Uite Huawei MatePad SE 11 pareri si pret in Romania. Intampinam weekend-ul asa cum se cuvine si azi va propunem sa exploram impreuna o tableta accesibila, eleganta si bine echipata. Un setup atractiv 🙂 Astazi ne focusam pe modelul intitulat MatePad SE 11.

Dispozitivul, pus laolalta de catre Huawei, este la vanzare pe store-ul oficial Huawei Romania pentru pretul de 949 lei (versiune WiFi 6GB RAM/128GB; include stilou Huawei M-Pen lite). Acum ca ne-am lamurit cat costa dispozitivul, inchidem partea introductiva cu cateva mici detalii despre dotarile tabletei.

Device-ul poseda constructie premium, panou LCD destul de bun, sistem audio bine pus la punct, acumulator destul de potent si o configuratie decent de rapida.

Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

Huawei MatePad SE 11 pareri

CE NE PLACE LA DISPOZITIV

# Configuratia este in regula – CPU Hisilicon Kirin 710A (14nm), procesor grafic ARM Mali G51 MP4 (4 nuclee grafice), 6GB RAM LPDDR4X + 128GB stocare UFS 2.0

# Corp full metalic, design unibody, profil slim 6.9mm si 475 grame

# Sistem audio alcatuit din 4 difuzoare; optimizare cu tehnologia Huawei Histen

# Panou LCD 11 inci, rezolutie FHD (1920×1200 pixeli), 207PPI, refresh standard 60Hz, culori pe 8 bit, spectru culoare 100% sRGB, luminozitate 400 niti, tehnologie DC dimming (previne fenomenul de flicker)

# Acumulator 7700mAh cu fast charging 22.5W

Huawei MatePad SE 11 pareri – CATEVA OBSERVATII

Inainte de toate, va precizam ca echipa GadgetLab a avut in teste tableta premium Huawei MatePad 11.5 S (review in romana).

Apropo de device-uri Huawei, merita sa mentionam faptul ca recent noi am pulicat pe site Huawei Watch GT 5 review. Va invitam cu mult drag sa parcurgeti recenzia 🙂

Gata cu recomandarile. Haideti sa revenim la subiectul zilei de azi si sa parcurgem impreuna cateva din dotarile insirate mai sus.

Procesorul Kirin 710A este unul imbatranit (lansat in 2020). Insa, inca este capabil sa asigure un nivel decent de performanta (in jur de 210.000 puncte in Antutu 9).

CPU-ul este ok, insa principalele puncte forte ale Kirin 710A sunt suportul pentru stocare UFS 2.0 si procesorul grafic Mali G51 echipat cu 4 nuclee. Gratie ‘placii’ grafice, tableta o sa poata rula in conditii bune diverse jocuri.

In ceea ce priveste suportul oferit de Kirin 710A pentru stocare UFS, ne pare bine sa vedem ca Huawei nu a ignorat acest aspect. Observam ca tableta MatePad SE 11 dispune de 128GB stocare tip UFS 2.0, ceea ce este excelent 🙂

Mergem mai departe si facem pasul spre ecran. Aici, lucrurile se prezinta destul de bine (11 inci, FHD, 400 niti luminozitate etc). Era de preferat un panou LCD cu refresh 90/120Hz ? In mod evident ca da. Insa, trebuie spus faptul ca chipset-ul Kirin 710A nu ofera suport pentru asa ceva (este capabil sa ruleze ecran FHD la maxim 60Hz).

Huawei MatePad SE 11 pareri

Cum este partea de conectivitate ? Se putea mai bine

Aici, tableta ofera WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.1, USB C 2.0 si cativa senzori (lumina, gravitatie). Din pacate, device-ul nu dispune de jack 3.5mm si MicroSD. Producatorul putea face un efort pentru includerea a macar uneia dintre dotari.

Huawei MatePad SE 11 pareri – GANDURI DE FINAL

Huawei MatePad SE 11 este o tableta decenta. Dispozitivul arata foarte bine si ofera cateva dotari interesante 🙂 Ca de obicei, partea de pret este problematica.

Oricat de mult ne-ar placea device-ul, 950 lei este mult. De ce spunem asta ? La un pret similar este disponibila tableta Samsung Galaxy Tab A9 Plus. Per ansamblu, modelul Samsung este superior (microSD, jack 3.5mm, chipset Snapdragon 695, ecran LCD 90Hz, GPS, Android 14 etc).

Avand in vedere cele mentionate, noi consideram ca un prag de pret adecvat pentru device este de 700 – 750 lei.

UITE RESTUL DE SPECIFICATII TEHNICE

  • Camera principala 8MP, AF, video 1080p 30fps
  • Camera frontala 5MP, FF, video HD 30fps
  • Sistem de operare HarmonyOS 2.0
  • Culoare – gri
  • Altele – 1 microfon, certificare Widevine L1
  • Accesorii – incarcator

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).