Vechea si binecunoscuta problema pe smartphone-urile cu Android este lag-ul. De fiecare data cand se testeaza un nou telefon, printre primele aspecte luate in considerare este daca device-ul are o interfata cursiva lipsita bineinteles de lag.

Din cate se pare pentru Google acest aspect este de o importanta deosebita. Pentru a verifica daca un smartphone are lag sau nu Google a apelat la ajutorul unui robot creat special pentru a masura cat de bine raspunde ecranul unui smartphone la atingeri.

Masinaria este construita de catre compania finlandeza OptoFidelity. In clipul de mai jos se poate observa cum functioneaza acest device.

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).