Microlab Solo 19 pareri si pret in Romania. In ultima perioada v-am prezentat pe site-ul nostru fel si fel de smartphone-uri. Azi ne-am decis sa schimbam un pic ‘registrul’ si sa va aducem in atentie cele mai noi boxe Microlab aparute la noi in tara.

Este vorba despre Solo 19, niste boxe grele, puternice si dotate cu conectivitate bluetooth. V-am starnit interesul? Noi speram ca da 🙂

Microlab Solo 19 pareri

Inainte de a va expune caracteristicile tehnice si parerile noastre despre aceste boxe, vrem sa va impartasim ceva interesant.

In 2009 eram in cautare de niste boxe pentru PC. Dupa numeroase cautari, m-am oprit la modelul Microlab Solo 7C. Daca va vine sa credeti, acum in 2019 inca folosesc aceste boxe.

Motivul pentru care nu am luat in calcul achizitionarea unor boxe noi este simplu: dupa 10 ani de utilizare, perechea de Solo 7C pe care o detin inca se prezinta impecabil.

Aici ma refer la aspect si performante. Boxele sunt realizate dintr-o combinatie de lemn si plastic negru solid.

Microlab Solo 7C

De-a lungul timpului ele au mai capatat mici zgarieturi, insa nimic care sa ‘deterioreze’ design-ul si aspectul superb. Ca si performante, boxele suna ca si in prima zi (practic ele suna mult mai bine deoarece au avut o perioada de rodaj de 10 ani 🙂 )

Initial am folosit boxele pe o placa de sunet integrata. Apoi am achizitionat placa de sunet dedicata Creative Sound Blaster Audigy SE.

Aceasta placa am utilizat-o ani buni. ca apoi sa fac pasul spre Asus Xonar U7, placa tip externa pe care o folosesc in prezent. Cu o placa de sunet adecvata, Microlab Solo 7C suna excelent (bass puternic si patrunzator, volum generos si claritate).

Microlab Solo 19 pareri

# Microlab Solo 19 – de unde pot fi cumparate ?

Datorita parerilor pozitive (spre foarte pozitive) pe care le avem pentru Solo 7C, am considerat ca noile Microlab Solo 19 merita atentie.

Pana la urma, avem de-a face cu cele mai scumpe boxe Microlab de pe online-ul romanesc. Daca va intereseaza achizitia, boxele Solo 19 sunt disponibile la vanzare pe site-ul pcgarage.ro pentru suma de 1212 lei.

# Microlab Solo 19 pareri – Putere boxe

La fel ca Solo 7C, noile Solo 19 sunt boxe stereo active (incorporeaza amplificator). Insa, asemanarile intre boxe se opresc aici. Solo 19 aduc functii si optiuni de conectivitate moderne, asa cum ii sta bine unui sistem audio in 2019.

Incepem prin a va preciza detalii despre difuzoare si puterea de care sunt capabile acestea.

Fiecare boxa dispune de 3 difuzoare: tweeter de 1.5 inci care se ocupa de frecventele inalte, driver midrange de 3.5 inci si woofer de 6.5 inci.

Practic avem un total de 6 difuzoare care cu ajutorul amplificatorului incorporat, pot emite un sunet cu puterea impresionanta de 200 wati (2×100).

Microlab Solo 19 pareri

# Design

Difuzoarele sunt incorporate in niste ‘carcase’ realizate din lemn MDF (dotat cu finisaje glossy) si plastic negru solid. Ca si aspect, noi suntem de parere ca boxele arata foarte bine.

Tinem sa va mentionam ca cele doua boxe cantaresc 20 de kilograme, ceea ce este un semn incurajator. Cu cat sunt mai grele, cu atat mai bine 🙂

Pratic, basul puternic provine de la carcasa solida/bine inchegata, de la difuzoarele dotate cu magneti mari si grei, etc. Cand o boxa se simte ‘light’ la manevrare, asta nu e un semn prea bun. Cel putin asta e parerea noastra.

# Microlab Solo 19 pareri – Conectivitate

Surpriza placuta la noile Solo 19 este partea de conectivitate. Boxele dispun de urmatoarele:

  • Conexiune wireless Bluetooth 4.0
  • Conector audio auxiliar (2xRCA), optic si coaxial
  • Port USB pentru conectare de player mp3 sau stick de memorie cu muzica (pot fi redate fisiere audio precum APE, FLAC, WMA etc)

Prezenta conexiunii Bluetooth este mai mult decat binevenita daca obisnuiesti sa asculti muzica pe telefon sau tableta. Pe langa asta, daca dispui acasa de un Smart TV dotat cu Bluetooth, asta iti permite sa conectezi rapid si usor boxele la TV.

Va reamintim ca la noi pe site am publicat un articol despre sistemul audio Logitech G560 Lightsync, care dispune de Bluetooth si de sateliti cu iluminare RGB.

# Cateva pareri personale

Pe site-ul oficial Microlab se mentioneaza ca Solo 19 este un sistem audio HiFi. Daca punem la socoteala prezenta conexiunii optice, putem spune ca afirmatia producatorului nu este departe de adevar.

Noi avem convingerea ca boxele sunt capabile sa emita un sunet de calitate impecabila. Spunem asta in contextul in care suntem posesori de Microlab Solo 7C, care sunt niste boxe foarte bune.

Datorita dimensiunilor si a greutatii generoase, plasarea boxelor Solo 19 langa monitor sau monitoare este cam incomoda. Clar avem de-a face cu niste boxe potrivite pentru auditie de la distanta si plasament direct pe podea.

Insa, daca privim cu atentie panourile frontale, se poate remarca ca acestea sunt usor inclinate. Asta ne face sa credem ca boxele sunt potrivite si pentru auditie de aproape.

# Accesorii

Boxele pot fi controlate prin telecomanda oferita standard sau prin butoanele de pe lateral montate pe boxa care e dotata cu conectori.

# Microlab Solo 19 pareri

Un alt aspect care merita pe deplin a fi precizat este cel legat de accesorii. Boxele vin la ‘pachet’ cu diverse cabluri:

  • 2RCA – jack 3.5mm
  • 2RCA – 2RCA
  • Cablu optic SPDIF
  • Cablu coaxial
  • Cablu care conecteaza boxele una de alta

Este un mare plus faptul ca producatorul chinez a inclus cabluri pentru toate conexiunile disponibile pe boxe.

Datorita acestora, boxele pot fi utilizate cu fel si fel de device-uri: PC/laptop, televizor, receiver, smartphone, media player, bluray/dvd player etc.

Microlab Solo 19 pareri

Microlab Solo 19 pareri – GANDURI DE FINAL

Avand in vedere design-ul si specificatiile noilor Microlab Solo 19, este foarte probabil sa avem de-a face cu cele mai potente boxe stereo active dotate cu bluetooth si cu pret de pana in 1300 lei.

Optiunile de conectivitate sunt numeroase, puterea de 200 wati este impresionanta iar brand-ul Microlab este unul care emana incredere.

Conform site-ului oficial, brand-ul Microlab a fost infiintat in 1998, fabrica este intinsa pe o suprafata de 150.000 metri patrati iar compania isi comercializeaza produsele in peste 100 de tari.

Avand in vedere ceea ce am experimentat si inca experimentam cu boxele Microlab Solo 7C, noi avem doar cuvinte de apreciere pentru aceasta firma chineza. Speram ca la un moment dat o sa ne cada pe mana noile Solo 19, ca sa le putem face un review complet pentru voi.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).