Uite Doogee S95 Pro pareri si pret Romania. In cautare de subiecte captivante pentru postare pe site, ne-am poticnit de ceva interesant (spre foarte interesant). Producatorul chinez Doogee a lansat recent smartphone-ul rugged premium S95 Pro.
Motivele care ne-au indemnat sa intocmim un articol pentru acest device sunt multiple 🙂 Terminalul dispune de chipset MediaTek de generatie noua, stocare interna tip UFS, camera principala cu senzor 48MP, baterie cu multi miliamperi si fast charging potent, design modular etc. Ce parere aveti? Noi consideram ca toate acestea suna apetisant 🙂
Demaram acest articol prin a va preciza cateva detalii cool 🙂 (speram ca nu exageram cu zambetele ). Terminalul S95 Pro este un model derivat din atractivul rugged modular Doogee S90 Pro.
In ceea ce priveste camera principala de 48MP a device-ului, nu mai prelungim suspansul si va mentionam inca de pe acum ca avem de-a face cu senzorul Sony IMX586. Acest senzor propulseaza camera principala duala a smartphone-ului mid-range One Vision al celor de la Motorola.
Va reamintim ca noi am avut prilejul sa testam smartphone-ul Motorola. Profitam de aceasta ocazie si va invitam cu tot dragul sa savurati review-ul nostru pentru Motorola One Vision.
Cel de-al treilea detaliu despre noul rugged Doogee este legat de pret. Terminalul este la vanzare (precomanda) pe Aliexpress pentru suma de 500 dolari (2560 lei cu taxe incluse). Pentru moment, rezistam tentatiei de a face comentarii despre cat costa dispozitivul. Acest aspect il lasam pe final de articol.
Deoarece acest terminal rugged aduce multe chestii hardware atractive, prima data le vom analiza pe acestea. Apoi vom trece in ‘revista’ rand pe rand toate capabilitatile rugged. Suntem increzatori ca aprobati ‘tactica’ noastra 🙂
1. Doogee S95 Pro pareri – DIVERSE DOTARI HARDWARE CARE DE CARE MAI COOL
# Memorie si stocare – 8GB de RAM (LPDDR4X) + 128GB ROM tip UFS 2.0
# Chipset MediaTek Helio P90 (2 nuclee Cortex A75 + 6 nuclee Cortex A55) si procesor grafic PowerVR GM 9446
# Acumulator – capacitate de 5150mAh si tehnologie de incarcare rapida cu putere 24W
# Camera principala – sistem tri-camera format din senzorii 48MP+8MP+8MP; PDAF, flash LED, video 4K 30fps
# Echipamente premium – NFC, USB C, wireless charging 10W, barometru, deblocare faciala, scanner de amprente pe lateral
# Acum haideti sa analizam impreuna cateva din dotarile insirate. Incepem cu memoria. Din punctul nostru de vedere este impresionant faptul ca Doogee si-a dotat device-ul cu generosul combo 8GB RAM/128GB. Trebuie sa laudam producatorul chinez pentru indrazneala de a echipa noua sa creatie cu stocare UFS. Tot ce putem spune este bravo 🙂
In ceea ce priveste bateria, este ceva de reprosat ? In nici un caz 🙂
# Doogee S95 Pro pareri
# Chipset-ul Helio P90 merita atentie din partea noastra datorita nivelului ridicat de performanta de care este capabil. Dupa o scurta cautare pe net, am descoperit ca Helio P90 obtine in AnTuTu punctajul de peste 162.000 puncte.
Practic, Helio P90 are un nivel de performanta apropiat de cel al chipset-ului Snapdragon 710 (peste 170.000 in AnTuTu).Va reamintim ca noi am testat Nokia 8.1, terminal care vine motorizat de propulsorul SD710.
# Facem pasul catre camera. Din pacate, aici apar cateva mici neregularitati. Pe site-ul oficial se mentioneaza ca un senzor de 8MP este de tip Super Wide Angle 117 grade iar celalat senzor de 8MP este de tip telephoto (functie de zoom digital 10x si efect bokeh). Nimic in neregula pana aici.
Ciudatenia este reprezentata de prezenta lentilelor macro (pentru fotografiere de aproape) in cadrul senzorului telephoto. Din cate stim noi, nu exista telefon Samsung sau Huawei care sa aiba un setup de acest gen, in speta lentile macro si lentile telephoto incorporate in acelasi senzor.
