Uite Oppo Reno2 Z pareri si pret in Romania. Astazi ne-am decis sa realizam un articol nu foarte lung despre puternicul smartphone mid-range Reno2 Z al firmei chineze Oppo. Motivul pentru care am hotarat sa facem asta este simplu.

Terminalul este la vanzare in Romania (pcgarage) iar noi vrem ca cititorii/vizitatorii nostri sa afle daca acest device merita a fi luat in considerare pentru o eventuala achizitie. Nu mai lungim lucrurile inutil si va precizam ca Reno2 Z are pret de 1950 lei.

Momentan rezistam tentatiei de a ne da cu parerea despre cat costa telefonul. Sincerele noastre impresii despre pret pot fi descoperite in concluzia acestui articol.

Acum haideti sa descoperim rapid impreuna care sunt cele mai cool 3 aspecte hardware ale device-ului 🙂

Oppo Reno2 Z pareri

1. Oppo Reno2 Z pareri – Display AMOLED potent

# Diagonala de 6.5 inci

# Rezolutie Full HD+ (2340×1080 pixeli)

# 394 PPI densitate pixeli

# Raport ecran/corp de 91.1 procente

# Contrast de 60000:1

# Luminozitate de 430 niti

# Protectie Gorilla Glass 5

# Panou cu adevarat full screen (terminalul poseda camera selfie tip pop-up)

# Scanner de amprente optic incorporat in ecran

CATEVA OBSERVATII

# Oppo Reno2 Z pareri – Din punct de vedere tehnic, putem spune ca afisajul se prezinta bine. Vrem sa mentionam ca pe site-ul oficial nu se precizeaza nimic legat de functia AOD (always on). Daca ea lipseste de pe display, este un minus evident.

Impresioneaza design-ul simplist al ecranului, care practic nu este perturbat de margini groase sau notch/perforatie inestetica. Nimic in neregula cu asta 🙂

Producatorul chinez a reusit sa puna laolalta un ecran cu adevarat full screen prin montarea unei camere selfie motorizate (tip pop-up). Va reamintim ca noi am testat Allview Soul X6 Xtreme, care la randul sau dispune de camera selfie pop-up.

Aspectul interesant legat de camera pop-up a terminalului Reno 2Z (de 16-megapixeli) este sistemul de iluminare cu LED-uri RGB (se poate alege intre 12 culori).

Atunci cand se capteaza selfie-uri, LED-urile (pozitionate de-o parte si de alta a camerei) se lumineaza. Atunci cand camera este retractata in sus sau in jos, LED-urile se aprind intermitent. Cool 🙂

Pe timp de noapte, acele LED-uri probabil arata destul de spectaculos 🙂

Oppo Reno2 Z pareri

2. Oppo Reno2 Z pareri – Camera quad excelent echipata

# Senzori – 48MP (Sony IMX586) +8MP (wide angle 119 grade) +2MP (monochrome) +2MP (bokeh)

# Functii/dotari – Tehnologie Ultra Steady (stabilizare video EIS), zoom digital 10x, night scene (pozare pe timp de noapte), mod portret, mod HDR portret, mod ultra-wide-angle, functie AI de infrumusetare, panorama, mod profesional, fotografiere time-lapse, functie de editare fotografie etc

# Altele – focalizare tip PDAF, HDR, video 4K 30fps, video 1080p 60fps, video slow-motion

CATEVA OBSERVATII

# Oppo Reno2 Z pareri – Remarcam faptul ca sistemul quad-camera foloseste senzorul Sony IMX586 48MP. Va precizam ca acest senzor echipeaza si terminalul Motorola One Vision. Nu putem rata ocazia ivita si va invitam cu tot dragul sa cititi aici recenzia noastra pentru smartphone-ul One Vision.

Noi suntem de parere ca Oppo a creat un setup foto destul de puternic (cel putin pe hartie). Din proprie experienta putem spune ca senzorul IMX586 are un comportament bun. Acum ramane de vazut cat de bine a optimizat producatorul chinez capabilitatile native ale camerei.

3. Oppo Reno2 Z pareri – Configuratie performanta si generos accesorizata 🙂

# Chipset MediaTek Helio P90

# 8GB de RAM (LPDDR4X)

# 128GB stocare tip UFS 2.1

# Acumulator de 4000mAh cu fast charging VOOC Flash Charge 3.0 (20W)

CATEVA OBSERVATII

# Oppo Reno2 Z pareri – Din punct de vedere al motorizarii, putem spune ca terminalul poseda multi cai putere 🙂

Chipset-ul Helio P90 obtine in AnTuTu un punctaj foarte apropiat de cel al propulsorului Snapdragon 730 (212.000 vs 214.000). Asta este impresionant 🙂 Noi speram ca chipset-ul Helio P90 se descurca la fel de bine si in utilizarea reala de zi cu zi.

Va mentionam ca motorizarea Helio P90 mai echipeaza si smartphone-urile rugged Blackview BV9900 si Ulefone Armor 7.

Legat de memorie, terminalul Oppo este excelent pus la punct. Combo-ul 8GB RAM + 128GB UFS 2.1 nu poate fi trecut neobservat 🙂

Incheiem acest capitol al articolului prin a spune ca incarcarea rapida de 20W este binevenita 🙂

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Android 9.0 (interfata ColorOS 6.1)
  • Conectivitate – NFC, Bluetooth 5.0, WiFi 802.11 ac, USB C, Dual 4G, slot MicroSD dedicat, jack 3.5mm, GPS/AGPS/Beidou/Glonass, deblocare faciala
  • Senzori – giroscop, compas, hall, lumina, proximitate, accelerometru
  • Sunet – Hi-Res audio, Dolby Atmos
  • Design – carcasa cu rama metalica si Gorilla Glass 5 (fata/spate)
  • Culori – verde cu albastru, alb, albastru
  • 161.8 x 75.8 x 8.7 mm si 195 grame
  • Accesorii – folie, husa

GANDURI DE FINAL

Oppo Reno2 Z este fara dubiu un mid-range interesant (spre foarte interesant). Insa, dupa parerea noastra, in acest moment telefonul este cam scump (1950 lei).

Ca sa va faceti o idee despre ceea ce vrem sa spunem, ‘batranul’ terminal high-end Galaxy S10e poate fi gasit online pentru suma de 2300 lei.

Un alt exemplu elocvent este smartphone-ul high end Xiaomi Mi 9T Pro, care in acest moment poate fi cumparat pentru 1800 lei. Am mai putea enumera alte cateva modele, insa ne rezumam la cele doua 🙂

Pentru ca Reno2 Z sa devina atractiv, pretul trebuie sa cada spre 1400-1500 lei. In cei 2000 lei cat costa device-ul te poti atinge de telefoane cu Snapdragon 855.

Sursa , Sursa 2

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).