Uite Infinix Note 40 Pro 4G pareri si pret in Romania. Astazi avem pentru voi la prezentare un telefon mid-range premium foarte interesant 🙂 Subiectul acestui nou articol este smartphone-ul Note 40 Pro (versiune 4G).

Motivele pentru care i-am acordat device-ului calificativul de ‘foarte interesant’ sunt multiple. Dispozitivul poseda o baterie puternica, un panou AMOLED high-end, cel mai performant chipset 4G, setup RAM + stocare atractiv, design premium, sonorizare tot premium si asa mai departe. Din nou spunem, f. interesant 🙂

Acum haideti sa ne indreptam atentia catre partea de pret. Va precizam ca terminalul este disponibil pe site-ul Cel.ro pentru suma de 1500 lei (12GB RAM/256GB).

Ca si fapt divers, versiunea standard de Infinix Note 40 este la vanzare tot pe site-ul Cel.ro pentru pretul de 1200 lei.

Cum am compus o introducere o idee cam stufoasa, inchidem aici acest capitol si demaram cu prezentarea device-ului. Va dorim o lectura placuta.

Infinix Note 40 Pro pareri

Infinix Note 40 Pro pareri – CE NE PLACE LA DEVICE (sunt multe aspecte 🙂 )

# Acumulator 5000mAh cu fast charging 70W, incarcare wireless 20W, reverse charging, reverse wireless charging

# Panou AMOLED curbat 6.78 inci, 2436×1080 pixeli, refresh 120Hz, rata touch sampling 360Hz, culori pe 10 bit, spectru DCI-P3, luminozitate max 1300 niti, tehnologie PWM Dimming 2160Hz (previne fenomenul de flicker), functie Always On, protectie Gorilla Glass, raport ecran/corp de 93.80%

# LED ‘Active Halo’ (pe spate); iluminare in muzica, incarcare, jocuri, notificari etc

# Dotari premium – protectie IP54, spate din piele sintetica, boxe stereo JBL, scanner amprente in ecran, NFC, senzor infrarosu, motor de vibratii X axis

# Cateva accesorii cool – casti, incarcator wireless, husa MagCase, incarcator 70W, folie

CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va informam ca echipa GadgetLab a compus articol versiunii standard de Infinix Note 40.

Revenim la subiectul zilei de azi. Terminalul Note 40 Pro ofera un acumulator impresionant. Pe langa faptul ca bateria are incarcare prin USB foarte rapida (70W), wireless charging-ul 20W prezent pe device nu este de lepadat.

Producatorul se putea multumi in a echipa device-ul cu incarcare wireless standard (10W sau 15W). Insa, Infinix a preferat sa dezvolte propria tehnologie si sa echipeze device-ul cu incarcare wireless MagCharge 20W (incarcarea 20W este atinsa doar atasand husa MagCase din dotare). Excelent 🙂

Ce sa mai zicem de faptul ca device-ul are incarcare wireless reverse pentru incarcare de accesorii, alte device-uri etc. Din nou spunem foarte tare 🙂

Legat de tehnologiile de incarcare incluse pe device, trebuie sa felicitam producatorul pentru aducerea pe clasa mid-range a unor tehnologii de incarcare prezente de obicei doar pe telefoane premium scumpe.

Apropo de telefoane mid-range motorizate de wireless charging, va mentionam ca noi am testat un astfel de device. Este vorba despre Motorola Edge 40 (review in romana). Ca si fapt divers, pana la aparitia Infinix Note 40 si Note 40 Pro, doar Motorola avea in oferta telefoane mid-range echipate cu incarcare wireless (Edge 30 Neo, Edge 40).

Parasim cu zambetul pe buze acumulatorul si ne indreptam spre display pentru a spune cateva vorbe si despre dansul 🙂 Si in acest segment hardware lucrurile se prezinta impresionant. Panoul AMOLED din dotare este superb din toate punctele de vedere (design si caracteristici).

Inchidem partea de observatii prin a lauda producatorul pentru includerea a diverse dotari care de care mai cool (LED-ul Active Halo, senzor infrarosu, NFC, motor de vibratii X axis etc).

