chromebit

Google si Asus au lansat Chromebit, PC de marimea unui stick USB cu sistem de operare Chrome OS. Chromebit a fost anuntat inca de prin luna Martie iar device-ul va fi pus la vanzare in saptamanile urmatoare la pretul de doar 85 dolari. Dupa parerea mea noul gadget nu este un concurent pentru Intel Compute Stick deoarece PC-ul Intel are Windows 8.1.

Chromebit se conecteaza la orice monitor si televizor cu port HDMI. PC-ul cantareste doar 75 grame si incape fara probleme in buzunarul de la pantaloni.

Gratie conexiunii Bluetooth 4.0 sau a portului USB 2.0 se pot conecta tastatura si mouse. Aceste periferice nu sunt incluse in cei 85 dolari.

Specificatiile hardware pentru un calculator de 300+ lei sunt chiar ok. Avem procesor quad core Rockchip si chip grafic ARM Mali 760. La hardware Chromebit mai are 2GB RAM, 16GB stocare interna si WiFi 802.11ac dual band.

chromebit 1

Sursa: Androidcentral.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).