Lenovo Yoga Tablet 2 1Lenovo Yoga Tablet 2 este o tableta premium cu un pret de achizitie accesibil (aproximativ 1500 lei). Ce diferentiaza aceasta tableta de alte modele este faptul ca are stand inclus. Acesta poate fi reglat in diverse pozitii.

Specificatiile tabletei Lenovo sunt excelente pentru aceasta raza de pret. Ecranul este unul touch IPS LCD capacitiv si are un total de 16 milioane culori. Dimensiunea ecranului este de 10.1 inch iar rezolutia este de 1920×1200. Densitatea de pixeli este de 224 ppi.

Lenovo Yoga Tablet 2 2Procesorul este un quad core Intel Atom Z3745 cu frecventa la 1.86 GHz iar chipset-ul grafic este Intel Gen 7 (Ivy Bridge). Lenovo Yoga Tablet 2 este echipat cu 2GB Ram si 16GB capacitate interna de stocare. Pentru extinderea stocarii, slotul microSD permite adaugare de carduri cu capacitatea de pana la 64GB.

Camera foto principala are un senzor de 8 Megapixeli (3264×2448) iar cea frontala de 1.6 Megapixeli. Sistemul de operare preinstalat este Android 4.4.2 KitKat.

Lenovo Yoga Tablet 2 3In ceea ce priveste conectivitatea avem WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, port microUSB 2.0 si USB host. Experienta audio este asigurata de doua difuzoare stereo, mufa jack de 3.5 mm iar ca si tehnologii audio producatorul a ales sa includa Dolby Digital Plus.

Bateria este Li-Ion non removable si are capacitatea de 9600 mAh iar greutatea totala a device-ului este de 629 grame.

Daca stam sa ne raportam la pretul de achizitie, tableta ofera foarte multe. Primul aspect demn de mentionat este standul din dotare. Acesta se poate deschide la orice unghi si asigura tabletei o stabilitate excelenta.

Lenovo Yoga Tablet 2 4

Ecranul Full HD ofera o experienta de vizualizare buna iar gratie tehnologiei Dolby boxele frontale ofera un sunet clar, puternic si de calitate.

Interfata este fluida iar bateria asigura o autonomie excelenta. Procesorul quad core Intel Atom Z3745 cu toate ca nu ofera punctaje mari in benchmark-urile sintetice, in aplicatiile de zi cu zi se comporta excelent.

Zona in care tableta sufera este camera foto. Pozele datorita lipsei blitului nu sunt foarte calitative. Daca analizam insa situatia atent sunt foarte putine tablete ce au in dotare camere foto de o calitate ridicata.

Lenovo Yoga Tablet 2 5

Lenovo Yoga Tablet 2 este o tableta care cu siguranta va aduce satisfactie multor utilizatori. Pretul bun de achizitie si dotarile excelente sunt atuuri din ce in ce mai greu intalnite in ziua de azi.

PRO

-ecran 1080p de o calitate superioara
-standul poate fi ajustat in diverse pozitii
-sunet clar si puternic
-procesor suficient de performant
-interfata fluida
-autonomie buna

CONTRA

-benchmark-urile sintetice nu sunt punctele forte ale procesorului
-camera foto

 

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).