Uite Motorola Edge 50 pareri si pret in Romania. Salutare tuturor ๐Ÿ™‚ Ce spuneti daca astazi parcurgem un terminal mid-range premium foarte cool ? Suntem convinsi ca acest aspect este pe placul vostru ๐Ÿ™‚ Subiectul acestui proaspat articol este noul smartphone Edge 50 al celebrului brand Motorola.

Device-ul aduce un ‘set’ atractiv si aproape complet cu dotari. Dansul contine elemente precum incarcare wireless, durabilitate la caderi/socuri, panou OLED high-end, camera principala excelent pusa la punct, configuratie destul de puternica si un design premium.

Cum probabil sunteti nerabdatori in a descoperi totul despre device, punem punct segmentului introductiv cu informatii despre pret. Va mentionam ca smartphone-ul este la vanzare pe site-ul eMAG.ro pentru suma de 2500 lei (12GB RAM/512GB).

Tot ce ne mai ramane de facut inainte de a demara cu prezentarea dispozitivului este sa va uram o lectura cat mai placuta ๐Ÿ™‚

Motorola Edge 50 pareri

1. Motorola Edge 50 pareri – Camera principala

Inainte de toate, va precizam ca echipa GadgetLab a testat generatia precedenta a acestui device, in speta excelentul terminal Motorola Edge 40 (review). Hmmm… daca stam sa ne gandim bine, noi am avut in teste si modelele Motorola Edge (lansat Mai 2020), Motorola Edge 20 (lansat August 2021) si Motorola Edge 30 (lansat Mai 2022). Se poate spune ca am acumulat ceva experienta cu testarea gamei Motorola Edge ๐Ÿ™‚

Revenim la subiectul zilei de azi. Cu noul Edge 50, producatorul a pus mult focus pe camera principala. De ce spunem asta ? Pai, pe langa senzorul primar si cel ultra-wide, device-ul poseda camera telephoto (poze cu zoom). Foarte tare ๐Ÿ™‚

Hmmm… pe ce model anterior de Motorola Edge am mai intalnit acest setup ? Daca stam sa ne gandim bine, este vorba de modele. Prima generatie de Motorola Edge si Motorola Edge 20 au fost echipate cu un astfel de setup. In regula.

Revenim (din nou ๐Ÿ™‚ ) la proaspatul Edge 50. Camera principala dispune de urmatoarele elemente: senzor primar Sony LYTIA 700C 50MP (OIS, focalizare quad PDAF) + senzor telephoto 10MP (zoom optic 3X, OIS, focalizare PDAF) + senzor ultra-wide 13MP (unghi 120 grade, autofocus, functie pentru pozare Macro). Excelent ๐Ÿ™‚ In ceea ce priveste partea de captura video, toti cei 3 senzori sunt capabili de filmare 4K 30fps. Asa da ๐Ÿ™‚

2. Motorola Edge 50 pareri – Display

In acest segment hardware, Motorola a scos multi asi din maneca ๐Ÿ™‚ Producatorul a incorporat pe device un display pur high-end (daca se poate spune asa).

FISA TEHNICA

# Panou OLED curbat 6.7 inci

# Rezolutie 2712×1220 pixeli si 446PPI

# Refresh max 120Hz si rata touch sampling 360Hz (cu modul joc activat)

# Luminozitate max standard 1200 niti; luminozitate max in cazul continutului HDR de 1600 niti

# Coloristica pe 10 bit si spectru culoare DCI-P3

# Tehnologie HDR10+

# Protectie cu sticla Gorilla Glass 5

# Raport ecran/corp de peste 93%

# Format 20:9

Motorola Edge 50 pareri

3. Motorola Edge 50 pareri – Configuratie

Va precizam din start ca in acest segment, Motorola a facut un pas inapoi in comparatie cu hardware-ul prezent pe generatia precedenta de Motorola Edge 40. Va reamintim ca Edge 40 dispune de chipset MediaTek Dimensity 8020 si 8GB RAM LPDDR4X + 256GB stocare UFS 3.1.

Proaspatul Edge 50 dispune de urmatoarea platforma: chipset Snapdragon 7 Gen 1 Accelerated Edition si 12GB RAM LPDDR4X + 512GB stocare uMCP.

Pe partea de performanta, Snapdragon 7 Gen 1 AE este inferior motorizarii Dimensity 8020 (Edge 40). Chipset-ul Snapdragon scoate in Antutu 9 scorul de 575.000 puncte. CPU-ul Dimensity atinge in Antutu 9 aproape 700.000 puncte (mai exact 695.000). Diferenta de performanta dintre CPU-uri este destul de mare.

Apoi, pe partea de stocare, observam ca Edge 50 dispune de memorie uMCP (512GB capacitate). Ca si fapt divers, memoria uMCP integreaza in acelasi modul/chip RAM-ul LPDDR4X + stocarea UFS 2.2. Cum acest modul ocupa spatiu redus, asta permite producatorului sa includa mai multe componente/dotari si sa realizeze un design mai slim/compact pentru device. Interesant ๐Ÿ™‚

Motorola Edge 50 pareri

Am deviat un pic ๐Ÿ™‚ Deci, Edge 50 are stocare UFS 2.2 iar Edge 40 dispune de UFS 3.1 (tehnologie net superioara in comparatie cu UFS 2.2).

