MSI GT80S 6QE TITAN SLI 1

Acest laptop MSI pe mine personal m-a lasat fara cuvinte. Alaturi de bestia Asus ROG GX700, super laptop-ul de gaming MSI GT80S 6QE TITAN SLI este unul dintre cele mai puternice laptop-uri din lume. Configuratia este de-a dreptul ridicola si dupa parerea mea face de rusine multe desktop-uri ce se vor a fi de gaming.

MSI GT80S 6QE TITAN SLI 2

Inainte de a analiza super hardware-ul de pe laptop, vreau sa spun cateva cuvinte despre felul in care arata. Design-ul este bestial iar carcasa arata extraordinar de bine. Acesta este o combinatie din metal si plastic.

Cand am vazut imaginile, aspectul care m-a impresionat cel mai mult este tastatura. Tastele sunt la fel de solide si de mari ca cele de pe tastaturile pentru desktop de prin anii 2000. Acestea sunt perfecte pentru gaming fiind extrem de rezistente.

Tastatura are taste numerice iar modul in care MSI a integrat aceste taste este unul super impresionant. Tastele sunt de tip touch si sunt iluminate in rosu. Tastatura este mecanica si este iluminata si ea in rosu.

MSI GT80S 6QE TITAN SLI 3

Revenind la hardware, avem specificatii de OZN. Procesorul este un quad core Intel Core i7-6820HK de 2.7GHz. In modul turbo procesorul urca la 3.6GHz.

MSI GT80S 6QE TITAN SLI este echipat cu software special care poate urca frecventa maxima a procesorului Intel Core i7 la peste 4.0GHz. Este pur si simplu incredibil la ce s-a ajuns. Procesor de 4.0GHz pe laptop!

Jocurile ruleaza la rezolutie Full HD si detalii extreme. Acest lucru se datoreaza celor doua placi video ultra performante Nvidia Geforce GTX 980M.

Placile video sunt setate in configuratie SLI si au un total de 16GB GDDR5. In testul 3DMark 11 Nvidia Geforce GTX 980M SLI a scos un punctaj foarte bun de 16800 puncte.

MSI GT80S 6QE TITAN SLI 4

Cantitatea de memorie RAM este uriasa: avem 64GB. MSI GT80S 6QE TITAN SLI are RAM performant de ultima generatie iar acesta este de tip DDR4 cu frecventa la 2133MHz.

Doar imaginati-va procesorul i7 setat la 4.0GHz si cei 64GB RAM cum se vor comporta in jocuri si programe. Pur si simplu laptop-ul va zbura prin ele.

Ecranul IPS de 18.4 inch cu rezolutie Full HD este perfect pentru orice tip de joc. Rezolutia de 1920×1080 este foarte buna iar dupa parerea mea MSI a procedat excelent ca nu a echipat laptop-ul cu ecran 4K (3840×2160).

Gaming-ul in 4K are nevoie de resurse video enorme iar cele doua placi GTX980M cu toate ca sunt performante, la jocuri in rezolutie 4K ar intampina probleme destul de mari.

MSI GT80S 6QE TITAN SLI 5

Ultimul aspect pe care vreau sa-l pomenesc este stocarea. MSI GT80S 6QE TITAN SLI are un total de 3TB stocare.

Avem un hard disk clasic de 2TB la 5400rpm perfect pentru stocarea de jocuri, filme si un SSD cu capacitatea incredibila de 1TB. SSD-ul este pe interfata PCIe, ceea ce inseamna ca este capabil de viteze de transfer ultra rapide.

Toate aceste dotari super impresionante au insa un pret. MSI GT80S 6QE TITAN SLI se vinde pe Amazon UK la pretul de 3800 lire.

MSI GT80S 6QE TITAN SLI 6

MSI GT80S 6QE TITAN SLI 7

MSI GT80S 6QE TITAN SLI 8

Sursa: MSI Amazon

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).