Motorola Edge 20 review in romana – CAMERA FOTO PRINCIPALA
SPECIFICATII PENTRU CAMERA
# Senzori – 108MP (F1.9, tehnolgie ultra-pixel) + telephoto 8MP (zoom optic 3X, OIS, f2.4) + ultra-wide 16MP (unghi de 119 grade, f2.2, macro-vision)
# Functii/dotari – focalizare rapida, HDR, macro, ultra-wide, zoom optic 3x, digital 30x, google lens, flash led, timer, fotografii active, mod portret, cutout, spot colour, night vision, cinemagraph, panorama, ultra res, filtre live, mod pro, fotografiere raw, scanare documente/coduri etc, dual-capture, video 4k 30fps, video ultra-wide 1080p 30fps, video 1080p 60fps, video macro 4k 30fps, video 1080p cu zoom optic 3X, slow-motion HD 960fps, video dual-capture, video spot colour, timelapse, functie de stabilizare, functie audio zoom etc
Pornim la drum cu segmentul de pareri si impresii prin a va preciza cum performeaza modul Ultra Res 108MP al camerei principale. Va mentionam ca pozele capturate cu acest mod foto poseda rezolutia efectiva de 12000×9000 pixeli, ceea ce este impresionant 🙂
Atuurile fotografiilor Ultra Res (daca se poate spune asa) sunt claritatea, nivelul generos de detaliu si culorile placute. Pe partile de viteza focalizare si captura foto, gratie potentului chipset Snapdragon 778G, camera are un comportament bun. Per total, modul 108MP lasa o impresie placuta 🙂
Insa, pe timpul testarii am sesizat cateva aspecte pe care vrem sa le impartasim cu voi. In conditii de luminozitate generoasa (mult soare pe cer), uneori in fotografii isi fac aparitia ‘fenomenele’ de ‘lens flare’ si ‘over exposure’ (supraexpunere). Noi speram ca aceste ‘neregularitati’ vor fi corectate de catre Motorola printr-un update software.
Motorola Edge 20 review in romana
Si acum haideti sa facem pasul catre modul foto standard. Fotografiile capturate prin intermediul acestui mod foto arata placut (culori vii si frumos nuantate, rezolutie buna, detaliu generos, contrast/luminozitate ok).
Mentionam ca ‘neregularitatile’ ivite in modul 108MP nu si-au facut aparitia in modul foto standard. Legat de viteza de captura si focalizare, camera se descurca excelent 🙂
Spunem la revedere modului standard si ne focusam pentru cateva momente pe modul de pozare ultra-wide. De cele mai multe ori, senzorul ultra-wide capteaza niste fotografii de calitate buna.
Tinem sa va precizam ca pe timpul testarii, camera a scos (daca se poate spune asa) cateva fotografii in care extremitatile laterale sunt usor blurate/sterse. Va informam ca acest comportament isi poate face aparitia in conditii de lumina intensa.
Mergem mai departe si ne indreptam atentia spre modul foto night vision (fotografiere pe timp de noapte). Daca in jur sunt multe surse de lumina, camera capteaza niste fotografii care arata bine.
Insa, daca conditiile de luminozitate sunt medii sau slabe, in fotografii isi face aparitia zgomotul. Din pacate, zgomotul este destul de accentuat. Va precizam ca pe partile de captura foto si procesare, in modul night vision, camera se misca repede.
Motorola Edge 20 review in romana
Si acum trecem in revista parerile noastre despre modul foto macro. Va anuntam ca el performeaza bine (spre excelent). Fotografiile capturate arata foarte bine (rezolutie buna, culori frumos intensificate, detaliu generos etc). Tinem sa precizam ca in modul foto macro, senzorul focalizeaza imaginea destul de rapid.
Este randul modului foto portret (poze cu background blurat). Ne pare bine sa va spunem ca si el se comporta bine 🙂 Pe timpul testarii am remarcat ca ‘aparatul’ foto poate capta poze bokeh reusite inclusiv obiectelor de mari dimensiuni (banca in parc, gard viu etc).
Va precizam ca obiectul pe care s-a focusat este bine scos in evidenta iar in fundal, de cele mai multe ori, blur-ul este aplicat uniform.
Si iata-ne ajunsi la capabilitatile de zoom ale camerei. Va reamintim ca smartphone-ul are in dotare un senzor telephoto 8MP echipat cu zoom optic 3X, zoom digital 30X si tehnologie OIS.
