Uite Motorola Moto G13 pareri si pret in Romania. Saptamana trecuta v-am prezentat pe site 3 telefoane noi din gama Moto G pe 2023. Ne-a mai ramas inca un model de parcurs, in speta smartphone-ul Moto G13.

Va precizam ca device-ul este un mid-range care etaleaza multe dotari interesante 🙂 Dintre acestea evidentiem chipset-ul, difuzoarele stereo, panoul LCD cu refresh de peste 60Hz, conectivitatea generos echipata, design-ul slim/elegant si bateria de capacitate mare. In regula.

Acum haideti sa arucam o scurta privire peste partea de pret. Va mentionam ca telefonul costa 180 euro (versiune 4GB RAM/128GB). Smartphone-ul va fi lansat curand in Romania pentru pretul de aproximativ 880 lei. Va tinem la curent in legatura cu acest aspect.

Ne oprim aici cu introducerea si demaram in tromba cu sectorul de prezentare device. Tot ce ne mai ramane de facut este sa va uram o lectura cat mai placuta.

[UPDATE 06-02-2023] Smartphone-ul Moto G13 este la vanzare pe site-ul Altex.ro pentru pretul de 850 lei (versiune 4GB RAM/128GB).

Motorola G13 pareri

Motorola G13 pareri – CE NE PLACE LA DISPOZITIV

# Display-ul este bun – panou LCD HD+ (1600×720 pixeli), 270PPI, refresh 90Hz, rata touch sampling 576Hz, protectie cu sticla Panda, perforatie sus pe mijloc

# Are boxe stereo (cu optimizare Dolby Atmos)

# Configuratia este una suficient de rapida: Helio G85 si 4GB RAM LPDDR4X + 128GB RAM eMMC 5.1

# Are baterie de 5000mAh

# Conectivitatea este atractiva: 4G, Dual SIM, NFC, WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.1, USB C, jack 3.5mm, MicroSD dedicat, GPS/AGPS/GLONASS/Galileo, amprenta (pe lateral), Radio FM

# Are design frumos, profil slim (8.19mm) si protectie IP52 (durabilitate la praf si stropiri cu apa)

CATEVA OBSERVATII

Va invitam ca impreuna sa parcurgem cateva din dotarile enumerate. Incepem cu ecranul. Va precizam ca avem de-a face cu acelasi display care motorizeaza fratele mai mare al acestui device, in speta smartphone-ul Motorola G23. Bine de stiut 🙂

In ceea ce priveste boxele stereo prezente pe telefon, in ultima perioada asta nu mai este ceva iesit din comun pentru un Motorola 🙂 Producatorul foloseste boxe stereo inclusiv pe telefoanele entry-level, precum Moto E22. Excelent 🙂

Din punct de vedere hardware, configuratia terminalului are suficienti de multi cai putere inclusiv pentru gaming. Spunem asta in contextul in care chipset-ul MediaTek Helio G85 are alaturi un ecran non FHD+. Deoarece ecranul terminalului dispune de rezolutie medie, el utilizeaza putin din resursele grafice ale procesorului video (Mali-G52 MC2).

CATEVA RECOMANDARI

Tinem sa scoatem in evidenta ca noi am avut la teste cateva device-uri echipate cu procesoare din seria MediaTek Helio G. Aici mentionam Motorola Moto G72 (Helio G99), Xiaomi Redmi 10 (Helio G88) si tableta Xiaomi Redmi Pad (tot Helio G99).

Pe langa acele device-uri, noi am mai testat si compus review Poco M5s (Helio G95), Xiaomi Redmi Note 11S review (Helio G96) si Motorola Moto G60S review in romana (tot Helio G95).

Apoi, tinem sa mentionam ca primul telefon cu procesor din seria Helio G testat de noi a fost Xiaomi Redmi 9C NFC (Helio G35). Apoi, a urmat un smartphone cu Helio G80, in speta Xiaomi Redmi Note 9 (review).

