MSI a anuntat lansarea placii de baza destinata impatimitilor de PC gaming, X99A Godlike Gaming. Ce este special la aceasta placa de baza este faptul ca e primul model din lume echipat cu lumini RGB LED. Practic LED-urile prezente pe placa de baza pot fi setate in aproape orice culoare. Conform producatorului, sunt suportate peste 2000 de variatii de culori.

In zona de specificatii, MSI X99A Godlike Gaming este pe socket LGA 2011-3. Este oferit suport pentru cele mai noi procesoare Intel Core i7. Placa de baza are chipset Intel X99 Express iar capacitatea maxima de memorie RAM ce poate fi instalata este de 128GB. Placa este compatibila cu memoria DDR4 cu frecvente cuprinse intre 2133 si 3400MHz. Avem la dispozitie 8 sloturi de memorie.

Placa dispune de 5 porturi PCI Express x16 de generatia 3. Porturile permit instalarea a pana la 4 placi video Nvidia in configuratie SLI. In configuratie AMD Crossfire se pot instala pana la 4 placi video AMD Radeon.

In ceea ce priveste restul de porturi avem: 10 porturi SATA3, 8 porturi USB 3.1, 6 porturi USB 2.0, port M.2 SATA de 32GB/s, 2 porturi LAN E2400 Gigabit 10/100/1000 si SATA Express.

Pe partea de audio, MSI X99A Godlike Gaming include kit-ul Audio Boost 3 Pro ce consta din: DAC, 2 amplificatoare de casti, iesiri jack placate cu aur si iesire pentru casti de 6.35mm placata cu aur.

Placa urmeaza sa debuteze pe piata in perioada urmatoare iar pretul estimativ este de 500 dolari.

msi 1

msi 10

msi 11

Sursa 1 Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).