Prima data spunem cateva vorbe despre fotografiile capturate cu functia de zoom optic 3X. Va relatam ca pozele arata bine (spre foarte bine). Acest lucru este valabil cand in jur avem conditii bune, medii si chiar slabe de luminozitate (pe timp de zi). Va precizam ca functia OIS isi face bine treaba (imaginea este destul de stabila).
Motorola Edge 20 review in romana
Noi am testat functia de zoom optic 3X si pe timp de noapte. Daca in jur sunt multe surse de lumina, senzorul telephoto captureaza niste poze de calitate decenta. Nu-i rau 🙂 Daca in jur sunt putine surse de lumina, fotografiile realizate arata asa si asa. Nimic surprinzator.
Cum se comporta camera daca se trece peste valoarea de zoom optic 3X ? Daca nu se ‘exagereaza’ cu functia de zoom digital (pana in 10X), fotografiile captate arata rezonabil.
Noi am urcat functia de zoom digital la 20X si va spunem ca pozele captate in acest fel sunt de calitate slaba. Din nou spunem, nimic surprinzator. Valorile de zoom 20X – 30X sunt utile daca se doreste fotografierea de la distanta a unui numar de telefon (aflat pe panou publicitar) si alte scenarii de acest gen.
In ceea ce priveste restul de moduri foto testate de noi (dual-capture, filtre live, panorama si spot colour), prin intermediul lor se pot capta niste poze cu look cool si interesant 🙂
Parasim segmentul foto al camerei principale si facem pasul spre partea de filmare. Va precizam ca noi am testat urmatoarele moduri: 4K 30fps, ultra-wide 1080p 30fps, 1080p 60fps, 1080p 30fps cu zoom optic 3X, macro 4K 30fps si spot colour 1080p 30fps. Trebuie sa mentionam faptul ca in toate modurile este disponibila functia de stabilizare. Excelent 🙂
Motorola Edge 20 review in romana
Inainte de a va spune cum filmeaza device-ul, avem o mica precizare de facut. Smartphone-ul este capabil de filmare super slow-motion HD 960fps. Filmarea arata foarte interesant 🙂 Din pacate nu va putem arata pe ‘viu’ cum arata acest tip de filmare.
Asta deoarece noi nu am reusit sa incarcam video-ul de pe PC-ul nostru pe platforma Youtube. Procedura de upload ramane blocata la partea de ‘procesing video’. Inexplicabil. Asta este 🙁
Incepem cu filmarea 4K 30fps. Va informam ca ea este de calitate (imagine stabila, claritate, luminozitate buna, culori placute, detaliu bun). In ceea ce priveste filmarea 4K 30fps pe timp de noapte, ea este slaba (mult zgomot, screen tearing, probeme cu focusarea). Pacat 🙁
Legat de filmarea ultra-wide 1080p 30fps, calitatea video este destul de buna. Legat de functia pentru stabilizare, ea se achita cu brio de job 🙂
Noi am testat filmarea ultra-wide si pe timp de noapte. La fel ca si in cazul filmarii 4K 30 fps, calitatea video este slaba (zgomot, culori spalacite).
Motorola Edge 20 review in romana
Trecem la captura video 1080p 60fps si va spunem ca pe timp de zi, ea este decenta (imagine cursiva si stabila).
In ceea ce priveste filmarea 1080p 30fps cu zoom optic 3X, putem afirma ca ea este interesanta. Precizam ca filmarea are calitate buna si este decent de stabila.
Celalalte moduri video testate de noi (macro 4K 30fps si spot colour 1080p 30fps) sunt interesante 🙂
Va informam ca in randurile de jos gasiti o galerie foto care cuprinde toate modurile foto testate de noi. Pe langa asta, puteti gasi destul de multe ‘video samples’. Va dorim vizionare placuta 🙂
CAMERA FOTO SECUNDARA
SPECIFICATII
# Senzor 32-megapixeli, tehnologie quad-pixel, f2.25
# Functii/dotari – HDR, display flash, timer, fotografii active, infrumusetare, mod portret, mod spot colour, night vision, cinemagraph, selfie in grup, filtre live, mod pro, dual-capture, video 4k 30fps (fara stabilizare), video 1080p 30fps cu stabilizare, video slow-motion HD 240fps/FHD 120fps etc
Din cele cateva teste facute de noi (pe timp de zi) au rezultat niste selfie-uri si filmari (4K 30fps) de calitate buna 🙂