lg g pad II 3

Modelul original al tabletei LG G Pad a fost lansat in Septembrie 2013. Cand tableta a fost pusa la vanzare, multa lume a apreciat pretul foarte bun, materialele si modul in care tableta este asamblata, cat si hardware-ul de la interior ce oferea la acea vreme performante excelente.

Primul model de G Pad are deja o vechime destul de mare. Cum suntem deja in pragul sarbatorilor, cei de la LG au decis sa lanseze o noua varianta a acestei tablete. Eu unul am fost destul de incantat la auzul acestei vesti. Aceasta senzatie a disparut cand am vazut specificatiile hardware.

lg g pad II 2

LG G Pad II 8.3 nu este de loc rea insa avand in vedere ca specificatiile sunt usor imbunatatite fata de modelul original, denumirea pentru noua tableta trebuia sa fie ceva de genul LG G Pad Plus si in nici un caz LG G Pad II.

Practic LG G Pad II 8.3 are acelasi ecran folosit pe modelul original de G Pad: display IPS LCD de 8.3 inch cu rezolutia 1920×1200. Cantitatea de memorie RAM si stocarea sunt din nou aceleasi: 2GB RAM si 16GB stocare interna.

Va intrebati ce modificari a adus LG noului model? Pe LG G Pad II 8.3 s-a pus un procesor mai performant. Avem un procesor cu 8 nuclee Qualcomm Snapdragon 615.

Modelul original de tableta era echipat cu un quad core Qualcomm Snapdragon 600 de 1.7GHz. Daca pe LG G Pad placa video este Adreno 320, LG G Pad II 8.3 are placa grafica superioara ca performante, Adreno 405.

Camerele foto au primit si ele un mic upgrade. Noua tableta are camera principala de 8MP si camera frontala de 2MP. Vechiul model include camera principala de 5MP si frontala de 1.3MP.

Dupa parerea mea acest upgrade este cam inutil. La procesor am inteles (procesorul octa core este performant), insa chiar nu conteaza daca senzorul foto este de 5 sau 8 Megapixeli.

In general camerele foto de pe tablete sunt slabe si sunt foarte putin folosite. In schimb, alaturi de procesorul performant, LG putea pune 3GB RAM in loc de camera foto care oricum nu intereseaza aproape pe nimeni.

lg g pad II 1

In comparatie cu generatia precedenta, singurele aspecte foarte bune ale noii tablete sunt includerea in dotarea standard a unui stylus asemanator cu ce au tabletele Samsung din seria Galaxy Note si conectivitatea 4G LTE.

Cel mai probabil cu tableta se vor putea face apeluri vocale iar gratie conexiunii LTE, vitezele de internet mobil vor fi bune.

Lansarea lui LG G Pad II 8.3 este dupa parerea mea un semn clar ca marii producatori nu mai acorda o importanta mare tabletelor.

Practic in 2015 au fost lansate foarte putine tablete care sa conteze cu adevarat. Telefonul mobil este in acest moment device-ul cel mai important si care genereaza cele mai mari vanzari pentru producatori.

Via: Gsmarena.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).