Ne abatem usor de la device-urile tip smartphone si aducem un gadget dedicat celor care iubesc gaming-ul pe PC. Este vorba despre mouse-ul Xiaomi Mi Gaming.

Avem in fata un device cu design interesant, constructie solida, iluminare RGB, butoane programabile si pret destul de ok. Mouse-ul Mi Gaming este disponibil in acest moment pe eMAG.ro pentru pretul de 299 lei.

# DESIGN

Prima data ne ‘legam’ de design. Mouse-ul are o prezenta destul de impunatoare datorita design-ului simplu dar elegant.

Carcasa este o combinatie de plastic negru mat, plastic negru lucios si material cauciucat pe zonele laterale. Cele doua butoane de click sunt realizate din teflon pentru a rezista cu brio la apasari de intensitate puternica.

Gadget-ul poseda roata de scroll iluminata in verde pe ambele parti. Iluminarea in verde este prezenta si in partea din spate (chiar jos).

Vrem sa mentionam ca iluminarea este de tip RGB, prin urmare LED-urile pot fi setate in orice culoare doresti. Din software, utilizatorul poate alege pana la 4 efecte de iluminare.

# DOTARI

Pe mouse gasim 6 butoane, iar fiecare poate fi programat pentru a indeplinii o anumita functie. Aspectul care impresioneaza este prezenta in mouse a unui procesor ARM pe 32-biti al carui rol este sa imbunatateasca viteza de raspuns. Asta este ideal atunci cand te delectezi cu jocuri in care exista multa miscare gen shooter.

Mouse-ul Xiaomi Mi Gaming poseda senzor optic de 7200DPI care suporta o acceleratie de 30G si viteza de 150IPS (inci pe secunda).

Aceste caracteristici fac din mouse companionul perfect in celebrul joc Counter Strike unde e nevoie de un mouse foarte performant pentru a tine pasul cu actiunea rapida care se petrece pe monitorul sau TV-ul tau.

Senzorul optic dispune de 5 viteze ajustabile. Operatiunea de ajustare (cresterea vitezei, scaderea vitezei) se face prin intermediul a 2 butoane dedicate. Acestea sunt pozitionate deasupra roatei de scroll.

Legat de functionare, mouse-ul poate rula atat in mod wireless cat si cu fir. Noi banuim ca modul wireless este pentru utilizare de zi cu zi. Modul pe fir este pentru momentele cand te delectezi cu diverse jocuri.

Cablul USB 2.0 din dotare are lungime de 0.6 metri, ceea ce este mai mult decat suficient. Cand se opteaza pentru modul wireless, functionarea este asigurata de un acumulator reincarcabil dotat cu un generos 1500mAh. Conectarea wireless a device-ului la PC cu Windows sau Mac se face cu ajutorul receiver-ului.

Mouse Xiaomi Mi Gaming – CONCLUZIE SI PRET

Mouse-ul Xiaomi Mi Gaming este primul mouse de acest gen lansat de producatorul chinez. Gadget-ul lasa o impresie pozitiva datorita design-ului minimalist dar elegant si dotarilor excelente. Legat de pret, 300 de lei este o suma rezonabila pentru un produs dedicat gaming-ului.

PARERI PERSONALE

Se pare ca Xiaomi pune accent din ce in ce mai mult pe gadget-uri dedicate activitatii de gaming. Pe langa acest mouse, firma chineza mai are in oferta laptop de gaming si smartphone de gaming, in speta terminalul Xiaomi Black Shark (care este disponibil in Romania; Snapdragon 845, 8GB RAM, stocare UFS 2.1).

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt phablet-urile si tabletele. Zi de zi folosesc un fost flagship, in speta smartphone-ul HTC U Ultra. M-am intors la HTC :) Nu ratez insa sansa de a butona gadget-uri si din afara ecosistemului Android.