Media player-ul Eachlink H6 Mini pareri si pret – Astazi ne-am decis sa aducem ceva interesant pentru cei care obisnuiesc sa urmareasca frecvent filme si diverse clipuri video.

Este vorba despre player-ul Eachlink H6 Mini, un device dotat cu sistem de operare Android, hardware puternic si pret accesibil.

Inainte de a va prezenta toate aspectele forte ale acestui mic gadget, vrem sa precizam ca tv box-ul H6 Mini este la vanzare pe site-ul Gearbest pentru suma de 40 dolari (in jur de 170 lei).

CONFIGURATIE NEASTEPTAT DE PUTERNICA PENTRU UN ASTFEL DE DISPOZITIV 🙂

Este binecunoscut faptul ca device-urile tip player bluray (indiferent de brand) sunt lente (datorita sistemului de operare care foloseste Java). Aici facem referire la cele care costa pana in 500 lei. Probabil cele scumpe se misca adecvat.

In acest context, player-ul chinezesc H6 Mini este interesant (spre foarte interesant). Spunem asta deoarece device-ul aduce combinatia de sistem Android + hardware cu multi cai putere. La asta se adauga si pretul accesibil.

Fara a mai prelungi ‘suspansul’ inutil, va enumeram dotarile care alcatuiesc configuratia hardware. Avem 3GB de RAM, 32GB de stocare interna si chipset quad-core Allwinner H6 (Cortex A53 64-bit 1.8GHz, procesor grafic Mali T720 MP2).

Dintre componentele enumerate, chipset-ul Allwinner H6 joaca un rol foarte important. El este unul puternic care iti permite sa rulezi cu usurinta filme/clipuri video codate la rezolutie 4K 60fps. Asta este ‘vital’ daca te afli in posesia unui televizor 4K.

Aceste dotari hardware au alaturi sistemul de operare Android 7.0 Nougat, care este customizat cu interfata specifica utilizarii pe TV.

Prezenta sistemului Android inseamna acces la magazinul Google Play, iar asta iti permite sa instalezi orice aplicatie pe care o doresti (HBO Go, Netflix, YouTube etc).

Datorita acestui aspect, player-ul este unul foarte potrivit pentru persoanele care vor sa-si transforme televizorul FHD sau 4K non-smart intr-unul inteligent.

Vrem sa va mentionam un aspect interesant (credem noi). Pe device se pot instala soft-uri ‘potente’ specializate in rulaj video si audio. Aici ne referim la playere software gen VLC, BSPlayer si altele. Acestea iti permit sa rulezi absolut orice tip de format video sau audio. Am considerat important sa va precizam asta.

# Eachlink H6 Mini pareri – CONECTIVITATE GENEROASA

La un astfel de gadget, partea de conectivitate joaca un rol ‘vital’. Eachlink H6 Mini se prezinta bine din acest punct de vedere.

Player-ul poseda port HDMI 2.0, port USB 2.0, port USB 3.0, slot MicroSD (max 64gb), iesire audio SPDIF, jack audio 3.5mm, LAN 10/100 Mbps, conexiune WiFi 802.11 b/g/n 2.4GHz, Bluetooth 4.1 si mufa de alimentare.

Din punctul noastru de vedere, prezenta portului USB 3.0 este un mare plus. Video-urile 4K copiate pe un hard disk extern cu USB 3.0 ruleaza cursiv si fara intreruperi doar daca hdd-ul extern este conectat la portul USB 3.0 al player-ului.

Un fisier tip 4K are nevoie de o latime de banda generoasa (peste 50 MB/s) iar doar portul USB 3.0 poate sa asigure acest lucru. Portul USB 2.0 de pe device poate sa asigure maxim 35-40 MB/s iar asta nu e de ajuns in cazul rulajului unui fisier 4K (pentru filmele in FHD este de ajuns).

Datorita conectivitatii bine pusa la punct, tv box-ul poate fi utilizat cu tastatura si mouse (bluetooth, cu receiver sau USB). Bineinteles ca din dotarea standard nu lipseste telecomanda.

Eachlink H6 Mini pareri – UITE RESTUL DE CARACTERISTICI

  • Display care afiseaza ora, conexiune (WiFi sau LAN) etc
  • Format decoder – H 264, H 265
  • Functii – Suport pentru sunet 5.1 Sourround, HDMI CEC/HDCP, HDR 10 HLG, culori 10 bit, Smart Color Engine
  • Consum energie – 6W
  • Carcasa din plastic
  • Accesorii – cablu HDMI, adaptor curent
  • Culoare – gri

Eachlink H6 Mini pareri – CONCLUZIE

Eachlink H6 Mini este un media player puternic, bine echipat, cu dimensiuni reduse si (cel mai important) accesibil.

Daca ar fi sa reprosam ceva este constructia din plastic, care suntem convinsi ca se incalzeste destul de mult in special in zona unde se afla procesorul (atunci cand se ruleaza mult continut video). Per total, noi consideram ca device-ul este unul care merita atentia voastra.

Va reamintim ca am avut ocazia sa testam potentul media player Scishion V88 Piano (4GB RAM, Cortex A53 1.5GHz, 32GB ROM, USB 3.0, Android Nougat).

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt phablet-urile si tabletele. Zi de zi folosesc un fost flagship, in speta smartphone-ul HTC U Ultra. M-am intors la HTC :) Nu ratez insa sansa de a butona gadget-uri si din afara ecosistemului Android.