Astazi va aducem Huawei Y6 Pro 2019 pareri Romania si pret. Va reamintim ca ieri v-am anuntat de aparitia ‘mid ranger-ului’ de buget Huawei Y7 Prime 2019. Terminalul Y6 Pro este o aparitie ‘fresh’ care aduce elemente hardware interesante, design ‘clasic’ Huawei si un pret convenabil de 135 dolari/120 euro.

Ne putem astepta ca Y6 Pro 2019 sa ‘patrunda’ pe piata din Romania cat de curand pentru o suma cuprinsa intre 550-600 lei. Acum ca ne-am lamurit cu costul de achizitie, haideti sa parcurgem impreuna punctele forte ale acestui nou terminal.

Propulsor quad-core Helio A22

Aspectul hardware care pe noi ne-a luat usor prin surprindere este chipset-ul din interiorul dispozitivului. Producatorul chinez nu a optat pentru o solutie Snapdragon sau HiSilicon Kirin (dezvoltat in ‘laboratoarele’ Huawei).

In cazul ‘motorizarii’, firma chineza a decis sa colaboreze cu taivanezii de la MediaTek. Rezultatul acestui ‘parteneriat’ este echiparea smartphone-ului Y6 Pro 2019 cu chipset-ul quad-core Helio A22.

Sa nu credeti ca propulsorul MediaTek este unul ‘oarecare’. Helio A22 dispune de 4 nuclee Cortex A53 tactate la o frecventa neobisnuit de ridicata pentru un quad-core entry-level, in speta 2.0GHz.

In ceea ce priveste celalalte ‘componente’ ale chip-ului din Taivan, ele lasa o impresie pozitiva. Avem 3GB de memorie RAM, 32GB de stocare interna si procesorul grafic PowerVR Rogue GE8300.

Toate aceste componente sunt ‘hranite’ cu energie de catre acumulatorul inzestrat cu 3020mAh (echipat cu functie inteligenta de economisire a energiei). ‘Suna’ bine 🙂

# Huawei Y6 Pro 2019 pareri Romania – Cel mai nou sistem de operare Android si display ‘Dewdrop’

Ne pare bine sa vedem ca din punct de vedere software, Huawei ofera terminalelor sale entry-level un ‘tratament’ similar cu ceea ce se gaseste pe flagship-uri.

Astfel ca, noul Huawei Y6 Pro 2019 ruleaza cea mai recenta versiune a sistemului de operare Android, in speta 9.0 Pie (customizat cu interfata grafica EMUI 9.0). Super 🙂

In ceea ce priveste afisajul, el nu ‘rupe gura targului’, insa se prezinta decent. Huawei a adoptat display-ului denumirea ‘pretentioasa’ de Dewdrop. Ecranul nu duce lipsa de notch.

Multe persoane nu vor fi prea incantate de acest aspect, insa bine macar ca ‘decupajul’ este unul micut si subtil.

Pe partea tehnica, display-ul se ‘lauda’ cu urmatoarele: diagonala 6.09 inci, rezolutie HD+ (1560×720 pixeli), matrice IPS LCD, raport panou/corp de 87%, geam curbat 2.5D si densitate pixeli de 282 PPI.

Huawei Y6 Pro 2019 pareri Romania – UITE RESTUL DE CARACTERISTICI

  • Camera secundara 8-megapixeli, flash LED (Selfie Toning Flash 2.0), fixed focus
  • Camera principala 13-megapixeli, apertura F1.8, flash LED, video 1080p, autofocus
  • Senzori – lumina, proximitate, led notificari, gravitatie
  • Slot MicroSD (max 512GB), Slot Dual SIM, Radio FM (functioneaza fara casti), GPS/AGPS/GLONASS/BDS, WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz, WiFi Direct, WiFi Hotspot, Bluetooth 4.2, port MicroUSB 2.0, jack 3.5mm, 4G LTE Cat 6
  • Tehnologii – Face Unlock
  • Sunet – Huawei Histen 5.0
  • Culori – negru, albastru
  • Carcasa din plastic glossy
  • 156.28 x 73.5 x 8.0 mm si 150 grame

Huawei Y6 Pro 2019 pareri Romania – CONCLUZIE si CATEVA OBSERVATII

‘Proaspatul’ Huawei Y6 Pro 2019 este un device dotat cu pret accesibil si componente hardware bune. In ziua de azi acestea sunt doua aspecte foarte importante. Datorita pretului, nu putem reprosa lipsa USB C si WiFi dual-band.

Insa, am putea critica lipsa scanner-ului de amprente. Huawei oarecum compenseaza acest ‘neajuns’ cu tehnologia pentru deblocare faciala. Ca sa fim sinceri, noi preferam senzorul de amprente in locul Face Unlock.

Via , Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).