Infinix Note 40 Pro pareri – Acum haideti sa parcurgem configuratia interna

# Chipset MediaTek Helio G99 Ultimate 4G

# 12GB de RAM LPDDR4X

# 256GB stocare UFS 2.2

OBSERVATII

Incepem prin a va spune ca procesorul Helio G99 Ultimate este cel mai rapid procesor 4G al momentului. Probabil ca avem de-a face cu ultimul procesor 4G mid-range.

Noi banuim ca in perioada urmatoare, producatorii (MediaTek, Qualcomm, Unisoc) vor lansa chip-uri 4G doar pentru telefoane entry-level. Pentru device-urile de clasa mid-range, chipset-urile 5G o sa fie la putere.

Va informam ca Helio G99 Ultimate este o versiune de Helio G99 usor imbunatatita. Trebuie spus faptul ca versiunea ‘Ultimate’ de HG99 este similara cu varianta ‘Ultra’ de HG99. Apropo de Helio G99 Ultra, chipset-ul este prezent pe terminalele Poco M6 Pro si Redmi Note 13 Pro 4G (ambelor device-uri le-am compus articole).

Revenim la versiunea basic de Helio G99 si va spunem ca noi am testat 3 device-uri propulsate de acest chipset. Este vorba despre Unihertz Tank 2 (review), Motorola Moto G72 (review) si Xiaomi Redmi Pad (review).

Infinix Note 40 Pro pareri

Legat de setup-ul 12GB RAM + 256GB prezent pe Infinix Note 40 Pro, dansul este cam prea mult pentru performantele chipset-ului HG99 Ultimate (scoate in jur de 390.000 puncte in Antutu 9).

Cu toate acestea, noi putem intelege de ce producatorul a echipat device-ul cu asa ceva. Scopul Infinix a fost sa creeze un telefon 4G performant si excelent echipat. Avand in vedere bateria de top, display-ul superb si alte aspecte, combo-ul 12GB RAM/256GB se asorteaza foarte bine cu dotarile mentionate 🙂

Aaa… sa nu uitam. Apropo de telefoane mid-range cu 12GB RAM + 256GB, noi am avut la testare doua astfel de terminale. Este vorba despre Motorola Moto G84 5G si Motorola Moto G54 5G Power.

Infinix Note 40 Pro pareri

CATEVA ASPECTE DE LUAT IN CALCUL

# Avem camera camera principala Samsung HM2 108MP cu OIS si filmare 1440p 30fps

# Terminalul dispune de slot MicroSD si Radio FM

# Ca si sistem operare, avem Android 14 cu interfata XOS 14

# Jack-ul 3.5mm nu este prezent pe device

# Cei doi senzori 2MP ai camerei principale sunt de umplutura

OBSERVATII

Incepem cu partile pozitive. Camera Samsung cu OIS este binevenita, slotul MicroSD si radio-ul FM sunt doua plusuri iar prezenta Android 14 ne bucura.

Este randul partilor slabe. Hai sa zicem ca oarecum putem trece cu vederea lipsa jack 3.5mm. Insa, de ce oare producatorul a inclus ‘excelentii’ senzori de 2MP ?

Era mai bine daca telefonul avea doar senzorul Samsung 108MP. Sau, Infinix putea face un efort si echipa device-ul cu camera ultra-wide decenta (in locul senzorilor de 2MP).

Infinix Note 40 Pro pareri – CONCLUZIE

Infinix Note 40 Pro este fara indoiala un terminal 4G foarte atractiv 🙂 Cu cateva exceptii, dotarile puse la indemana sunt multe si excelente. Exceptiile sunt senzorii de 2MP.

Daca luam in considerare ceea ce ofera device-ul, noi suntem de parere ca 1500 lei este un pret bun/justificat.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera selfie 32MP, flash LED dual, video 1440p 30fps
  • Conectivitate – 4G, Dual SIM, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.3, USB C 2.0, GPS/AGPS/GLONASS
  • Senzori – accelerometru, compas, giroscop, lumina, proximitate, pedometru
  • Audio – optimizare DTS, certificare Hi-res, Widevine L1
  • 164.35 x 74.6 x 7.75mm si 190 grame

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).