Binecunoscuta consola de gaming a celor de la Microsoft, Xbox One, este prezenta pe piata de aproape 2 ani. In primul an de la lansare consola a suferit putin datorita faptului ca jocurile de calitate erau prea putine si functiile promise de Microsoft inainte de lansare inca nu erau implementate. Insa odata cu trecerea timpului lucrurile s-au schimbat radical.

Cu toate ca Xbox One nu se afla la acelasi nivel cu PlayStation 4 din punct de vedere al performantei grafice si al volumului total de vanzari, consola Microsoft in acest moment este un device de gaming extrem de atractiv. Sunt disponibile diverse jocuri lansate exclusiv pentru consola Xbox One, cat si titluri multi platform (jocuri ce sunt disponibile si pe PS4, PC). Comparativ cu PlayStation 4, jocurile multi platform nu ruleaza la fel de bine pe Xbox One.

Insa acest lucru nu inseamna ca grafica nu este de calitate iar jocurile nu merg cursiv. Aspectul demn de mentionat este ca jocurile exclusive ruleaza majoritatea la rezolutia 1080p cu 30 sau 60 fps. Jocuri precum Froza Motorsport 5, Forza Horizon 2 sunt deosebite din punct de vedere grafic si al gameplay-ului.

In zona de specificatii hardware, Xbox One este echipat cu procesor AMD Jaguar cu 8 nuclee cu frecventa la 1.75GHz, 8GB RAM DDR3, placa video AMD Radeon, hard disk de 500GB si unitate optica Blu-Ray. Pe partea de conectivitate, consola include 3 porturi USB 3.0, port HDMI in, port HDMI out, Gigabit Ethernet si WiFi a/b/g/n dual band.

Un mare plus pentru Xbox One este faptul ca incepand din luna Decembrie consola va putea rula jocuri Xbox 360. Pe langa capabilitatile de gaming avansate, Xbox One este de asemenea un device multimedia. Se pot urmari filme de pe hard disk extern, se poate conecta cablu TV si dispune de o selectie excelenta de aplicatii. Mai mult, din toamna consola va primi actualizarea la sistemul de operare Windows 10, ce practic va oferi acces la mii de aplicatii si nivelul de performanta grafica in jocuri va fi imbunatatit.

Nu in ultimul rand, Xbox One are in acest moment un pret de achizitie atractiv. Consola Microsoft Xbox One fara Kinect este disponibila la eMAG pentru suma de 1700 lei.

xbox one 1

xbox one 2

xbox one 4

xbox one 3

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).