Uite Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G pareri si pret in Romania. Sfarsitul de saptamana este aici iar asta merita ceva special si interesant din partea noastra 🙂 Samsung a facut oficial noile terminale Note 20 si Note 20 Ultra. Ambele device-uri sunt disponibile atat in variante 4G, cat si 5G. Nimic surprinzator.
Samsung a aplicat acest model si terminalelor Galaxy S20, S20 Plus si S20 Ultra. Articolul de astazi este focusat pe cea mai puternica versiune, in speta terminalul Note 20 Ultra 5G. Am decis sa nu ne complicam cu prezentarea lui Note 20 deoarece terminalul aduce cateva ciudatenii inacceptabile pentru un device de tip flagship.
Aici ne referim la faptul ca Note 20 dispune de spate din plastic si ecran non QHD de 60Hz. Urat din partea Samsung ca procedeaza in acest fel cu un device care porneste de la 1000 euro.
Inainte de a plonja spre prezentarea punctelor hardware cheie, avem pentru voi cateva precizari cool de Note 20 Ultra.
# Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G pareri
Incepem cu pretul. Smartphone-ul este la vanzare in Romania (precomanda la eMAG) pentru suma de 6300 lei (versiune 12GB RAM/256GB) si 6700 lei (versiune 12GB RAM/512GB). Hmmm… este acest aspect cool ? In niciun caz 🙁
Intelegem ca device-ul este un high-end de top, insa preturile sunt de-a dreptul ridicole. Ne oprim aici cu criticile despre cat costa device-ul deoarece scopul acestui articol este cu totul altul.
Ca si caracteristici hardware, terminalul are destul de multe aspecte similare cu smartphone-ul Galaxy S20 Ultra 5G. Printre acestea se numara si motorizarea Exynos 990.
Noi am testat Galaxy S20 Ultra 5G si va informam ca propulsorul Exynos 990 nu este suficient de bine optimizat pentru device. Aici ne referim la faptul ca chipset-ul se incalzeste tare. Speram ca Samsung a remediat acest aspect cu lansarea noului Note 20 Ultra. In regula.
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G pareri – Dupa aceasta lunga introducere, haideti sa facem pasul catre cele mai cool aspecte hardware.
Pe orice device Samsung high-end, display-ul este fara indoiala vedeta configuratiei. Cu acest nou terminal, Samsung nu a abandonat reteta clasica de mare succes. Era culmea sa fie altfel.
FISA TEHNICA PENTRU DISPLAY
# Luminozitate maxima de 1500 niti
# Diagonala de 6.9 inci si margini curbate
# Panou Dynamic AMOLED 2X cu rezolutie Quad HD+ (3088×1440 pixeli)
# Raport ecran/corp de peste 90 procente
# Aproape 500PPI (496) densitate pixeli
# Rata refresh de 120Hz si tehnologie HDR10
# Perforatie pe mijlocul partii de sus
# Protectie cu sticla Gorilla Glass Victus
# Tehnologie Always On
# Scanner de amprente incorporat in ecran
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G pareri si cateva observatii
Ca si design, remarcam faptul ca ecranul este inconjurat de o rama metalica cu colturi drepte. Observam ca pe laterale, ecranul poseda curburi destul de pronuntate. Nimic in neregula cu asta 🙂
Luminozitatea maxima de 1500 niti este foarte impresionanta. In ceea ce priveste diagonala, Note 20 Ultra a imprumutat cei 6.9 inci de la terminalul S20 Ultra. Diagonala este una masiva, insa datorita fromatului 19.3:9, afisajul este unul relativ ingust. Asta este bine.
Despre rezolutie si densitate pixeli, no comment 🙂
Legat de refresh-ul 120Hz, aspectul dezamagitor este ca doar la rezolutie FHD+ poate fi activat refresh-ul de 120Hz. La fel este si pe terminalul S20 Ultra. Cu ecranul setat in Quad HD+, refresh-ul este cel standard de 60Hz.
Din acest punct de vedere, cel mai performant terminal Oppo al momentului este net superior.
Smartphone-ul Oppo Find X2 Pro poseda ecran Quad HD+ (3168×1440 pixeli) care ruleaza la 120Hz. Asta trebuie sa dea de gandit celor de la Samsung.
Referitor la senzorul de amprente incorporat in ecran, noi speram ca el este bine optimizat. Avand in vedere statutul de ultra high-end al device-ului, in mod normal nu ar trebui sa ne facem griji legat de acest aspect.
