Pentru fanii de jocuri tip racing avem o surpriza foarte placuta. In Romania a sosit varianta pe disc a mult asteptatului joc Xbox One, in speta Forza Horizon 4.

Cei care doresc sa cumpere jocul, pot comanda Horizon 4 de pe site-ul eMAG.ro pentru pretul de 262.99 lei (vanzator Gamesline) sau 259.42 lei (vanzator Ventum). Si acum haideti sa analizam cele mai importante noutati aduse de acest joc.

DETALII ‘TEHNICE’

Actiunea se petrece in Marea Britanie, in decoruri clasice pentru aceasta tara. Jocul este de tip open world, ceea ce inseamna ca poti explora de voie versiunea virtuala a Marii Britanii (lacuri, vai, castele, peisaje superbe, orase, autostrazi etc).

Asta poate fi facut in conditii realiste de vreme. Forza Horizon 4 aduce in premiera pentru un joc, conditii de vreme dinamice care acopera toate cele 4 anotimpuri.

Astfel ca, pe timp de vara o sa ai partea de soare, uscat si vreme frumoasa. Toamna o sa ai parte de ploaie si noroi, iarna de gheata si zapada iar primavara de vreme luminoasa, insorita si frumoasa. Bineinteles cu nu lipseste ciclul zi-noapte.

Jocul dispune de functie Route Creator care iti permite sa creezi trasee si curse dupa bunul plac. Acestea pot fi impartasite cu alti jucatori care se delecteaza cu FH4. Forza Horizon 4 poate fi jucat offline in Single Player, mod cooperational sau in multiplayer.

O alta noutate foarte importanta este numarul generos de masini. In joc sunt disponibile peste 450 de modele care provin de la mai mult de 100 producatori consacrati (Porsche, Ferrari, Lamborghini, Mercedes, Aston Martin, McLaren etc).

ALTE INFORMATII SI CATEVA PARERI

Avand in vedere ca toate titlurile din seria Forza Horizon au avut la vremea lor grafica superba de ultima generatie, la fel ne putem astepta si din partea FH4.

Suntem convinsi ca jocul arata pur si simplu superb iar masinile din joc sunt recreate la perfectie. Noi am urmarit cateva secvente de gameplay pe YouTube si va ‘atentionam’ ca jocul arata impresionant din punct de vedere grafic.

In ceea ce priveste hardware-ul pe care ruleaza FH4, titlul poate fi jucat pe PC,  Xbox One, Xbox One S si Xbox One X. Vrem sa mentionam ca versiunea disc Xbox One nu este compatibila pe PC. Versiunea digitala de FH4 iti permite sa te bucuri de joc atat pe PC cat si pe Xbox One.

Legat de numarul de fps-uri, pe Xbox One jocul ruleaza la 1080p 30fps. Pe Xbox One S jocul este scalat la rezolutie 4K (30 de cadre pe secunda). Pe Xbox One X, FH4 ruleaza in 4K nativ cu 30fps sau 1080p 60fps.

In ceea ce priveste gameplay-ul, site-urile mari de profil au avut doar cuvinte de lauda. Site-ul IGN.com a acordat jocului nota 9.6 iar site-ul Gamespot.com a dat nota 9.

CONCLUZIE

Daca esti fan racing, atunci nu poti da gres cu noul si super atractivul Forza Horizon 4. Jocul este o combinatie foarte reusita de simulare si arcade. Asta face ca jocul sa fie accesibil tuturora, indiferent de priceperea in a juca titluri tip racing.

Daca pui mult accent pe grafica de top, noi iti recomandam sa te orientezi catre versiunea digitala de FH4 care merge pe calculatoare tip desktop. Insa, va ‘avertizam’ ca este nevoie de un PC potent pentru a juca FH4 la detalii ridicate.

Cei care detin console Xbox One X, vor avea parte de fidelitate grafica apropiata de ceea ce poate un PC high-end. Noi personal o sa ne delectam cu Forza Horizon 4 pe varianta originala de Xbox One.

Via: Forzamotorsport.net

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele mid-range si high-end de peste 6 inci. Recent am facut pasul catre smartphone-ul Xiaomi Mi Mix 3, un fost flagship care inca arata si se misca excelent.