radio-543122_1280

Ministrul norvegian al culturii a anuntat ca incepand cu anul 2017 Norvegia va inchide radio-ul pe frecventa FM. Se planuieste trecerea la format de transmitere audio digital.

Propunerea de renuntare la FM a fost inaintata in 2011. In acel moment guvernul norvegian a considerat ca inca nu sunt indeplinite conditiile necesare pentru o astfel de tranzitie.

Noul format de transmitere intitulat DAB – Digital Audio Broadcasting, ofera 22 de canale nationale in timp ce vechiul format FM poate oferi doar pana la 5. Pe langa cele 22 canale, noul format digital permite adaugarea a inca 20.

In Europa si Asia de Sud-Est sunt tari care considera trecerea la formatul digital de radio, insa Norvegia este prima tara din lume care a luat masuri referitor la acest aspect. In Norvegia radioul pe frecventa FM is va incheia activitatea incepand cu data de 11 Inuarie 2017.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).