MACOOX

In ziua de azi marea problema a telefoanelor mobile este bateria. Capacitatea acestor baterii este cuprinsa intre 2000-4000 miliamperi (telefoane cu baterie de 4000 sunt foarte rare).

Orice telefon mobil daca este folosit intens (browsing pe net, jocuri, YouTube, filme, instalare aplicatii, rulare benchmark etc), bateria se descarca in cateva ore.

La o utilizare moderata bateria tine cam o zi. Pe langa asta, in cazul multor telefoane incarcarea bateriei dureaza foarte mult, in jur la 2-3 ore.

Producatorul chinez MACOOX a decis ca e timpul sa schimbe ceva. Ei au lansat smartphone-ul MACOOX EX1 ce are o baterie de 9000 miliamperi. Dezavantajul unei astfel de baterii este dimensiunea generoasa pe care o capata telefonul. MACOOX EX1 masoara in grosime 15 milimetri.

Firma chineza nu a oferit detalii despre ce autonomie ofera bateria de 9000 miliamperi. Telefonul nu are hardware foarte performant, si din aceasta cauza eu cred ca el poate duce in standby pana la 2 saptamani. La utilizare intensa 2, 3 zile fara probleme. Ramane de vazut cand se vor face primele teste de autonomie.

Ca si hardware, smartphone-ul include: ecran de 4.5 inch, procesor quad core, 1GB RAM memorie, 8GB spatiu intern de stocare si camera foto principala de 8 Megapixeli cu blitz LED. Pe partea frontala MACOOX EX1 are camera cu senzor de 2 Megapixeli.

MACOOX EX1 nu este singurul smartphone chinez cu baterie uriasa. Oukitel K10000 si Oukitel K6000 sunt alte telefoane ce au la bord baterii de capacitati impresionante.

Via: Gsmarena.com MTKSJ

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).