Exynos 7 Octa 7870

Samsung a prezentat oficial noul lor procesor pentru smartphone-uri din zona de mijloc. Exynos 7 Octa 7870 este un procesor realizat cu tehnologia 14nm FinFET. Asta inseamna ca noul model are consum de energie redus si performante mai bune fata de procesoarele actuale. Pana acum tehnologia de 14nm a fost folosita de Samsung doar in telefoane de top precum Samsung Galaxy S6.

Exynos 7 Octa 7870 are 8 nuclee si lucreaza la frecventa maxima de 1.7GHz. Placa video este de generatie noua iar modelul este Mali-T830.

Acest procesor e posibil sa echipeze noul model de Samsung Galaxy J7. Exynos 7 Octa 7870 mai include modem LTE capabil de banda de pana la 300Mbps. Procesorul suporta doua camere foto (principala si frontala) de 16 Megapixeli fiecare si poate rula clipuri video in 1920×1200 la 60fps.

Via: Androidcentral.com

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).