Motorola Moto G85 5G review in romana – DOTARI HARDWARE INTERNE
Smartphone-ul ascunde sub capota (ne scuzati expresia cliseu) un propulsor mid-range format din componente destul de performante.
FISA TEHNICA
# Chipset Qualcomm Snapdragon 6s Gen 3
# Procesor grafic Adreno 619
# 8GB de memorie RAM tip LPDDR4X
# 256GB stocare tip UFS 2.2
CATEVA OBSERVATII
Incepem cu chipset-ul. Din start va mentionam ca Moto G85 se numara printre primele telefoane motorizate de propulsorul Snapdragon 6s Gen 3 (se poate sa fie chiar primul telefon).
Apoi, trebuie spus ca chipset-ul Snapdragon 6s Gen 3 este o versiune usor imbunatatita de Snapdragon 695. Mentionam ca majoritatea aplicatiilor tip ‘system info’ instalate de noi (Device Info HW, Devcheck, Antutu, Aida64 si CPU Z) au specificat faptul ca propulsorul este Snapdragon 695 sau SM6375 (cod pentru Snapdragon 695).
Apropo de motorizarea Snapdragon 695, va mentionam ca dansa echipeaza generatia precedenta de Motorola Moto G84 5G (device testat de catre echipa GadgetLab). Ca si fapt divers, alt terminal cu CPU Snapdragon 695 testat de noi este Nokia XR21 (review).
Singura aplicatie care a detectat chipset-ul ca fiind Snapdragon 6s Gen 3 este PCMark (rubrica de system info).
PERFORMANTA
Ca si performanta, trio-ul Snapdragon 6s Gen 3 + 8GB RAM + 256GB UFS ruleaza bine orice aplicatie si decent jocuri mari consumatoare de resurse hardware precum Genshin Impact.
Observam din cele 2 screenshot-uri de mai sus (Antutu 9) ca Motorola G85 (Snapdragon 6s Gen 3) este usor mai performant decat Motorola G84 (Snapdragon 695).
Acum haideti sa descoperim impreuna comportamentul chipset-ului Snapdragon 6s Gen 3 ca si temperatura atunci cand este impins la maxim pentru o perioada indelungata.
TESTARE INTENSA INDELUNGATA
# Antutu stress test
Pe parcursul celor 45 minute de Antutu stress test, chipset-ul a atins valoarea maxima de 36 grade. Excelent 🙂
# Genshin Impact
Facem pasul catre partea de gaming. Pe parcursul sesiunii de gaming (mai mult de 60 minute de Genshin Impact), chipset-ul a atins valoarea maxima de 39 grade. La aceasta temperatura, partea din spate sus a smartphone-ului este usor calda.
Dupa testele rulate, putem spune ca producatorul a facut o treaba buna cu sistemul de racire al device-ului 🙂