In ciuda faptului ca Edge 50 are hardware intern inferior lui Edge 40, noi consideram ca setup-ul Snapdragon 7 Gen 1 AE + 12GB RAM/512GB UFS 2.2 este bun (performante adecvate in orice aplicatie/scenariu). Atrage atentia stocarea de capacitate foarte generoasa. Un mare, mare plus ๐Ÿ™‚ Legat de RAM, cei 12GB de memorie sunt usor inutili pentru cat de performant este procesorul Snapdragon.

Aaa… sa nu uitam. Echipa GadgetLab a avut in laboratorul de teste un terminal cu motorizare Snapdragon 7 Gen 1 (Edge 50 are Snapdragon 7 Gen 1 AE care este usor mai performant). Este vorba despre smartphone-ul pliabil Motorola Razr 40.

4. Motorola Edge 50 pareri – Multe, multe dotari premium ๐Ÿ™‚

Prima data va insiruim aceste dotari iar apoi ne dam cu parerea despre cateva din ele. Suna bine ? Noi suntem increzatori ca da ๐Ÿ™‚

# Acumulator 5000mAh cu fast charging 68W si wireless charging 15W

# Design – sticla Gorilla Glass 5 in zona frontala, rama metalica, spate acoperit cu piele sintetica, protectii – IP68 si MIL STD 810H (durabilitate la socuri, caderi, vibratii, caldura, frig, praf, scufundari in apa etc)

# Profil slim 7.79mm si 180 grame

# Camera selfie 32-megapixeli, autofocus, tehnologie quad pixel, video 1080p 60fps

# 5G, NFC, WiFi 802.11 ax, Bluetooth 5.2, eSIM, scanner amprente in ecran

# Boxe stereo cu optimizare Dolby Atmos

CATEVA OBSERVATII

Incepem cu partea de design. Este impresionant faptul ca Motorola a inchegat o carcasa subtire si usoara (7.79mm si 180 grame) dotata cu protectiile IP68, MIL STD 810H si care incorporeaza acumulator de 5000mAh. Foarte tare ๐Ÿ™‚

Prezenta protectiei MIL STD 810H pe device este clar ceva iesit din comun. De obicei, telefoanele premium (mid-range si high-end) dispun de cel mult IP68. Certificarea MIL STD 810H de obicei poate fi intalnita pe terminalele rugged.

Apropo de acest aspect, profitam de ocazia ivita ca sa va spunem ca noi am testat cateva telefoane rugged ๐Ÿ™‚ Aici evidentiem Unihertz Tank 2 (review), Nokia XR21 (review) si Cat S75 (review).

Un alt aspect despre care vrem sa spunem cateva vorbe este camera selfie. Va reamintim ca dansa poseda senzor 32MP si tehnologie autofocus. Excelent ๐Ÿ™‚ Observam ca filmarea selfie este realizata la cel mult 1080p 60fps.

Noi banuim ca acest aspect se datoreaza implementarii functiei autofocus. De obicei, chipset-urile mid-range nu sunt capabile de filmare selfie 4K atunci cand tehnologia autofocus este prezenta (captura 4K este posibila doar cu fixed focus). Daca ne inselam legat de acest aspect, va rugam sa lasati un comment.

Motorola Edge 50 pareri – CATEVA ASPECTE DE LUAT IN SEAMA

Smartphone-ul ruleaza sistemul de operare Android 14, peste care vine aplicata noua interfata Hello UI. Ca si update-uri, Motorola promite 3 ani de update-uri OS si 4 ani de update-uri securitate. Nu-i rau ๐Ÿ™‚

Apoi, portul USB C incorporat pe device este de tip 2.0. Avand in vedere dotarile prezente pe smartphone, noi speram ca producatorul sa puna pe dispozitiv USB C de tip 3.1 (iesire video 4K, viteze min transfer de 5gb/s).

GANDURI DE FINAL

Noul Motorola Edge 50 este un telefon mid-range premium atractiv ๐Ÿ™‚ Device-ul are multe, multe dotari excelente, arata foarte bine iar hardware-ul intern este multumitor de rapid.

Ca de obicei, pretul este problematic. Va reamintim ca terminalul costa 2500 lei. In aceasta suma, noi consideram ca Motorola putea mai bine decat procesor Snapdragon 7 Gen 1 AE + stocare UFS 2.2. De ce oare nu s-a mers pe mana unei motorizari MediaTek Dimensity ?

Era perfect in regula daca telefonul utiliza chipset-ul Dimensity 8020 prezent pe generatia precedenta de Edge 40. Pentru a fi in pas cu vremurile, producatorul putea opta pentru propulsorul Dimensity 8050 (un Dimensity 8020 imbunatatit).

Avand in vedere cele precizate, un prag de pret corect pentru device este de 2200 – 2250 lei.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Conectivitate – 4G, Dual SIM (eSIM + SIM), GPS/AGPS/Glonass/Galileo
  • Senzori – proximitate, lumina, accelerometru, giroscop, compas
  • Culori – gri, rosu, verde
  • Altele – deblocare faciala, 2 microfoane
  • Accesorii – husa
  • Lipsuri – fara slot MicroSD si jack 3.5mm

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).