Iata Huawei Honor 30 Pro pareri si pret Romania. Astazi vrem sa ne indreptam privirea catre o lansare Huawei care a avut loc cu aproximativ o saptamana in urma. Va asiguram ca merita 🙂

Este vorba despre smartphone-ul Honor 30 Pro. Telefonul este un device de tip flagship iar asta nu are cum sa nu fie pe placul vostru 🙂 Incepem prin a scoate in evidenta detalii despre pret.

Terminalul este la vanzare pe site-ul german cect-shop.com (livrare din China) pentru suma de 638 dolari. Pretul in lei cu taxe incluse este de aproximativ 3380 lei.

Si acum va aducem in atentie cateva detalii cool (speram ca sunt asa 🙂 ). Telefonul este al 2-lea cel mai puternic dispozitiv din noua gama Honor 30. Cel mai ‘modest’ model al gamei este smartphone-ul mid-range Honor 30S iar cel mai potent este Honor 30 Pro Plus. Bineinteles ca exista si o versiune simpla/standard de Honor 30.

Va precizam ca cele 4 modele au debutat oficial in cadrul aceluiasi eveniment. Din punctul nostru de vedere, este de-a dreptul ametitor ritmul cu care producatorul chinez lanseaza device-uri noi.

La scurt timp de la debutul seriei Honor 30, producatorul a lansat 3 noi terminale: Nova 7 SE, Nova 7 5G si Nova 7 Pro 5G. Este destul de greu sa tinem pasul cu toate lansarile producatorului 🙂

Revenim la subiectul zilei de astazi, in speta Honor 30 Pro. Inainte de a va prezenta elementele forte ale device-ului, mai vrem sa facem inca o precizare. Terminalul imprumuta multe componente hardware de la navele amiral Huawei P40 Pro si Huawei Mate 30 Pro.

Nu putem rata ocazia aparuta si va invitam cu mult drag sa cititi aici review-ul nostru pentru Huawei P40 Pro. Va dorim lectura placuta 🙂

Ne cerem scuze daca am intins prea mult aceasta introducere.

Honor 30 Pro pareri

Honor 30 Pro pareri – PUNCTE FORTE

# Carcasa premium (sticla si metal) dotata cu protectie IP54 (durabilitate la stropiri cu apa)

# Boxe stereo optimizate cu tehnologia audio Huawei Histen

# Configuratie de top – chipset Kirin 990 5G, 8GB de RAM, 128GB ROM (UFS 3.0), acumulator 4000mAh cu fast charging 40W

# Conectivitate – 5G, Dual 4G VoLTE, NFC, amprenta in ecran, deblocare faciala, USB C 3.1, WiFi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.1, port infrarosu

Ce parere aveti despre cele enumerate ? Noi credem ca dotarile sunt impresionante 🙂 Mergem mai departe si va prezentam mai pe larg display-ul si camerele device-ului.

Honor 30 Pro pareri

Honor 30 Pro pareri – Display OLED foarte bun

Un alt aspect forte al noului terminal Honor este ecranul. Va precizam inca de pe acum ca design-ul ecranului imprumuta elemente de la Mate 30 Pro (marginile curbate) si P40 Pro (perforatia de tip pastila).

Facem un mic ocol si va lansam invitatia de a arunca o privire (sau mai multe) peste review-ul realizat de noi pentru smartphone-ul Huawei Mate 30 Pro.

Display-ul smartphone-ului Honor 30 Pro foloseste tehnologie OLED, ceea ce este excelent. Restul de caracteristici nu sunt impresionante, insa sunt foarte ok.

Avem diagonala de 6.57 inci, rezolutie FHD+ (2340×1080 pixeli), raport ecran-corp de 90 procente, format 19.5:9, 392 PPI densitate pixeli si spectru culoare DCI-P3. In regula.

Honor 30 Pro pareri – Camere cu specificatii puternice

Camera principala a device-ului nu este la fel de puternica ca si cea de pe P40 Pro (era culmea sa fie asa), insa nici foarte departe nu este 🙂

Avem un setup foto triplu compus din urmatoarele: 40MP (wide-angle, F1.8) + 16MP (super-wide-angle, F2.2) + 8MP (telephoto, F3.4).

Senzorul de 40MP nu duce lipsa de functiile laser autofocus, PDAF autofocus si contrast focus. Excelent 🙂 Pentru imagini clare si filmari stabile, camera pune la indemana si tehnologiile OIS si EIS. No comment 🙂

Apropo de filmare, camera principala poate face captura 4K 60fps cu EIS si captura super slow motion 1080p 960fps. Din nou spunem excelent 🙂

Sistemul tri-camera a primit inclusiv mult ravnita tehnologie de zoom. Avem zoom digital 50X, zoom hybrid 10X si zoom optic 5X. Asa da 🙂

Pe partea de functii, camera principala dispune de HDR, tehnologie AI, mod super-wide angle, mod night scene, mod portret, mod profesional, fotografiere time-lapse etc.

Facem pasul catre camera selfie si va mentionam ca ea este similara celei de pe P40 Pro. Foarte tare 🙂 Terminalul Honor poseda o camera frontala duala 32MP + 8MP (ultra-wide) capabila de filmare 4K (cu stabilizare EIS).

# Honor 30 Pro pareri – Nu suntem siguri daca filmarea selfie 4K este cu 30 sau 60fps. Avand in vedere chipset-ul high-end Kirin 990 5G, probabil ca filmarea 4K se face la 60fps.

UITE RESTUL DE INFORMATII TEHNICE

  • Sistem de operare Android 10 (interfata grafica Magic UI 3.1.0); fara aplicatii Google
  • Dual SIM, WiFi Hotspot, WiFi Direct, GPS/AGPS/GLONASS/GALILEO/QZSS/NavIC, slot MicroSD (compatibil doar cu carduri Huawei NM)
  • Senzori – gravitatie, giroscop, compas, lumina ambianta, proximitate
  • Culori – negru, verde, albastru
  • 160.32 x 73.61 x 8.38 mm si 186 grame
  • Accesorii – husa, adaptor USB C – jack 3.5mm
  • Lipsuri – fara jack 3.5mm

GANDURI DE FINAL

Noul Honor 30 Pro este un telefon high-end foarte interesant. Ca dotari si hardware, putem plasa device-ul intre Huawei P40 si P40 Pro. Nu gresim cand spunem ca telefonul este mai apropiat de P40 Pro decat de P40 iar asta este un plus evident.

Ca si pret, Honor 30 Pro este cu 600 lei mai ieftin decat P40 Pro. Hmmm… Nici nu stim ce sa zicem. Diferenta de pret clar este destul de mare. In ceea ce priveste hardware-ul, P40 Pro este superior pe partile de foto si display. In rest, device-urile sunt destul de similare.

# Honor 30 Pro pareri – Deci, care este concluzia ? Noi suntem de parere ca Honor 30 Pro merita a fi luat in considerare. Poate ca pretul este un pic cam apropiat de cel al flagship-ului P40 Pro. Insa, 600 lei nu poate fi considerata a fi o suma mica.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).