mediatek

MediaTek a anuntat in mod oficial noul SoC denumit Helio, ce se adreseaza exclusiv telefoanelor mobile din clasa high end. Noua platforma promite sa ofere atat performante foarte bune cat si un consum de energie redus.

Este bine cunoscut faptul ca MediaTek domina segmentul de mijloc in ceea ce priveste hardware-ul pentru device-urile mobile. Cu toate acestea in zona high end producatorul chinez este dominat de compania americana Qualcomm. Cu noua platforma Helio, sunt mari sansele ca MediaTek sa puna probleme gigantului american in acest segment.

MediaTek Helio include doua tipuri de chipset si anume Helio X si Helio P. Nu sunt multe detalii in ceea ce priveste chipset-ul Helio P, insa conform zvonurilor acest chipset se adreseaza telefoanelor cu Android din clasa superioara.

Referitor la Helio X, avem un procesor de tip octa core pe 64 bit cu frecventa la 2.2 Ghz. Chipsetul poate sustine display-uri cu rata de refresh de pana la 120Hz si poate decoda video-uri slow motion la 480p.

Se asteapta ca primele produse cu noile chipset-uri MediaTek sa-si faca aparitia cam prin luna Iunie a acestui an.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).