Speram ca nu am exagerat cu recomandarile 🙂

Revenim la terminalul Moto G13. Datorita faptului ca chipset-ul Helio G85 este unul eficient (consum energie) iar ecranul device-ului are rezolutie medie, acumulatorul de 5000mAh o sa livreze o autonomie buna.

CE ALTE DOTARI INTERESANTE MAI ARE DEVICE-UL

# Sistem de operare Android 13

# Camera principala 50MP + 2MP + 2MP, video 1080p 30fps

Motorola G13 pareri

Motorola G13 pareri – CE NU NE PLACE LA DEVICE

# Nu are fast charging (incarcare standard 10W)

# Display-ul are luminozitate mica (400 niti)

CATEVA OBSERVATII

Pentru un telefon mid-range de generatie noua, absenta incarcarii rapide este un mare minus 🙁 Intelegeam daca telefonul era un entry-level de 500 – 600 lei. Insa, in cazul unui mid-range generatie 2023, lipsa fast charging-ului nu poate fi justificata.

Un alt aspect care nu este pe placul nostru e luminozitatea ecranului. Hai sa zicem ca cei 400 niti sunt suficienti in aceasta perioada a anului (vreme inchisa). Insa, odata ce vine caldura iar soarele lumineaza intens, o sa se distinga greu ceea ce este afisat pe display (in special atunci cand soarele bate direct in ecran).

O MENTIUNE IMPORTANTA

Pe site-ul oficial este mentionat faptul ca filmarea selfie este captata de camera frontala (8MP) la rezolutie HD 30fps. Speram sa fie o greseala de ‘tipar’. Spunem asta in contextul in care hardware-ul telefonului (chipset Helio G85, camera 8MP) este capabil de selfie video 1080p 30fps.

Daca intradevar terminalul nu poate selfie video la 1080p, asta este un mare, mare minus. O sa revenim cu informatii despre acest aspect.

Motorola G13 pareri – GANDURI DE FINAL

Per total, Moto G13 este un telefon mid-range bun. Insa, producatorul trebuie sa faca ajustari pretului. 180 euro (in jur de 880 lei) este mult pentru ceea ce ofera device-ul. Afirmam asta in contextul in care pragul 900 – 960 lei contine terminalele Motorola Moto G52 si Xiaomi Redmi Note 11 (ambele device-uri au fost testate de echipa GadgetLab).

Per total, cele 2 smartphone-uri sunt net superioare (in punctele hardware cheie) modelului Moto G13. Va precizam ca Moto G52 si Redmi Note 11 sunt telefoane echipate cu panouri OLED/AMOLED 90Hz, chipset Snapdragon 680, stocare UFS 2.2, incarcare 30/33W etc.

Un aspect pe care nu-l putem trece cu vederea este pretul terminalului Motorola Edge 20 Lite. In acest moment, smartphone-ul este la vanzare pe eMAG.ro pentru 1000 lei. Cei 120 lei in plus (in comparatie cu Moto G13) achitati pe dispozitiv iti pun la indemana dotari premium precum panou OLED 10 bit 90Hz, chipset 5G Dimensity 720, camera Samsung HM2 108MP, stocare UFS 2.1, incarcare 30W etc. Cum noi am testat si compus Motorola Edge 20 Lite review, va invitam cu mult drag sa parcurgeti recenzia 🙂

Avand in vedere aspectele mentionate, noi consideram ca 750 lei este un pret adecvat pentru noul Moto G13.

UITE RESTUL DE CARACTERISTICI TEHNICE

  • Senzori – proximitate, accelerometru, lumina, giroscop
  • Culori – gri, auriu, albastru
  • Altele – 1 microfon, deblocare faciala, carcasa din plastic
  • 162,7 x 74,66 x 8,19 mm si 183,45 grame
  • Accesorii – husa, incarcator

Sursa

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).