Insa, senzorul de amprente de pe S20 Ultra 5G este cam lent si usor imprecis. Speram ca scanner-ul de pe terminalul Note nu se afla in aceasta situatie.
Nu facem pasul mai departe pana nu va spunem cate ceva despre sticla Gorilla Glass Victus. Pe pagina oficiala a device-ului se mentioneaza ca Gorilla Glass Victus este cea mai durabila protectie Gorilla Glass pusa pe un smartphone. Tot ce putem face este sa-i credem pe cuvant 🙂
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G pareri – CAMERA PRINCIPALA
Va mentionam in debutul acestui articol ca telefonul poseda aspecte hardware similare cu ale modelului S20 Ultra. Printre acestea se numara si camera principala. La fel ca S20 Ultra, dispozitivul poseda senzor foto accesorizat cu un ridicol 108-megapixeli.
De pe S20 Ultra a fost imprumutata si camera ultra-wide de 12-megapixeli. Setup-ul foto al terminalului Note are in total un numar de 3 senzori. Cel de-al 3-lea senzor este focusat pe partea de zoom. El dispune de 12-megapixeli, zoom optic 5X si ‘super resolution zoom’ (zoom digital) de 50X. Destul de impresionant.
Ca si capabilitati/functii, sistemul tri-camera se lauda cu filmare 8K 24fps in format 16:9 sau 21:9, filmare FHD la 120fps, filmare 4K 60fps, filmari cu background blurat (live focus video), stabilizare OIS si EIS, night mode (pozare pe timp de noapte), filmare cu HDR10+, focalizare cu laser, PDAF etc. Nu-i rau 🙂
Design-ul camerei este interesant, insa la fel ca si pe S20 Ultra, modulul camerei iese un pic cam mult in afara corpului din sticla.
CE ALTE DOTARI HIGH-END MAI POSEDA DEVICE-UL ?
# Stocare ultra-rapida UFS 3.1 (capacitate 256GB sau 512GB)
# 12GB de memorie RAM (LPDDR5)
# Camera selfie 10MP cu Dual Pixel PDAF si filmare 4K 60fps
# Conectivitate 5G
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G pareri – CATEVA DETALII DESPRE STILOUL S PEN
S Pen-ul este practic elementul definitoriu al gamei de telefoane Galaxy Note. Avand in vedere acest aspect, nu putem trece cu vedere accest accesoriu.
Stiloul poseda conectivitate Bluetooth si permite realizarea de notite/desen in feluri care de care mai cool. Se poate scrie cu stiloul pe display fara a debloca ecranul, se pot face screenshot-uri la care sa adaugi mici notite, notitele pot fi transformate in text la care poti sa-i dai copy/paste etc.
Care sunt cele mai cool dotari premium ?
# Carcasa cu protectie IP68
# Difuzoare stereo cu Dolby Atmos
# Baterie 4500mAh cu fast charging 25W, wireless charging si reverse wireless charging
# Conectivitate – 4G LTE Cat 20, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0 (dual audio), USB C 3.2 , NFC, barometru
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G pareri – O SCURTA OBSERVATIE
Fast charging-ul de 25W este ok, insa noi am fi vrut ceva mai performant. Va reamintim ca noi am facut review la Huawei P40 Pro, care dispune de fast charging cu putere 40W.
UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE
- Android 10 cu interfata One UI 2.1
- GPS/GLONASS/Galileo/Beidou, Dual SIM, MicroSD, deblocare faciala
- Senzori – accelerometru, giroscop, hall, geomagnetic, hall, proximitate, lumina, compas, ANT+
- Culori – alb, negru, roz
- 164.8 x 77.2 x 8.1mm si 208 grame
- Accesorii – casti AKG, folie display
- Altele – asistent Bixby, Samsung Wireless Dex, Samsung Pay
- Lipsuri – fara jack 3.5mm
GANDURI DE FINAL
Noul Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G este un flagship impresionant, insa parca imprumuta cam multe elemente de la terminalul S20 Ultra 5G (chipset, memorie RAM, camera, display).
Ce concluzie putem trage de aici ? Daca esti deja posesor de S20 Ultra, nu-si are sensul achizitia acestui device. Insa, daca te afli in cautarea unui terminal high-end de top, Note 20 Ultra este o optiune interesanta.