Noi banuim ca este o greseala de tipar pe site-ul producatorului. Senzorul telephoto de 8MP dispune de zoom digital 10X. Noi credem ca de aici s-a inspirat Doogee cand a mentionat capabilitatea de fotografiere macro.
De fapt, telefonul nu are asemenea capabilitate. Tot ce poate face device-ul pentru fotografierea de aproape este sa utilizeze functia de zoom digital 10x.
Camera tripla nu duce lipsa de tehnologie AI scene detection (recunoaste automat pana la 15 scenarii foto precum cladire, floare, plaja, zapada, cer albastru, rasarit, masina etc). Aceasta functie este binevenita 🙂
# Display destul de potent echipat cu protectie Gorilla Glass 5
In cazul ecranului, producatorul chinez putea sa mearga pe mana unui panou AMOLED (device-ul costa 500 dolari). In schimb, s-a optat pentru un display IPS LCD inzestrat cu 6.3 inci, notch in forma de V si rezolutie Full HD+ (403PPI). Afisajul este bun, insa alegerea cea mai inspirata era panoul Super AMOLED.
Referitor la protectia ecranului, va precizam ca el este protejat nu de un strat Gorilla Glass, ci de doua straturi de sticla Gorilla Glass 5. Asa si trebuie in cazul ecranului unui telefon rugged 🙂
2. Doogee S95 Pro pareri – DESIGN MODULAR SI 2 MODULE INTERESANTE
Dupa cea am studiat cu atentie informatiile de pe site-ul oficial, pare ca in dotarea standard, Doogee pune la dispozitie 2 accesorii de tip modular: HiFi speaker si magnetic battery.
Boxa detasabila poseda picior de sustinere si design similar cu moto mod-ul JBL SoundBoost 2. Noi am pus la lucru boxa JBL SoundBoost 2 in timpul testarii terminalului Motorola Moto Z3 Play.
Revenim la modulul Doogee HiFi speaker si va precizam cateva detalii tehnice: putere de 6W, doua difuzoare de 27mm si baterie incorporata care asigura 10 ore de playback.
Referitor la modulul magnetic battery, el este practic o baterie de 3500mAh care poate fi incarcata independent prin doua modalitati: USB C si wireless.
Doogee S95 Pro pareri – CE NU NE PLACE
In ceea ce priveste modulele terminalului Doogee S90 Pro, va precizam ca ele nu sunt compatibile cu smartphone-ul S95 Pro. Asta este total aiurea.
Este inutil sa comparam Motorola cu Doogee. Insa, trebuie sa mentionam ca accesoriile Moto Mods dezvoltate pentru smartphone-ul Lenovo Moto Z sunt compatibile cu smartphone-urile Moto Z Play, Moto Z2 Play si Moto Z3 Play.
UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE PENTRU TERMINALUL DOOGEE
# Android 9.0 Pie
# Camera selfie 16MP, unghi de 80 grade
# GPS/Glonass/Beidou/Galileo, slot MicroSD (max 256GB), slot Dual SIM, 4G VoLTE, Bluetooth 5.0, Radio FM, WiFi 802.11 ac
# Senzori – proximitate, lumina, compas, geomagnetic, giroscop, pedometru etc
# Carcasa rugged dotata cu rama metalica, ramforsari din cauciuc la colturi, cauciuc si policarbonat in partea din spate si diverse protectii (IP68, IP69K si MIL STD 810G)
# 285 grame si 168 x 79.3 x 13.8mm
# Altele – tasta SOS (odata apasata apeleaza serviciile de urgenta), audio prin USB C (adaptorul USB C – jack 3.5mm este inclus in dotarea standard)
Doogee S95 Pro pareri – GANDURI DE FINAL
Noul Doogee S95 Pro este un smartphone rugged atipic. Device-ul este la fel de puternic ca si un mid-range premium (cel putin pe hartie).
Design-ul modular (2 module interesante) si constructia rugged sunt mai mult decat binevenite 🙂 Insa, 500 dolari (fara taxe) este un pret exagerat. Terminalul ofera multe dotari care de cele mai multe ori sunt excelente.
Insa (ne scuzati repetitia), acestea nu merita suma de peste 2500 lei (taxe incluse). In acesti bani noi ne luam gandul de la telefoane rugged si ne indreptam atentia spre telefoane high-end gen Xiaomi Mi 9T Pro (poate fi gasit online la 1900 lei).