Uite HTC Desire 22 Pro pareri si pret in Romania. Astazi aruncam o privire peste un telefon realizat de un brand care imi este foarte drag si care starneste sentimente puternice de nostalgie.

Este vorba despre terminalul Desire 22 Pro al brand-ului taivanez HTC. De ce indragesc atat de mult brand-ul HTC ? Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D.

La vremea lui (lansat in 2011), Evo 3D era un super device. Pe langa faptul ca avea hardware excelent, piesa de rezistenta era ecranul 3D (functia a facut ‘senzatie’ intr-o seara cand am iesit in oras cu un grup de prieteni).

Este ireal faptul ca de atunci au trecut 11 ani. Ce repede trece vremea 🙁 In fine. Scopul acestui articol nu este sa va intristeze 🙂 Revenim in prezent si ne focusam pe noul Desire 22 Pro.

Smartphone-ul este un mid-range care dispune de o dotare extrem de rara pentru un telefon din zona medie. Este vorba despre functia wireless charging.

Daca stam sa ne gandim bine, in prezent doar inca 2 telefoane mid-range mai dispun de asa ceva. Acestea sunt Nothing Phone 1 si Motorola Edge 2022 (momentan disponibil doar in SUA; o sa fie lansat curand in Europa).

Recunoastem ca ne-am cam intins cu partea de introducere. Datorita acestui aspect, tot ceea ce mai precizam aici sunt detalii despre pret.

Va relatam ca Desire 22 Pro este la vanzare pe site-ul Vexio.ro pentru suma de 2128 lei. Telefonul poate fi cumparat si de pe site-ul oficial HTC (myshop.vive.com) pentru suma de 459 euro (in jur de 2240 lei).

HTC Desire 22 Pro pareri

PUNCTE HARDWARE CHEIE

# Panou LCD 6.6 inci, 2412×1080 pixeli, 20:9, refresh 120Hz, Gorilla Glass

# Chipset Qualcomm Snapdragon 695

# 8GB RAM LPDDR4X + 128GB ROM UFS 2.2

# Baterie 4520mAh cu fast charging 18W, wireless charging 15W si reverse wireless charging

# Carcasa cu protectie IP67 (durabilitate la apa si praf)

# Camera principala 64MP + 13MP (ultra-wide) + 5MP (adancime), video 1080p 30fps

# Camera selfie 32-megapixeli, video 1080p 30fps

# Conectivitate – NFC, Bluetooth 5.1, WiFi 802.11 ac, 5G, 4G, USB C, Dual SIM, MicroSD, amprenta pe lateral

# Senzori – lumina, proximitate, accelerometru, compas, giroscop

HTC Desire 22 Pro pareri – OBSERVATII

Clar ca avem de-a face cu un mid-range interesant 🙂 Momentan ne abtinem in a face comentarii despre pret. Lasam asta pentru partea de concluzie a articolului.

Inainte de a analiza dotarile din lista de mai sus, avem o precizare cool de facut. Elementul care evidentiaza device-ul in ‘turma’ de telefoane mid-range este compatibilitatea cu ecosistemul HTC Viverse si ochelarii de realitate virtuala HTC Vive Flow.

Smartphone-ul permite vizionarea (cu si fara ochelari de realitate virtuala) prin intermediul Viverse a continutului virtual din Metaverse (retea de lumi virtuale). Interesant 🙂

Si acum haideti sa o luam treptat. Incepem cu ecranul. In buna traditie HTC, device-ul poseda panou LCD. Spunem in ‘buna traditie’ deoarece in trecut producatorul a folosit pe telefoanele sale mid-range si high-end doar panouri LCD (Super LCD pe modelele high-end).

Ca si caracteristici, ecranul este in regula. Diagonala este una relativ compacta, rezolutia este ok iar refresh-ul de 120Hz este o ‘aditie’ binevenita 🙂

HTC Desire 22 Pro pareri

HTC Desire 22 Pro pareri

Daca nu am adus critici ecranului, cu siguranta ca acestea ies la iveala atunci cand vine vorba de chipset. Producatorul trebuia sa puna pe device un chipset gen Dimensity 920 sau Snapdragon 778G/778G Plus.

Chipset-ul Snapdragon 695 este total nepotrivit pentru a echipa un telefon de peste 2000 lei. El nici macar nu este in stare de captura video 4K. Este absurd si ridicol ca un telefon de 460 euro sa fie limitat la captura 1080p.

Locul propulsorului Snapdragon 695 este doar pe telefoane mid-range de 1200-1300 lei. Va precizam ca noi am testat cateva telefoane motorizate de SD695. Aici evidentiem Motorola Moto G82 5G (review), Poco X4 Pro 5G (review) si Realme 9 5G (review).

Apropo de chipset-urile mentionate putin mai sus, va informam ca echipa GadgetLab a mai avut in teste Xiaomi Redmi Note 11 Pro Plus 5G (Dimensity 920), Motorola Edge 30 (Snapdragon 778G Plus), Xiaomi 11 Lite 5G NE (Snapdragon 778G) si Motorola Edge 20 (Snapdragon 778G).

Legat de baterie, capacitatea de 4520mAh este in regula iar functia de incarcare fara fir este un mare plus 🙂 Aspectul nasol este fast charging-ul de doar 18W 🙁 Pentru un mid-range generatie 2022, incarcarea trebuia sa fie de cel putin 30W.

In zona cu plusuri mai includem protectia IP67, camerele foto si segmentul de conectivitate.

HTC Desire 22 Pro pareri – GANDURI DE FINAL

In mod evident ca HTC Desire 22 Pro este un mid-range destul de bun. Smartphone-ul are multe dotari atractive iar partea de Metaverse este interesanta.

Insa, peste 2000 lei pentru un telefon cu Snapdragon 695 si ecran LCD este ridicol. Aaaa… era cat pe aici sa uitam. Smartphone-ul nu are boxe stereo. Din rau in mai rau 🙁

Pentru ca telefonul sa aiba o sansa in a fi cumparat de cineva, pretul trebuie sa cada rapid la pragul de 1500-1700 lei. Si 1700 este mult, insa daca punem la socoteala incarcarea wireless, protectia IP68 si partea de Metaverse, hai sa zicem ca pretul este cat de cat justificat.

Uite restul de specificatii tehnice

  • Sistem de operare Android 12
  • 166.3 x 76.9 x 9.4 mm si 205.5 grame
  • Altele – GPS/AGPS/GALILEO/GLONASS/Beidou, WiFi Direct, WiFi Hotspot, difuzor pe marginea de jos
  • Lipsuri – fara jack 3.5mm

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).