Azi am decis ca este cazul sa se abatem un pic de la celebrele smartphone-uri si sa va aducem un articol interesant si totodata util. Este vorba despre un top cu cele mai bune aplicatii de taxi.

Deoarece eu locuiesc in Cluj-Napoca, topul este focusat pe aplicatiile care te ajuta sa comanzi online un taxi in Cluj. Va reamintim ca spre finalul lunii Septembrie am publicat la noi pe site un top 10 cu cele mai bune browsere pentru Android.

Fara alte introduceri inutile, haideti sa ‘demaram’ cu prima aplicatie de taxi. Vrem sa precizam ca programele sunt listate in ordine aleatorie si nu dupa importanta sau popularitate.

# Daniel Taxi Cluj

Aplicatia poseda o interfata placuta si usor de utilizat. Pentru a putea comanda un taxi prin intermediul aplicatiei, este necesar sa iti faci cont (accesezi in meniu Edit profile).

Dupa ce introduci numarul tau de telefon si alte cateva date (parola, nume), primesti un mesaj SMS cu codul de activare. Procedura de creeare cont este simplista.

Initial, aplicatia este setata in engleza, insa din setari poti schimba in limba romana. Si acum haideti sa trecem la ce este mai important: comanda de taxi.

Cu GPS-ul pornit pe smartphone, aplicatia localizeaza strada pe care locuiesti sau unde te afli. Se poate comanda un numar maxim de 3 masini. Poti opta pentru masina straina, masina cu aer conditionat si poti specifica daca ai cu tine bagaje sau animale de casa.

Aplicatia iti permite sa salvezi adrese favorite si soferi favoriti sau care nu ti-au placut. Descarca Daniel Taxi Cluj de pe Google Play.

# Taxi Diesel

De indata ce aplicatia este instalata si pornita, este necesar sa introduci date (nume, numar telefon) pentru creearea contului. Odata ce ai facut asta, aplicatia este lansata. In fereastra principala iti sunt puse la indemana optiuni utile si iti este afisata locatia unde te afli (GPS-ul de pe smartphone trebuie sa fie pornit).

Prima data ne focusam pe ceea ce conteaza: functia de comanda taxi. In partea de jos gasesti un buton mare galben (START comanda TAXI) care odata apasat te directioneaza catre meniul de comanda taxi online. Trebuie sa completezi ‘casute’ precum strada, numarul strazii, bloc sau numarul scarii de bloc.

Ca si optiuni, poti alege o masina mai luxoasa, poti preciza daca te deplasezi extern (in afara orasului), daca ai bagaje, daca vrei masina cu aer conditionat, daca la finalul cursei doresti bon fiscal etc. Aplicatia poate fi setata in limba romana iar meniul de navigare prin optiuni este usor de utilizat. Descarca Taxi Diesel de pe Google Play.

# Clever Taxi

Aceasta aplicatie este excelent pusa la punct. Interfata grafica arata excelent iar optiunile sunt disponibile intr-un numar generos. Incepem cu functia cheie, in speta comanda de taxi.

In fereastra principala iti este afisata pe harta locatia in care te afli. Dupa ce ai selectat locatia, poti adauga destinatia si modalitatea de plata (numerar, card, voucher).

Legat de modalitatile de plata, noi consideram ca cea mai simpla si comfortabila este numerarul/cash. In ceea ce priveste plata cu cardul, soferul de taxi trebuie sa fie inscris in program.

Din punctul nostru de vedere, plata cu cardul este o complicatie total inutila atunci cand te deplasezi cu taxiul. Insa, este de apreciat ca aplicatia incorporeaza aceasta optiune. Apoi, apesi butonul ‘Cheama taxi’ si introduci cateva date (nume si prenume, numar telefon).

In ceea ce priveste restul de optiuni ale aplicatiei, poti alege limba romana, poti adauga adresa ta (unde locuiesti, unde lucrezi etc), poti alege soferii favoriti (pentru asta este necesar sa iti faci cont), poti vedea istoricul comenzilor facute etc. Descarca Clever Taxi de pe Google Play.

# Star Taxi

Avem in fata o aplicatie eleganta (ca si interfata grafica) si usor de utilizat. Pentru a putea face comenzi, este nevoie sa iti creezi cont (trebuie introduse date precum nume, numar telefon). Pe ecranul principal iti apare locatia curenta (GPS-ul trebuie sa fie activat) si buton pentru comandare taxi.

Dupa apasarea acestui buton, poti introduce numarul strazii, blocul si scara blocului. La optiuni comanda, poti alege o masina cu aer conditionat, o masina in care nu se fumeaza, poti mentiona daca ai bagaje si poti alege un taxi cu rovinieta (pentru curse externe).

Din meniul aplicatiei poti adauga adresa/adrese, poti vedea comenzile efectuate, poti alege soferi favoriti sau care nu sunt pe placul tau, poti seta aplicatia in limba romana etc. Descarca Star Taxi de pe Google Play.

# Taxi Romania

De indata ce aplicatia este lansata, vei alege compania de taxi (Pro Rapid pentru Cluj Napoca), introduci numarul tau de telefon, email si numele. Pe ecranul principal apesi butonul ‘Comanda Taxi’ si confirmi locatia identificata.

Apoi pe ecran iti apare o fereastra unde poti introduce detalii de adresa (bloc, scara) si poti alege optiuni precum bagaje, fumator sau nefumator, aer conditionat si animale de casa. Tot ce ramane de facut este sa apesi butonul ‘comanda taxi’.

In meniul aplicatiei poti opta pentru comanda manuala (fara localizare automata prin GPS), poti vedea istoricul comenzilor tale, poti afla un cost estimativ al cursei (foarte util) etc. Descarca Taxi Romania de pe Google Play.

CONCLUZIE

Cam acestea sunt cele mai interesante si utile aplicatii de taxi pentru comenzi in Cluj Napoca. Speram ca ve-ti considera util topul intocmit de noi. Va dorim ‘curse’ placute.

Vom reveni in curand cu un alt top de acest gen. Va recomandam si topul intocmit de noi destul de recent, in speta aplicatii esentiale pentru smartphone-ul tau.

ABOUT THE AUTHOR:

Primul meu smartphone a fost HTC Evo 3D. Un super telefon la vremea lui si de care imi aduc aminte cu mare placere. In prezent, device-urile mele preferate sunt telefoanele high-end/mid-range (nu conteaza diagonala), tabletele si cam tot ce tine de 'ecosistemul' Android. Mentionez ca indragesc mult smartphone-urile cu capabilitati excelente pe partile de foto si video (nu cred ca sunt singurul :) ). In afara 'sferei' Android, imi plac device-urile audio (boxe, placi sunet).