logo asus htc

In acest moment compania taivaneza HTC se afla intr-o situatie oarecum critica. Pretul actiunilor a ajuns la cel mai jos nivel din istoria companiei si din cate se pare nu sunt semne de revenire.

Conform unor informatii publicate de Reuters, Asus ia in considerare cumpararea a HTC. Un oficial al celor de la Asus, Johnny Shih, a declarat in cadrul sedintei anuale ca si raspuns la intrebarile referitoare la o eventuala achizitie, ca nu este exclus ca ei sa faca o oferta in ceea ce priveste cumpararea HTC.

HTC a lansat in ultima perioada diverse smartphone-uri, in special pe piata asiatica, in speranta unor profituri care sa mai remedieze situatia critica in care se afla.

Factorul care a cauzat aceasta decadere a companiei taivaneze este smartphone-ul HTC One M9. Datorita vanzarilor foarte slabe, pretul actiunilor a coborat extrem de mult. Datorita acestui fapt HTC a redus cu 30% productia smartphone-ului One M9.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).