In Malaezia a fost lansat primul smartphone din lume echipat cu noul procesor Intel Atom x3. Telefonul intitulat JOI Phone 5 este un device de buget cu specificatii hardware decente.

Pe langa procesorul dual core Intel Atom x3-C3130 pe 64bit (frecventa acestuia poate urca pana la 1.4GHz), smartphone-ul mai include ecran de 5 inch cu rezolutia 1280×720, placa grafica Mali-400MP2, 1GB RAM, 8GB stocare interna si baterie de 2100 miliamperi.

Sistemul de operare al JOI Phone 5 este Android 4.4 KitKat iar camerele foto sunt reprezentate de: o camera principala de 8 Megapixeli si una frontala de 2 Megapixeli. Telefonul este Dual SIM iar pretul de achizitie este de 106 dolari.

joyphone 5

joyphone 5 1

joyphone 5 2

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).