Astazi ne abatem de la continutul ‘traditional’ publicat pe site-ul nostru (recenzii si stiri despre telefoane mobile). Avem placerea sa va aducem Cinema One review. Aplicatia Cinema One se adreseaza iubitorilor de filme si nu numai.

Aplicatia este disponibila pentru download pe magazinul Google Play. Deoarece site-ul nostru este focusat in principal pe ecosistemul Google Android, noi am testat versiunea pe Android a acestui program.

Inainte de a trece catre analiza amanuntita a aplicatiei, vrem sa mentionam ca Cinema One este un cinematograf din Brasov. Activitatea principala o reprezinta filmele, insa cinematograful se ocupa si cu organizarea de diverse spectacole, evenimente si petreceri. Pentru mai multe informatii despre cinematograful brasovean, va invitam sa vizitati site-ul Cinemaone.ro.

Cinema One review – INSTALARE SI PORNIRE

Acum haideti sa analizam impreuna aplicatia Cinema One. Instalarea programului decurge rapid. Odata ce aplicatia e pornita pe smartphone, esti rugat sa te loghezi (daca esti deja inregistrat pe site-ul cinematografului) sau sa iti faci un cont nou.

Daca nu ai rabdare cu crearea unui cont nou, iti sunt puse la dispozitie optiunile de logare cu contul personal de Facebook sau Google Plus.

De indata ce esti logat in aplicatie, pe ecranul smartphone-ului este afisat un mesaj de multumire pentru ca ai descarcat aplicatia si un cod promotional. Codul poate fi utilizat la caseria Cinema One pentru a primi gratis un pachetel de popcorn.

De asemenea, esti invitat sa aplici pentru cardul de fidelitate, care iti ofera extra beneficii. Pentru a beneficia de card, este necesar sa completezi formularul de inregistrare de pe site-ul oficial.

Cinema One review – INTERFATA

Odata intrat in aplicatie, esti intampinat de o interfata simpla, cu aspect grafic placut si usor de utilizat. Pe ecranul principal este afisat cel mai nou film care ruleaza la cinematograful Cinema One.

Daca faci ‘scroll’, este ‘insirata’ o lista generoasa cu diverse filme care ruleaza sau vor rula la cinema. In dreapta sus gasesti o icoana de calendar, care odata apasata, afiseaza toate filmele care sunt difuzate in ziua curenta.

Se pot afla cu usurinta informatii despre un anumit film (vizionare trailer, tipul de film, actori, un scurt rezumat, programul rularii etc) care este sau va fi difuzat. Tot ce trebuie sa faci este un simplu ‘touch’ pe filmul respectiv.

Sus in colt in partea dreapta exista o icoana care iti permite sa trimiti mai departe link-ul filmului spre diverse aplicatii: mail, mesaje, whatsapp etc.

Din aplicatia Cinema One poti cumpara bilet/bilete sau rezerva loc la un film care va fi transmis la cinematograful din Brasov. Din punctul nostru de vedere asta este o functie foarte utila.

Pentru cumparare sau rezervare, intri pe filmul care doresti sa-l vizionezi si faci scroll pana jos la butonul albastru ‘Vezi Program’.

Odata ce butonul este apasat, poti selecta ziua si ora la care doresti sa vezi filmul. Dupa ce s-a selectat ziua, se face touch pe ora si esti directionat catre un meniu care iti afiseaza ‘harta’ cu locurile libere din sala de cinema. Dupa ce s-a ales locul dorit, se apasa butonul de ‘cumpara’ sau ‘rezerva’.

Din punctul nostru de vedere, este un plus faptul ca interfata e simplista. Meniurile sunt usor de utilizat iar navigarea prin aplicatie este o experienta placuta.

Cinema One review – MENIU GENERAL

Meniul general al aplicatiei Cinema One poate fi accesat prin doua modalitati. Se face swipe pe ecran din stanga spre dreapta sau se apasa butonul (3 linii orizontale) din partea de sus (in stanga).

In meniu avem urmatoarele optiuni: Program, In Curand (filme care vor fi difuzate in perioada urmatoare), Rezervari, Bilete si Concurs. Continuam cu Date Personale, Puncte fidelitate, Beneficiile mele, Promotii si concursuri, Notificari, Salveaza locatie masina, Termeni si conditii, Logout, Despre noi si Contact.

Majoritatea acestor optiuni sunt foarte clare, insa vrem sa va detaliem cateva.

Cinema One review – FUNCTII

In sectiunea ‘Rezervari’ apar filmele pentru care s-a creat rezervare. Daca doresti sa anulezi rezervarea, asta se realizeaza usor. Se face ‘click’ pe rezervare, scroll pana jos iar aici se apasa butonul ‘Anuleaza Rezervarea’.

Cand se face sau se anuleaza o rezervare, primesti un mesaj de confirmare pe adresa de mail. In meniul de rezervare exista optiunea de a cumpara bilet/bilete la filmul rezervat.

O alta functie interesanta este ‘Salveaza locatie masina’. Tot ce trebuie sa faci aici este sa introduci numele strazii unde ai parcat masina. Aplicatia iti va pune la dispozitie coordonatele exacte, care pot fi introduse in Google sau Google Maps.

Daca pe smartphone este instalata aplicatia Google Maps, cand se face touch pe ‘Mergi la Locatie’, esti trimis direct in Google Maps. Aici primesti informatii precise despre cum sa ajungi in locatia in care ti-ai parcat masina.

Aceasta functie este utila deoarece daca nu esti din zona sau parcarea devine aglomerata, exista riscul sa nu iti aduci aminte exact unde ai parcat masina. Cu acele coordonate la indemana, poti localiza masina ta personala ceva mai usor.

Cinema One review – CONCLUZIE

Din punctul nostru de vedere, aplicatia Cinema One este foarte utila pentru brasoveni si nu numai. Cei care locuiesc in Brasov au posibilitatea de a-si cumpara sau rezerva online rapid si usor bilete la cinema. Interfata este usor de utilizat si are aspect grafic placut.

Aplicatia este utila si pentru cei care nu locuiesc in Brasov. Cinema One este o sursa excelenta de informatii in ceea ce priveste cele mai noi filme aparute.

ABOUT THE AUTHOR:

Imi plac gadget-urile, in special cele echipate cu Android. Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt phablet-urile si tabletele. Zi de zi folosesc un fost flagship, in speta smartphone-ul HTC U Ultra. M-am intors la HTC :) Nu ratez insa sansa de a butona gadget-uri si din afara ecosistemului Android.