu 16GB ROM. Legat de acumulator, el poseda o capacitate decenta.
Nokia 1 Plus pareri – CONCLUZIE
Ca sa fim sinceri, este destul de dificil sa ajungem la o concluzie precisa. Insa vom incerca 🙂 Noul Nokia 1 Plus are fara indoiala destul de multe aspecte forte. La asta se adauga pretul de 450 lei, care este bun.
Din pacate, stocarea interna este prea mica pentru un device generatie 2019 (fie el si entry-level). Noi am fi preferat un acumulator dotat cu mai multi miliamperi (intre 3000 – 3500mAh).
Per total, noi consideram ca device-ul este decent. Daca pretul ‘cade’ sub 400 lei, putem spune ca telefonul are potential sa devina un model entry-level popular.