ipad air 4

iPad Air este cu siguranta una dintre cele mai populare tablete de pe piata din Romania. Motivul pentru acest lucru sunt calitatea exceptionala a materialelor folosite la asamblare, dimensiunile compacte, hardware-ul performant, interfata software foarte fluida si disponibilitatea a zeci de mii de aplicatii foarte utile si perfect optimizate.

Cu toate ca la prima vedere iPad Air da impresia ca nu poate concura din punct de vedere hardware cu tabletele Android pe care regasim procesoare cu 4 sau 8 nuclee, 3GB RAM etc, procesorul dual core de 1.3GHz si cei 1GB RAM in mod incredibil ofera o experienta in utilizare remarcabila. Fie ca vorbim de web browsing, jocuri, aplicatii de tip benchmark etc, tableta ruleaza totul cu o cursivitate si usurinta nemaiintalnite.

Din momentul in care desfaci cutia, si iei contact pentru prima oara cu iPad Air, reactia initiala va fi intodeauna de „oau”. Tableta arata si se simte excelent in mana. Diagonala de 9.7 inch si formatul ecranului de 4:3 permit utilizarea device-ului in pozitia lui naturala. In timpul utilizarii foarte rar am fost nevoit sa intorc tableta in modul landscape. Doar la vizionarea de videoclipuri este necesar acest lucru.

Ecranul de tip IPS ofera o imagine excelenta gratie rezolutiei ridicate, 2048 x 1536, iar nivelul de contrast si culorile sunt la cel mai inalt nivel. Ce este de apreciat la sticla care protejeaza ecranul e ca la utilizare nu raman foarte multe amprente.

Daca cu cateva luni in urma pretul de achizitie al tabletei iPad Air era destul de ridicat, in acest moment modelul cu 16GB stocare poate fi achizitionat de la eMAG pentru suma de 1700 lei.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).