snapdragon 1

Dupa luni intregi de scurgeri de informatii privind specificatiile viitorului chip high end al celor de la Qualcomm, iata ca intr-un final au aparut informatii oficiale.

Qualcomm Snapdragon 820 este un procesor quad core pe 64bit cu frecventa maxima de 2.2GHz. Qualcomm a specificat ca noul procesor este 2 ori mai performant decat vechiul Snapdragon 810 cu 8 nuclee. Eu sunt foarte curios de rezultatele primelor teste si in special cum se vor comporta smartphone-urile care vor integra acest procesor.

Din punct de vedere grafic Qualcomm Snapdragon 820 are la baza Adreno 530. Fata de Adreno 430 noua placa video ofera un spor de performanta de 40%. Pe langa asta s-au adus imbunatatiri in ceea ce priveste consumul de energie.

La conectivitate, Qualcomm Snapdragon 820 integreaza modem X12 LTE ce ofera viteze de download de pana la 600Mbps si upload de 150Mbps.

Partea de WiFi a noului chip ofera suport pentru conexiuni 2×2 MU-MIMO 802.11ac (cel mai rapid WiFi de pe piata). Pentru a te putea bucura de vitezele noii conexiuni evident trebuie sa ai si router compatibil.

Qualcomm Snapdragon 820 este capabil sa ofere suficienta procesare pentru telefoane cu rezolutia 4K si camere foto de pana la 28 Megapixeli. Chipul suporta memorii DDR4 la 1866Mhz si USB 3.0.

Noul procesor mai include tehnologia de incarcare rapida a bateriei, Qualcomm Quick Charge 3.0 care ofera o viteza de incarcare cu pana la 38% mai rapida fata de Quick Charge 2.0.

Primele telefoane mobile cu Snapdragon 820 vor fi lansate anul viitor.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).