z5 premium 1

Sony Xperia Z5 Premium este un smartphone special. Este cel mai puternic telefon lansat de Sony si este primul telefon mobil din lume cu ecran 4K, 3840×2160.

In mod evident marele dezavantaj al acestui nou device este pretul. In tari precum Germania, Spania si Franta, Sony Xperia Z5 Premium se vinde cu 800 Euro. In Grecia pretul ajunge pana la 900 Euro.

O alta problema, care dupa parerea mea e destul de importanta, este bateria. Aceasta are capacitatea de 3430 miliamperi. In cazul unui telefon cu ecran Full HD sau chiar QHD (2560×1440) capacitatea e decenta si poate asigura o autonomie de pana 1-2 zile.

Sony Xperia Z5 Premium are ecran 4K (3840×2160) iar bateria de 3430 mAh mi se pare mult prea mica pentru un asemenea ecran. De ce nu au pus o baterie de peste 5000 miliamperi nu pot sa inteleg. Telefonul oricum are pret foarte ridicat, 100 euro in plus nu era o tragedie.

Cel mai probabil cei de la Sony s-au grabit ca ei sa fie primii care lanseaza smartphone cu ecran 4K. Sunt foarte curios cum se va comporta bateria in testele de autonomie.

Cu toate ca are cateva puncte negative destul de importante, Sony Xperia Z5 Premium este cu siguranta un telefon mobil ce isi merita locul printre cele mai bune smartphone-uri.

Mai jos am listat cateva imagini hands on cu Sony Xperia Z5 Premium. Pozele apartin site-ului AndroidAuthority.com

z5 premium 8

z5 premium 1

z5 premium 3

z5 premium 5

z5 premium 2

z5 premium 7

z5 premium 10

z5 premium 9

z5 premium 6

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).